boek coachen als het complex wordt - Nonons

 

 

 

 

Quotes van lezers

‘Anne de Jong beschrijft op een heldere manier de lastige situaties die je als coach kunt meemaken. Haar praktische aanpak helpt om afstand te nemen, een situatie te verklaren en biedt verschillende interventiemogelijkheden. De vele praktijkvoorbeelden brengen de aanpak tot leven en leveren tegelijkertijd nieuwe inzichten voor eigen coachtrajecten op.’ (Miranda Kraaijenhagen)

‘Dit geweldige boek helpt je op een gestructureerde en prettige manier duiden waarom een traject niet lekker loopt en het geeft je tools om bij te sturen, zodat het alsnog een effectief coachtraject wordt. Je kunt dan weer vrij coachen, en dat is het leukste wat er is!’ (Merle Hofstede)

Recensies

‘…No-nonsense coachen als het complex wordt is een fijn boek voor ervaren coaches. Handig als naslagwerk als het daadwerkelijk complex wordt, maar zeker ook als hulpmiddel bij reflectie en ondersteuning van inter- en supervisie. Het helpt als je thuis bent in Voice Dialogue, omdat deze coachmethodiek zeer regelmatig terug komt. De vele korte en langere casusbeschrijvingen brengen de theorie tot leven. En als het stroef loopt, dan hoef je niet het hele boek weer door te lezen: daar heeft De Jong handige checklists voor gemaakt…’ Lees hier de volledige recensie.

‘…No-nonsense coachen als het complex wordt van Anne de Jong is goed te volgen en heeft een heldere opbouw, duidelijke schema’s en korte maar krachtige voorbeelden van situaties bij ieder onderdeel dat wordt besproken. De structuur wordt zo – op een uitzondering na in het eerste hoofdstuk met 2 cases – snel helder en dat maakt het boek goed leesbaar…’ Lees hier de volledige recensie.