Nicolette kat

‘Mensen hebben alles in zich om succesvol en gelukkig te zijn, dat geloof ik echt. Nu nog je bronnen vinden. Nieuwsgierig, met nuchterheid en warmte, help ik mensen deze bronnen te ontdekken, hun talenten te ontwikkelen, zichzelf te stretchen en leren te genieten van hun succes.’

Nicolette Kat is een zeer ervaren coach. Zij richt zich vooral op managers in het midden en hoger kader die weer met energie en plezier aan het werk willen gaan. En die beter willen omgaan met de hoge eisen van deze tijd: veel prikkels, de 24-uurseconomie, het gevoel hebben dat je alles eruit moet halen wat erin zit.

Nicolette coacht nuchter, warm en met humor. Zij gelooft dat iedereen de bronnen in zich heeft om te kunnen veranderen, en ze helpt je graag om die bronnen te ontdekken. Zo kan coaching een prachtig cadeau zijn aan jezelf.

Je kunt bij Nicolette terecht met loopbaanvragen en vragen over work/life-balance, als je last hebt van energieverlies in je werk, als je effectief wilt opereren in een politieke omgeving, als je je persoonlijke effectiviteit wilt verbeteren.

Nicolette coacht in de omgeving van Utrecht. 

interim-manager (45)

“Menselijk, luisterend, verdiepend, persoonlijk, vertrouwwekkend, veilig. Open en directe feedback niet alleen vanuit eigen observaties maar ook vanuit eigen gevoel.  De dialoog, het coachen en het leren stonden boven methodiek en proces. Ik had het gevoel dat ikzelf in de lead was van het proces. Nicolette wist dat prima vorm te geven maar ik kon mijn eigen snelheid en richting bepalen.”

toezichthouder (47)

“Coaching met Nicolette is plezierig. Het is geen quick fix en dat is wel even slikken, je moet uit je comfort-zone. Ze heeft veel aandacht voor wat je vertelt, haalt daar zeer snel de kern uit en helpt je verder. Verder dan ik zelf had verwacht. Ik voel me rustiger en meer in balans op mijn werk en ook thuis.”

beleidsmedewerker (38)

“Betrokken, pittig, vriendelijk en niet de confrontatie mijdend. Ik vind een combinatie van theorie (het begrijpen) en uitwerking in praktijk prettig. Dat deden we ook. Er was veel aandacht voor de praktijk en daadwerkelijke situaties. Dat was goed, omdat ik daardoor meer diepgang bereikte. Ik heb zicht gekregen op bepaalde patronen: waarom die er zijn en hoe ik daaruit kan komen.”