NONONS Opleidingen | Studenten geven ons een 9,3
coaching opleidingen

NONONS opleidingen

Welkom bij NONONS, de thuishaven voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige en praktische coaching opleidingen. Van de loopbaancoach opleiding tot relatiecoach opleiding en van coaching Rotterdam tot coaching Amsterdam: bij ons vind je een breed scala aan opleidingen en trainingen om je vaardigheden als coach te verfijnen en uit te breiden. Onze cursussen zijn toegankelijk voor zowel beginners als professionals! Bij ons geen zweverige theorieën en moeilijke woorden, maar simpele modellen en een heldere uitleg met altijd een koppeling naar hoe je dat dan in praktijk doet.

Ontdek onze aanbod en vind dé coaching opleiding die perfect aansluit bij je behoeften en ambities.

Coach Intensive

De Coach Intensive opleiding bij NONONS is een intensieve opleiding die je klaarstoomt voor het coachingsvak. Tijdens dit halfjaarlijkse programma, bestaande uit 12 opleidingsdagen, leer je op een praktische en effectieve manier coachen door een combinatie van theorie, praktijk en reflectie. De Coach Intensive is ideaal voor professionals die als zelfstandige coach willen werken of hun coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. Accreditatie: Practioner Niveau, NOBCO.

Ontdek ons aanbod en vind dé coaching opleiding die perfect aansluit bij je behoeften en ambities.

Coach Basics

Coach Basics is een heel praktische opleiding voor iedereen die coaching vaardigheden en gesprekstechnieken wil ontwikkelen. In 5 opleidingsdagen, verspreid over 3-4 maanden, leer jij je eigen valkuilen kennen en verbeter je jouw gesprekstechnieken. Deze opleiding is geschikt voor interne coaches, HR-medewerkers, scrum masters, talent- en projectmanagers. Wordt er elke dag een beroep gedaan op je coachende of communicatieve vaardigheden? Klik op onderstaande knop om de opleiding te bekijken waarbij je deze skills kunt ontwikkelen.
Accreditatie: Foundation Niveau, NOBCO.

Loopbaancoach opleiding

Bij NONONS bieden we een opleiding tot loopbaancoach aan die je helpt om je coachees effectief te begeleiden bij loopbaanvragen. In slechts vier opleidingsdagen leer je hoe jij coachees helpt met het formuleren van hun doelen en het maken van een actieplan.

Relatiecoach opleiding

Onze relatiecoach opleiding leidt je op tot een coach die op professionele en diepgaande wijze stellen helpt hun relatie te verbeteren. De opleiding is een combinatie van theorie, praktijk en reflectie, waardoor je na afloop zelfbewust en zelfverzekerd aan de slag gaat als relatiecoach.

Coach Expert

Ben jij al coach, maar ben je klaar voor next-level coaching? De Coach Expert opleiding bij NONONS is dan wat je zoekt. Deze opleiding duikt dieper in de complexiteit van coaching, met focus op het interveniëren in het hier en nu en het coachen op gevoel en complexe blokkades. De opleiding is toegankelijk voor coaches die een coachopleiding op Practitioner niveau met goed gevolg hebben afgerond, zoals de Coach Intensive van NONONS. Accreditatie: Senior Practitioner Niveau, NOBCO.

Coachend Leidinggeven

Onze training Coachend Leidinggeven training is een kort en praktijkgericht programma voor leidinggevenden en managers die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren. Na het volgen van deze training heb je de kennis en vaardigheden om wanneer nodig verantwoordelijkheid te nemen en wanneer mogelijk verantwoordelijkheid te geven.

Train intensive

De Train Intensive is een train de trainer voor mensen die zich willen ontwikkelen in het trainersvak. Het is een opleiding waar zowel het ontwerpen van een training, het op maat maken van een programma als de groepsdynamiek en jouw opereren hierin, aan bod komen. Het is een praktische opleiding die in het teken staat van DOEN.

Gecertificeerde coaching opleidingen

Bij NONONS ben je verzekerd van gecertificeerde coaching opleidingen. Bij het voltooien van je opleiding ontvang je een erkend certificaat waarmee je als gecertificeerde coach aan de slag kunt gaan.

Mogelijkheden bij het niet voldoen aan alle eisen

We begrijpen dat er omstandigheden kunnen zijn waardoor je niet aan alle eisen kunt voldoen. Bij NONONS bieden we flexibiliteit en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je toch kunt deelnemen aan onze opleidingen. Meer weten over de accreditatie? Bekijk dan onze FAQ.

Ik wil graag meer informatie over een coach opleiding.
Wat kan ik doen?

Bij NONONS bieden we de mogelijkheid om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen en krijg je meer inzicht in welke coach opleiding het beste bij jou past. Ook kom je meer te weten over de inhoud van de opleidingen en de manier van lesgeven. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Plan dan nu jouw oriëntatiegesprek in.

De beste coach opleiding van Nederland

Wil jij de beste coach van Nederland worden? Dan is een NONONS opleiding dé plek om te starten. Onze opleidingen zijn professioneel, helder, duidelijk en laten je de opgedane kennis direct op een leuke manier toepassen. Wat ons bijzonder maakt, is onze nuchtere benadering van coaching – we geloven in de kracht van zelfspot en humor om ingewikkelde concepten begrijpelijk en toepasbaar te maken. Bij NONONS word je niet alleen opgeleid tot de beste coach, maar leer je ook hoe je op een authentieke manier met cliënten kunt werken. Wil je meer weten? Lees dan onze reviews en ontdek waarom wij de beste keuze zijn voor jouw coachingsopleiding.

Erkende coach opleiding volgen bij NONONS

Wil je er zeker van zijn dat je opleiding wordt erkend in de coaching wereld? Bij NONONS kun je een erkende coachopleiding volgen die je niet alleen een sterke theoretische basis biedt, maar je ook praktische vaardigheden leert die je direct kunt toepassen. Of je nu wilt specialiseren als loopbaancoach, relatiecoach, of je leiderschapsvaardigheden wilt verbeteren, NONONS heeft de juiste opleiding tot coach.

Heb je vragen, of ben je klaar om je in te schrijven? Neem contact met ons op of start direct je inschrijving. En zet vandaag de eerste stap om de beste coach van Nederland te worden!

FAQ’s

Zijn studiekosten voor een opleiding voor mijn werk aftrekbaar?

Per 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. In plaats daarvan komt de subsidieregeling STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Aftrekbare opleidingskosten die u in 2021 betaalt, mag u nog aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting 2021. Opleidingskosten die u in 2022 of later betaalt, zijn niet meer aftrekbaar. Vanaf 1 maart 2022 kun je een STAP-budget aanvragen via UWV.nl.

Heb ik een bepaald niveau nodig om een opleiding te volgen?

Ja, dat is nodig. Kijk vooral bij de specifieke opleiding welk niveau wij vragen, maar hbo/wo werk- en denkniveau is wat wij vragen bij onze coachopleidingen. Als hierover twijfel is, kan je altijd met Chantal bellen om je individuele situatie te bespreken en te overleggen.

Ik wil graag meer informatie over een coachopleiding. Wat kan ik doen?

Je mag altijd een oriëntatiegesprek inplannen met onze studieadviseur Chantal Kok. Je kan zelf een afspraak bij Chantal in de agenda plannen wanneer het voor jou uitkomt via https://nonons.nl/gratis-orientatiegesprek/. Als je liever direct belt, kan dit natuurlijk ook via 06-81913919.

 

Het is mogelijk om het informatieformulier in te vullen op onze website en dan belt Chantal jou ook even terug en/of stuurt zij je de specifieke brochures toe per e-mail. Op onze website bij de specifieke coachopleiding kun je ook altijd zelf onze brochure downloaden om het rustig door te lezen.

 

Ook organiseren wij gemiddeld per drie weken een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn live in Amsterdam of Rotterdam of online via Zoom. Onze bijeenkomsten zijn altijd gratis en kun je al je vragen stellen, kennismaken met NONONS en de sfeer proeven. Voor een overzicht van de data verwijs ik je graag naar https://nonons.nl/info-avond-coach-opleiding/.

Zijn de coach opleidingen live en/of online te volgen?

Al onze coachopleidingen zijn in principe live bij NONONS Amsterdam of NONONS Rotterdam. NONONS houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM we houden uiteraard de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten de Corona-maatregelen aangescherpt of versoepeld worden, dan laten wij je weten wat dit voor onze uitgangspunten en protocol betekent.

 

Daarnaast hebben wij een opleiding Coach Intensive die geheel online in groepsverband te volgen is via Zoom. Dit is dus ook volgens een roosterplanning en is de groep altijd online bij elkaar en de opleiding is inhoudelijk identiek aan onze live-opleiding. Zie voor meer informatie https://nonons.nl/online-coachopleiding-coach-intensive/

Onze Coach Cursus via NONONS Academie is alleen online te volgen en is een zelfstudie en geen volwaardige coachopleiding. Je wordt niet geobserveerd, krijgt geen persoonlijke feedback op hoe je coacht en ook geen diploma aan het eind. Mocht je dat wel willen, kijk dan eens naar onze geaccrediteerde opleidingen

Kan ik een optie nemen op een coachopleiding zonder dat ik er direct aan vast zit?

Ja, het is altijd mogelijk om een optie te nemen op een coachopleiding. Aan een optie zijn geen kosten verbonden. Als de opleidingsgroep vol komt, bellen of mailen wij je, zodat je dan kan doorgeven of je deelname definitief is of niet. Als je het zelf al eerder weet, dan horen wij dit natuurlijk ook graag, zodat wij je plekje kunnen vastleggen of eventueel aan een andere deelnemer kunnen geven.

Kan ik overleggen met een opleider of oud-deelnemer van de coachopleiding?

Ja, dit is altijd mogelijk. Wij kunnen je in contact brengen met de specifieke opleider van die coachopleiding om (telefonisch) kennis te maken en inhoudelijk te overleggen. Ook is dit mogelijk met een oud-deelnemer die zijn of haar ervaringen kan vertellen over onze coachopleidingen. Chantal van NONONS kan je altijd meer over vertellen over de mogelijkheden.

Is het bij NONONS mogelijk om de coachopleiding in termijnen te betalen?

Ja, dit is mogelijk. Je mag hierover altijd bellen of mailen met Chantal van NONONS. De eerste termijn is de aanbetaling en het restantbedrag moet betaald zijn voordat je examen doet. Alle overige financiële afspraken bespreekt Chantal graag met je. Wij brengen geen aanvullende administratiekosten in rekening als je in termijnen wilt betalen.

Ik wil deelnemen aan een coachopleiding, maar kan niet alle opleidingsdagen aanwezig zijn, wat nu?

Als je door bijv. ziekte, werk of vakantie niet aanwezig kan zijn, is het altijd mogelijk om de gemiste dag in te halen bij de hoofdopleider. We plannen hiervoor meestal een inhaalsessie in van maximaal 1,5 uur per gemiste opleidingsdag. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden.

Bij specifiek de opleiding Coach Intensive adviseren wij goed naar de planning per opleidingsgroep te kijken welke agendatechnisch het beste uitkomt voor je uitkomt en probeer hoe dan ook een groep te kiezen waarbij je tijdens de Basics en de Persoonsgerichte verdieping geheel aanwezig kan zijn. Een praktijkdag of supervisie is makkelijker in te halen dan deze dagen.

Kan ik een gemiste opleidingsdag inhalen bij een andere groep?

Nee, dit is niet mogelijk. Je kan het alleen inhalen door een inhaalsessie bij onze opleider van je eigen groep. Wij doen dit niet wegens de groepsdynamiek en de vertrouwelijkheid wat binnen de groep ontstaat.

Moet ik nog lesmateriaal aanschaffen voor een coachopleiding?

Nee, bij onze coachopleidingen zitten de verplichte boeken inbegrepen in het cursusbedrag en je ontvangt deze boeken op de eerste opleidingsdag. We hanteren een boekenlijst waarop deze verplichte boeken staan, maar daarnaast hebben wij ook aanraders/tips. Deze aanraders zijn wel voor eigen rekening, maar niet verplicht om aan te schaffen.

Daarnaast ontvang je altijd handige coachkaartjes gedurende de opleiding en krijg je bij de start van de coachopleiding toegang tot onze online leeromgeving met een studieplein en instructievideo’s. Dit is ook inbegrepen in het opleidingsbedrag.

Moet ik mijn lunch meenemen en zitten er overnachtingen inbegrepen in het opleidingsbedrag?

Alle catering kosten zitten inbegrepen in het cursusbedrag en je krijgt bij hele opleidingsdagen van ons dus ook een overheerlijke lunch. Overnachtingen zitten niet in begrepen, want onze opleidingsdagen zijn in principe altijd tot 16.30 uur op één avond uitgezonderd bij Coach Intensive, maar ook dan kun je daarna gewoon naar huis.

Hoe houd ik mijn kennis na de coach opleiding up to date?

Je krijgt als deelnemer aan onze coachopleiding toegang tot onze online leeromgeving en die blijft altijd tot je beschikking – dus ook na je coachopleiding. Deelnemers aan de Coach Intensive en Coach Expert zitten dan ook in onze NONONS-community waardoor je tijdens, maar ook na de opleiding altijd aan onze webinars, online supervisies en/of podcasts kan deelnemen om je kennis up to date te houden.

Ook hebben wij een overeenkomst met Coachfinder.  Dat is een initiatief vanuit Psychologie Magazine waarbij coachees in contact gebracht worden met coaches. Als je een diploma Coach Intensive of Coach Expert hebt van NONONS, mag je je automatisch aansluiten bij Coachfinder en hoef je hiervoor dus geen toelatingsassessment te doen bij Coachfinder en hierdoor krijg je wellicht coachees en ook zij organiseren veel webinars.

Wat is de gemiddelde studiebelasting voor de coachopleidingen?

De gemiddelde studiebelasting is per coachopleiding verschillend en ik verwijs je graag naar de specifieke opleiding.

Coach Intensive: de gemiddelde studiebelasting is een werkdag per week en hierin is alles meegenomen, dus het komen naar de opleidingsdagen, coachen, huiswerk, schrijven van reflectieverslagen, supervisie, intervisie, examen. Het zwaartepunt aan het begin van de opleiding is vooral naar de opleidingsdagen komen en halverwege de opleiding verschuift dit zwaartepunt naar het coachen en schrijven van je reflectieverslagen dat je in je eigen tijd kan doen.

Coach Expert: de gemiddelde studiebelasting is een werkdag per week. De opleiding is uitgesmeerd over 10 maanden tot 1 jaar en je hebt gemiddeld 1 dag per maand een opleidingsdag en tussendoor coach je, schrijf je verslagen, supervisie, intervisie en examen.

Train Intensive: de gemiddelde studiebelasting is 6 dagen opleiding (gemiddeld 1 dag per maand) en 28 uur aan voorbereiding en huiswerk gedurende 5-6 maanden.

Wat zijn de mogelijkheden als ik door omstandigheden tijdens de coachopleiding niet aan alle eisen kan voldoen voor het geaccrediteerde diploma?

Het kan tijdens de opleiding altijd gebeuren dat er onvoorziene omstandigheden gebeuren. Als je voor het examen niet alles hebt kunnen doen of ingeleverd dan mag je wel je mondelinge examen doen, want het mondelinge examen is niet de enige eis aan het geaccrediteerde diploma. Je ontvangt tot die tijd dan een bewijs van deelname wat niet geaccrediteerd is. Je hebt bij de opleiding Coach Intern en Coach Intensive tot één jaar na de start van je opleidingsgroep en bij de Coach Expert tot twee jaar na de start van je opleidingsgroep de tijd om de ontbrekende onderdelen te doen en/of aan te leveren. Bij goedkeuring krijg je dan achteraf alsnog je geaccrediteerde diploma opgestuurd. Na die periode komt deze mogelijkheid te vervallen en kun je het bewijs van deelname niet meer omzetten naar een geaccrediteerde diploma.

Ben ik na de coachopleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Ik wil graag aan de coachopleiding Coach Expert deelnemen en heb niet de Coach Intensive of een andere coachopleiding op practitioner niveau gedaan. Kan dit?

Indien je overweegt aan onze opleiding Coach Expert deel te nemen en je hebt als vooropleiding niet onze opleiding Coach Intensive (of een andere coachopleiding op practitioner-niveau), dan is een (telefonische) intake met een van onze opleiders onderdeel voor toelating aan onze opleiding Coach Expert. Je bespreekt tijdens dit intakegesprek je achtergrond en ervaring als coach en aan welke coachopleidingen je hebt deelgenomen en de opleider geeft een advies over je deelname aan de Coach Expert. Het advies kan zijn:

  • Assessment

De opleider kan adviseren een assessment te doen als onderdeel voor toelating aan de opleiding Coach Expert. Het assessment bestaat uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkonderdeel (coachgesprek). Het schriftelijk deel kun je thuis maken en is nagenoeg vergelijkbaar aan het schriftelijke examen van de Coach Intensive. Het is een verslag dat je schrijft over jezelf als coach, kennis over coaching, over hoe jij zelf coachtrajecten start, voert en afrondt, en welke modellen/theorieën je bijvoorbeeld inzet bij welk soort coachvragen). De basis hiervoor is het boek No-nonsense coaching (Anne de Jong) dat je vooraf kunt lezen en erbij kunt houden.

Het tweede onderdeel is een coachgesprek waar een examinator je coachvaardigheden beoordeelt. Na dit assessment krijg je van ons te horen of we denken dat je voldoende basis hebt om deel te nemen aan de Coach Expert. Voor de opleiding van de Coach Expert is het van belang dat je voldoende kennis en ervaring hebt met coachen en met een assessment kunnen we goed zien wat je al kan.

  • Coach Cursus via NONONS Academie

Als het assessment niet van toepassing is, kan de opleider adviseren (onderdelen van) de online Coach Cursus te doen via NONONS Academie voorafgaand aan de opleiding Coach Expert als zelfstudie en ter voorbereiding op de opleiding Coach Expert. De online Coach cursus is de inhoudelijke content van onze opleiding Coach Intensive.

FAQ’s Coach Intensive

Hoe kom ik aan coachees en kan NONONS hierbij helpen?

Aan het begin van de opleiding ontvang je van ons tips & tricks hoe je zelf kan coachees kan werven binnen je netwerk. Je werft in principe zelf je coachees. Als een coachee persoonlijk te dichtbij je staat (bijv. een broer) dan kun je je broer ook ruilen met een medecursist die bijv. ook zijn of haar broer heeft. Een andere optie is onze poule van gratis coachees. Wij hebben ook coachees op een wachtlijst staan die door coaches in opleiding gecoacht willen worden. Mocht werven dus lastig gaan of je hebt ze niet via een medecursist, dan kun je bij NONONS altijd aan de bel trekken. Het is wel een dynamische poule en er kan soms meer of minder aanbod zijn.

Hoeveel uur moet ik coachen voor de coachopleiding Coach Intensive?

Je coacht minimaal 36 uur voor het diploma. Voor elk intakegesprek mag je 1,5 uur rekenen en per vervolgsessie 2 uur.

Hoeveel coachees heb ik nodig tijdens de opleiding Coach Intensive?

Gemiddeld 5-6 coachees (coachtrajecten). Dit hangt uiteindelijk af van het aantal sessies dat je met je coachee hebt.

Uit hoeveel sessies bestaat een coachgesprek met een coachee voor de opleiding?

Dit hangt af van de coachvraag van de coachee. Een loopbaantraject kan korter duren dan een lifecoachingsvraag. Tijdens de intake spreek je met je coachee het aantal sessies af. Een coachee kan wel ongeveer rekening houden met minimaal 3 gesprekken.

Is de coaching voor de coachee voor de opleiding Coach Intensive gratis?

In principe is de coaching zelf gratis. Je kan als coach wel maximaal € 20,00 per sessie vragen voor eventuele locatiekosten als jij een kamer ergens huurt.

Zit een opleider bij de coachingsgesprekken die ik met mijn coachee heb?

Nee, een opleider zit niet fysiek bij jouw coachgesprek. Je voert je coachingsgesprekken dus helemaal alleen. De opleider leest mee met jouw geschreven reflectieverslagen die je na elk coachgesprek schrijft en geeft feedback op jouw verslag en is uiteraard altijd bereikbaar voor vragen.

Mag ik zelf bepalen waar en wie ik coach?

Ja, je mag dit zelf bepalen waar je coacht en wie je coacht. Probeer juist tijdens de opleiding zoveel als mogelijk te variëren en alles uit te proberen. Ga eens wandelen of spreek juist in een vergaderkamer af, zodat je er als coach ook achter komt wat bij jou persoonlijk past. Dit geldt ook voor type coachings. Hiermee kun je ook ontdekken of je een bepaalde richting uit wilt qua coach in de toekomst.

Komt jezelf verkopen als coach ook als specifiek onderwerp terug in de opleiding Coach Intensive?

Nee, dit is geen specifiek onderdeel in het programma. Je leert natuurlijk wel al door zelf je coachees te werven om jezelf te gaan verkopen. Daarnaast is er altijd ruimte voor kruidbestuiving tussen deelnemers en hun ervaringen en de ervaringen van de opleiders die zelf ook een eigen coachpraktijk hebben (gehad). Daarnaast besteden wij er aandacht aan in onze online leeromgeving door bijvoorbeeld webinars.

Is teamcoaching ook een onderdeel van de opleiding Coach Intensive?

Nee, teamcoaching is geen onderdeel van de opleiding. Onze methodieken en oefeningen zijn gericht op individuele coaching, maar zeker wel toepasbaar op teamcoaching.

Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Intensive?

We gebruiken bewezen verandermethodieken en werken met ACT, TA, Voice Dialogue, Oplossingsgericht coachen en NLP. Wij hebben vervolgens onze favourites hieruit gehaald waarvan wij denken dat je met deze oefeningen een rugzak vol hebt om praktisch in te zetten bij je coachtrajecten. Onze oefeningen en methodieken zijn gericht op zowel denk-, voel- en doenoefeningen.

Waaruit bestaat het examen van Coach Intensive?

Het examen bestaat uit een schriftelijk en mondeling gedeelte. Het schriftelijke examen is een eindreflectieopdracht wat je schrijft en het mondeling examen is een normaal coachgesprek met een acteur en een onafhankelijke examinator.

FAQ’s Coach Expert

Hoe kom ik aan coachees en kan NONONS hierbij helpen?

Bij de opleiding Coach Expert zorg je zelf voor het werven van je coachees. Dit kan bijvoorbeeld door het hebben van je eigen coachpraktijk of coachees via je werk. Het is belangrijk dat je al veelvuldig coacht. Er kan geen gebruik (meer) worden gemaakt van de poule van NONONS. Die is alleen voor de opleiding Coach Intensive.

Hoeveel uur moet ik coachen voor de coachopleiding Coach Expert?

Je coacht minimaal 90 uur voor het diploma. Voor elk gesprek mag je 2 uur rekenen. Indien je als vooropleiding Coach Intensive bij NONONS hebt gedaan, mag je de uren van die opleiding van de 90 uur afhalen en coach je dus nog het resterend aantal uur.

Zit een opleider bij de coachingsgesprekken die ik met mijn coachee heb?

Nee, een opleider zit niet fysiek bij jouw coachgesprek. Je voert je coachingsgesprekken dus helemaal alleen. De opleider leest mee met jouw geschreven reflectieverslagen die je na elk coachgesprek schrijft en geeft feedback op jouw verslag en is uiteraard altijd bereikbaar voor vragen.

Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Expert?

We gaan dieper in op de methodieken ACT, TA, Voice Dialogue, Oplossingsgericht coachen en NLP en systemisch werken.

Waaruit bestaat het examen van Coach Expert?

Het examen bestaat uit een schriftelijk en mondeling gedeelte. Het schriftelijke examen is een eindreflectieopdracht wat je schrijft en het mondeling examen is een coachgesprek met een acteur en een onafhankelijke examinator.

FAQ’s Coachend leidinggeven

Wat is coachend leidinggeven?

Coachend leidinggeven is de leiderschapsstijl die als doel heeft degene aan wie je leidinggeeft te helpen ontwikkelen. Door ze vanuit een ‘coachend perspectief’ dus vanuit een gelijkwaardige (mature) houding te benaderen, geef je ze eigenaarschap en gaan ze meer verantwoordelijkheid nemen. Zo wordt je team zelfstandiger, ondernemender en zelfverzekerder. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Om effectief leiding te geven is het nodig dat je jezelf kent en je bewust bent van je valkuilen en dat je over de juiste vaardigheden beschikt. 

Wat leer je precies?

Je leert hoe je de rollen leider, manager en coach effectief kunt vervullen en hoe die rollen soms conflicteren. Je leert jezelf beter kennen en je leert hoe je eerlijk en duidelijk kunnen zijn, maar ook open en nieuwsgierig. Je leert lastige gesprekken te voeren, als feedback geven, slecht nieuws brengen, maar je leert ook een coachend gesprek te voeren. Je krijgt zo keuzevrijheid en kunt zo regie nemen over je werk en je manier van communiceren.     

Voor wie is de training?

Voor iedereen die een leidinggevende functie heeft of krijgt en/of voor HR-professionals die veel werken met leidinggevenden. Of je nou startend leidinggevende bent of al 30 jaar teams aanstuurt, de training past bij elk niveau. Ondernemers, CEO’s, productowners, projectmanagers en teamleads, allemaal kunnen ze leren van de handige handvatten en duidelijk toepasbare stappenplannen die je krijgt in deze training.

Hoeveel tijd kost de training je en wat is de studiebelasting?

De training kost 5 dagen in 3 maanden. Tijdens de training lees je het boek No-nonsense leidinggeven. Tussendoor krijg je kleine huiswerkopdrachten, die je tijdens je werk kunt uitvoeren, dus het kost nauwelijks extra tijd. 

Moet je vooraf en tijdens de training huiswerk maken?

Vooraf vul je een voorbereidingsopdracht in. Tijdens de training lees je het boek No-nonsense leidinggeven. Tussendoor krijg je kleine huiswerkopdrachten, die je tijdens je werk kunt uitvoeren, dus het kost nauwelijks extra tijd. 

Wat is het verschil met de training Coach Intern?

Coachend leidinggeven leert je een zelfbewuster en effectievere leidinggevende te zijn, waarbij we ook ingaan op de ingewikkelde dynamiek die er is, omdat je nou eenmaal hiërarchie hebt met degene die je coacht. De Coach Intern is een geaccrediteerde korte coachopleiding gericht op mensen die binnen hun organisatie coachen, waarbij we ervan uitgaan dat er géén hiërarchie is tussen de coach en degene die gecoacht wordt. In die opleiding leer je de basis van het coachvak en de complexiteit van het coachen binnen een organisatie. 

Moet ik persé leidinggevende zijn? Ik krijg binnenkort een leidinggevende functie nl.

Ik geef altijd aan dat je leidinggevende bent of zeer binnenkort wordt, zodat je ook met je praktijkervaringen aan de slag kan qua cases die je inbrengt. 

Krijg ik een diploma of certificaat?

Je ontvangt na deelname van de totale training een certificaat van deelname en geen diploma, omdat je geen examen doet. 

Kan ik de training ook samen met mijn collega volgen? En hoe gaat NONONS hiermee om?

Ja, dat kan! Alles in de training wordt vertrouwelijk behandeld en blijft ook binnen de muren van de training. Bij meer dan zoveel collega’s misschien wel fijner om een incompany-training te doen, gezien dit vanaf ongeveer 4 deelnemers procentueel goedkoper is.

WhatsApp of bel met Chantal
06 – 819 139 19
voor studie advies & vragen