STAP-budget - Subsidie op je coachopleiding - NONONS

Zo werkt stap

 

NONONS doet mee met de STAP regeling. STAP is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Dit budget dient als doel om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing. Deze vergoeding vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting.

Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

 

WEES ER SNEL BIJ!

Er zijn 5 tijdvakken dit jaar waarop een deel van het budget vrijkomt. Er is per periode ruimte voor zo’n 40.000 aanvragen. Op= op.
Als het op is kan je bij de start van een volgend tijdvak opnieuw een poging doen.

Het tijdvak van 28 februari tot en met 30 april 2023 gaat open bij UWV STAP vanaf op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur! (i.v.m. technische storing is dit tijdvakmoment opgeschoven, maar geldt nog wel voor startdatum opleiding tussen 28 maart en 31 juli 2023)

Zijn er wijzigingen? (Bijvoorbeeld de trainingslocatie of startdatum?)
Dan dien jij als deelnemer dit zelf door te geven aan het UWV.

STAP-BUDGET AANVRAGEN?

VOLG DE STAPPEN:

 

trainingsruimte workshopruimte rotterdam centrum

Stap 1

Kies een nonons opleiding die bij je past

Op de pagina van de gekozen opleiding kan je klikken op de knop ‘INSCHRIJVEN MET STAP-budget’. Let op! Je moet een opleidingsgroep kiezen die valt binnen de eerst mogelijke startdatum en de uiterste startdatum van het aanvraag tijdvak (zie schema hierboven op de pagina). Vul je gegevens in. Hiermee heb je een (kosteloze) optie en is je inschrijving nog niet definitief.

Stap 2

 

Ontvang het stap-aanmeldingsbewijs

 

Na deze inschrijving met het STAP-aanvraag, ontvang je binnen 1 werkdag van NONONS een bevestigingsmail met het STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig voor stap 3.

trainingsruimte workshopruimte rotterdam centrum
trainingsruimte workshopruimte rotterdam centrum

Stap 3

Vraag je STAP-budget aan bij UWV

Nu kan je vanaf 1 maart via het STAP-portaal van UWV je subsidie aanvragen.  Houd je DigiD en aanmeldingsbewijs bij de hand. Log met je DigiD in op het portaal van UWV en upload je STAP-aanmeldingsbewijs. UWV keurt jouw aanvraag goed of af. Je ontvangt van het UWV daarover bericht. Wees snel, want op = op!

trainingsruimte workshopruimte rotterdam centrum

Stap 4

Bericht van het uwv

De deelnemer en NONONS ontvangen van het UWV een bericht als je aanvraag is goed- of afgekeurd. Is je aanvraag is goedgekeurd? Gefeliciteerd! Nu zetten wij de optionele reservering om in een definitieve inschrijving. Daarover ontvang je een definitieve bevestiging.

Is je aanvraag afgekeurd? Dan heb je twee mogelijkheden:

1. Je doet alsnog mee aan de opleidingsgroep waar je een optie voor hebt genomen, maar betaalt de opleiding geheel zelf en dus zonder STAP-budget. 2. Je schuift je optie op naar een andere opleidingsgroep en start een nieuwe STAP-aanvraag in een ander tijdvak.  

trainingsruimte workshopruimte rotterdam centrum

Hulp nodig? Bel Chantal op 06-81913919

Wat zijn de stap-voorwaarden?

Z

Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen

Z

Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen

Z

Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk

Z

Je opleiding start minimaal 4 weken na je aanvraag en binnen 3 maanden sluiting van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd

Z

Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen