Gezien worden in een relatie heeft een emotioneel 'Hello goodbye'- effect

Huil jij ook mee bij televisieprogramma’s als Spoorloos, All you need is love en Het spijt me, waar mensen elkaar na lange tijd huilend in de armen vallen? Maar waarom huilen mensen eigenlijk op zo’n moment? Ik noem dit het hello-goodbye-effect. Gezien worden in een relatie heeft een emotioneel hello-goodbye-effect. Je huilt omdat je pas voelt wat je gemist hebt als je de ander weer ziet en aanraakt.

Gezien worden

Dit zie ik in mijn werk als relatiecoach dagelijks gebeuren. Stellen die veel gedoe hebben en het gevoel hebben elkaar kwijt te zijn, raken geëmotioneerd als ze elkaar in de sessie weer zien. Echt zien en gezien worden, zoals ze zijn. 

Wat doe ik als relatiecoach?

Veel mensen vragen me wat ik doe als relatiecoach. Ik put uit bekende methodieken zoals EFT, IBCT en Gottman en heb in de loop der jaren een verdiepend maar vooral leuk en praktisch coach-programma ontwikkeld. De stellen die ik zie, zien al snel in welke angsten en overtuigingen onder hun vecht, vlucht of vlei-gedrag zitten en hoe ze daardoor op elkaar reageren. Ik help ze ontdekken wat hun behoeften en waarden zijn en hoe ze dit makkelijker met elkaar bespreken.

En dan gebeurt het. Zomaar. Hello-goodbye in mijn coachruimte.

gezien worden in een relatie

Weer gezien worden is een mooi moment

En of ik nou voor de televisie of tegenover een stel zit, dan voel ik tranen mijn ogen prikken. Ik vind het bijzonder om getuige te zijn van een stel dat elkaar weer vindt. Weer gezien worden is een fijn gevoel en geeft een gevoel van opluchting. Dat blijft een mooi en bijzonder moment om mee te maken. 

Heb jij het idee dat je niet gezien wordt door jouw partner? Wil je weer gezien worden in je relatie maar je weet niet hoe? Boek dan een intake met ons in. Wij helpen jullie graag.

gezien worden in een relatie