Fief - Nonons

Fief Macrander

‘Ik wil mijn cliënten licht en ruimte geven om de dingen eens anders aan te pakken, waardoor ze zich beter voelen, vrolijker zijn, en meer durf en persoonlijke vrijheid ervaren. Mensen kunnen veel meer aan dan ze zelf denken.’ 

Omgaan met stress, onzekerheid of goed leidinggeven – het lijkt soms heel ingewikkeld, maar dat is het lang niet altijd, is de overtuiging van Fief Macrander. Zij daagt mensen graag uit om te experimenteren, om eens vanuit een ander perspectief naar moeilijke kwesties te kijken.

Fief is psycholoog en coach. Ze werkte lange tijd als leidinggevende in het bedrijfsleven. Ze coacht al 23 jaar professionals en managers op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Dankzij deze achtergrond is ze een effectieve en betrokken coach voor werknemers uit alle lagen van een organisatie: de vloer, het management en de top.

Als het nodig is trekt ze je uit je comfortzone, omdat ze gelooft dat je mensen niet helpt als je ze te veel spaart. Dan houd je patronen in stand. Fief daagt je uit, maar altijd met liefde, warmte en veiligheid en een beetje humor. Want dat helpt altijd. Ze werkt pragmatisch en oplossingsgericht.

Jan Willem (47)

Vorig jaar ben ik in contact gekomen met Fief Macrander. Haar stijl van coachen sloot precies aan bij wat ik nodig had: heel direct en confronterend indien nodig. Ze daagt je uit om niet bij het probleem te blijven stil staan soms o zo veilig maar actief met de oplossing bezig te zijn. En eenmaal een stap richting oplossing gezet, is er geen weg meer terug! Een uitstekende coach én een prettig persoon!”

Pieter (53)

Fief is er meester in om je uit je comfortzone te trekken en je daarmee net die stap te laten zetten die je anders gemakkelijk had kunnen vermijden. Ze maakte regelmatig gebruik van rollenspelen, waarbij ze tijdens de simulaties van personen of situaties vaak angstig dicht bij de werkelijkheid kwam. Dit was voor mij zeer bepalend voor de waarde die ik hechtte aan de resultaten die we met deze rollenspellen bereikten. Tijdens de sessies is het hard werken, maar daarnaast is er de humor die voor de nodige ontlading zorgt. Ik verliet het pand altijd met nieuwe bagage en een absoluut voldaan gevoel. Ik had vooraf nooit gedacht dat coaching zon verrijking kon zijn. Een ervaring die me veel heeft gebracht en waar ik in de toekomst nog veel plezier van hoop te hebben.

Patricia (33)

Bij Fief Macrander voelt het coachen nooit gekunsteld en dat komt enorm prettig en krachtig over. Tijdens de intake werd al duidelijk dat er iemand tegenover me zat die me zeer gericht zou gaan helpen bij het doorgronden van een aantal punten waar ik in de afgelopen jaren herhaaldelijk tegenaan ben gelopen. Er werden concreet doelen gesteld en daar werd tijdens de sessies op een ongeforceerde natuurlijke wijze naartoe gewerkt. De weg er naartoe bleek veelal nog waardevoller dan het uiteindelijk bereiken van het doel. 

De methodiek die werd toegepast, werd per keer bepaald afhankelijk van de casus of op basis van hoe ik me op dat moment voelde. De benadering was persoonlijk, maar altijd professioneel. Hierdoor had ik 100% vertrouwen in de aanpak en was er voldoende afstand om toch niet te worden verleid tot de gewenste antwoorden.

Ellen (28)

Het was confronterend en leerzaam maar toch ook prettig en ontspannen.”

Peter (58)

Je hebt mij meer geholpen in drie sessies dan de bedrijfspyschologie in een heel jaar. Door de oefeningen, de leuke groep en jouw begeleiding heb ik zoveel over mezelf geleerd. Het lijkt alsof er een filter bij me is weggehaald en de oude ik weer terug is. Ik heb dagelijks grote en kleine succesjes. Thuis en op kantoor. Op kantoor zien ze het meeste verschil op een hele hele positieve manier. En ik krijg nog steeds complimenten (wat ik helemaal niet gewend ben en wat ik nu heb leren aanvaarden).”