Iris - NONONS

Iris

‘De wijsheid zit in jezelf’

Iris Kolthoff is van oorsprong psycholoog. Ze werkte als onderzoeker en consultant. Uit eigen ervaring weet ze dat het leven niet maakbaar is, maar ze gelooft dat je een groot deel van het leven zelf in de hand hebt.

De wijsheid zit in jezelf, maar soms kun je daar niet bijkomen. En dan is het actief op zoek gaan naar je innerlijke weten het mooiste wat je kunt doen. Als coach wil Iris een gids zijn die mensen helpt om het antwoord op hun vragen in zichzelf te vinden.

Haar grote wens is om op Spitsbergen – heel dicht bij de natuur – een boek te schrijven met de titel ‘De kunst van het ont-moeten’. Een boek over het leren loslaten van belemmerende overtuigingen die je ervan weerhouden te doen wat je echt wilt.

Thomas (61)

“De aanpak van Iris is krachtig, uitdagend en prikkelend. Zij weet op een mooie manier je te laten nadenken, jouw coachvraag nog duidelijker te maken en vooral op jezelf te reflecteren. Met haar rust, het spiegelen, gebruik maken van verschillende werkvormen en benoemen van het gedrag weet zij precies de juiste snaar te raken en laat mij vervolgens weer een volgende stap zetten, alleen als ik daar aan toe ben.”

 

Regina (34)

“Het was confronterend om erachter te komen dat mijn opvoeding zo sterk invloed heeft op mijn huidige ‘leefregels’. Iris gaf me handvatten om dit te kunnen veranderen. Het is een bevrijding en een opluchting dat er soms zulke simpele oplossingen zijn om oude patronen te doorbreken.”

 

Loes (38)

“Ik had al behoorlijk wat kennis over mezelf, maar stapsgewijs liet Iris me ontdekken hoe deze overtuigingen me in de weg staan bij het bereiken van mijn eigen waarden, mijn eigenwaarde! Nieuwe inzichten, stof tot nadenken, maar met name punten voor actie.”

 

Annabelle (28)

“Iris heeft mij geholpen met het ordenen van mijn gedachten. Na de intensieve dag coaching had ik een helder beeld van wat ik belangrijk vind in mijn werk en wat ik mis. De resultaten waren zo concreet dat ik vervolgens eenvoudig dingen kon aanpassen in mijn werk.”

Freek (32)

“Samen met Iris kreeg ik helder wat mijn drijfveren zijn, om zo keuzes te maken in mijn professionele leven. Daarnaast hebben we ingezoomd op de omgang met anderen, zowel privé als zakelijk. Iris heeft mij meerdere handvatten aangereikt, waar ik nog steeds gebruik van maak en wat een zeer positieve werking heeft.”