Marielle - NONONS

Marielle Rumph

‘Mijn passie is om mensen – jong en oud – in beweging te krijgen, om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. ’

Marielle Rumph begon haar werkende leven als docent. Later werd ze schoolleider en directeur van een trainingsbureau voor het onderwijs. Nu is ze trainer, begeleider bij veranderingsprocessen en coach, met een hart dat nog dicht bij de scholen ligt. Ze coacht jongeren, docenten en schoolleiders, maar ook in de zakenwereld.

Als Marielle je coacht, dan ga je echt aan de bak. Samen doelen stellen en bereiken door middel van gesprekken en acties. Ervaren dat je leert als je experimenteert en dat leren soms schuurt. Daar kan zij jou uitstekend bij begeleiden – op een aimabele en verbindende manier, liefdevol confronterend.

Omarm wat op je pad komt, ook de minder goede dingen, is haar visie. Je groeit als mens als je alles kunt inademen.

Specialismen:

Marielle coacht in Amsterdam en Leiden

Eef (15)

“Bij de start van mijn gesprekken met Marielle liep het niet zo goed met mij op school. Ik verveelde me vaak en hoe stom dat ook klinkt, ik kon de neiging hebben de lessen te verstoren en werd er met regelmaat uitgestuurd. Met Mariëlle heb ik een aantal onderwerpen onderzocht en ik ontdekte ook een aantal nieuwe dingen. Op de basisschool waren mijn cito toetsen vaak slecht. Ik heb vaak het idee gehad dat ik niet altijd zo slim was. En dat vond ik heel erg. Nu heb ik beter geleerd: ik ben wie ik ben. Ik ben een goed ‘ kind’. En ik ben een mens. Mensen leren, maken fouten, denken er over na en morgen is er weer een nieuwe dag waar ik het anders kan aanpakken. Met hulp van Marielle ben ik van de Havo naar het VWO gegaan. Me vervelen in de les doe ik niet meer! Ik heb geleerd dat als ik me onzeker voel, ik kan onderzoeken wat ik denk, wat ik voel en wat ik wil doen. Het helpt me eigenlijk soms om even na te denken, voordat ik in een ‘actie’  kom. Hoewel ik het niet altijd door heb, hoor ik van school en mijn ouders dat ik een leider ben. Dat klopt denk ik ook wel. Met Marielle heb ik ook gewerkt aan ‘ wat voor leider wil je zijn’. Ik ben liever een leider die anderen enthousiast maakt, dan eentje die overkomt als een lastige leerling. Als ik nu terugkijk denk ik: het is ook interessant om soms meer na te denken over mijn gedachten en over mijn gevoel. Dat vond ik misschien wel het allerleukste om te leren!”

Marlot (22)

“Ook al is het al weer ruim 3 jaar geleden dat ik mijn coaching traject bij Marielle ben gestart denk ik nog vaak aan de lessen die ik hier geleerd heb. Als pedagoog en docent ben ik van mening dat je als persoon en als professional altijd kan blijven leren en groeien, ik ben blij dat ik deze visie bij Marielle in de praktijk heb kunnen brengen. Ik begon met het coachingstraject toen ik niet lekker in mijn vel zat en ik geen voldoening meer haalde uit mijn werk. Door de vele oefeningen, werkvormen en gesprekken heb ik niet alleen de stap gemaakt  naar een andere baan maar heb ik ook veel geleerd over mijn persoonlijke valkuilen en talenten en welke invloed die hebben op mijn relaties. Ik heb de combinatie van Transactionele analyse, NLP en het systemisch werken als zeer waardevol ervaren. Marielle is zeer deskundig en zet haar kennis en expertise in op een manier die het beste past bij de vraag die leeft. Na het intensieve traject van een aantal gesprekken binnen korte tijd maak ik nu 1 á 2 keer per jaar een afspraak voor een ‘onderhoudsbeurt’. Net als bij auto’s is dit de ene keer een uitgebreide en de andere keer een kleinere interventie. Eén of twee gesprekken om weer even scherp te krijgen wat er speelt en hoe ik hier mee om kan gaan. Naast dat dit leerzaam en helpend is, is het ook gewoon nog eens heel gezellig. Marielle is als coach eerlijk, open, betrokken, confronterend, grappig en wat volgens mij het allerbelangrijkste is, ze is echt.”