Coach Basics opleiding in Amsterdam en Rotterdam | NONONS

COACH BASICS | EFFECTIEVE GESPREKSVOERING

Basis coach- en gesprekstechnieken 

 • N Je leert de basis: wat is regie en hoe kan je regie ‘pakken’

 • N Je leert het verschil tussen helpen, coachen en adviseren

 • N Je kunt mature (gelijkwaardig, empatisch en stevig) gesprekken voeren

 • N Je kent je eigen valkuilen en kan eruit blijven

 • N Je weet hoe je werkafspraken kunt maken

 • N Je leert omgaan met ethische kwesties

 • Deze korte NONONS opleiding Coach Basics is een heel praktische opleiding voor iedereen die zijn gesprekstechnieken en coach vaardigheden verder wil ontwikkelen. In vijf opleidingsdagen, verspreid over twee maanden, leer je veelvoorkomende valkuilen kennen en verbeter je je gesprekstechnieken.

 •  
 • Deze korte coach opleiding wordt gegeven in Amsterdam en Rotterdam.

bedrijfscoach opleiding
 • 3 MAANDEN
 •  € 3.295,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers

Wat is de Coach Basics?

Coach Basics is een heel praktische opleiding voor iedereen die zijn gesprekstechnieken en coachvaardigheden wil ontwikkelen om zo anderen te helpen veranderen of zich verder te ontwikkelen. In vijf opleidingsdagen, verspreid over drie maanden, leer je veelvoorkomende valkuilen kennen en verbeter je je gesprekstechnieken: hoe help je anderen stappen te zetten richting hun doel.

Voor wie?

Deze opleiding is bij uitstek geschikt voor HR Business Partners, Scrum Masters, Talent Managers, studieadviseurs, interne coaches en andere beroepen waar je anderen helpt zich te ontwikkelen. Heb jij een HBO+ werk- en denkniveau en wil je leren hoe je diverse gesprekstechnieken in kunt zetten om anderen te helpen in het omgaan met lastige situaties, het maken van keuzes, het dealen met werkdruk of het zetten van stappen in hun werk, dan is deze interactieve opleiding iets voor jou!

Anders dan anders

De NONONS Coach Basics opleiding is anders dan andere coach opleidingen. In slechts 5 interactieve opleidingsdagen, verdeeld over 3 maanden, leer je alles over de do’s en don’ts van coaching. Wij leren je om de meest voorkomende valkuilen te herkennen en hoe je anderen effectief ondersteunt in het bereiken van hun doelen.

Energiek coachen

Wat maakt ons uniek? Dat is de praktijkgerichte aanpak! Bij ons leer je het verschil tussen helpen, coachen en adviseren door het voeren van zogenaamde mature gesprekken. Dit zijn gesprekken die stevig en empathisch, maar ook gelijkwaardig zijn. Hierdoor neemt de ander meer verantwoordelijkheid, oftewel regie te pakken en voel jij je energiek in plaats van uitgeput na een coachingsgesprek.

Van confronteren tot ethische kwesties

Bij ons krijg je een gereedschapskist vol gesprekstechnieken: van respectvol confronteren en vraag- en luistertechnieken. Maar we focussen vooral op hoe je coachende gesprekken kunt inzetten zodat de ander zelf stappen gaat zetten. Daarnaast leer je heldere werkafspraken maken en hoe je omgaat met ethische kwesties.

Erkende coachopleiding

En als kers op de taart: je kunt kiezen voor een diploma met EMCC EQA-accreditatie op Foundation niveau, erkend door NOBCO! Daarmee worden je coach vaardigheden en technieken ook erkend in de professionele coachingwereld. Om voor het diploma in aanmerking te komen, schrijf je drie reflectieverslagen, een eindreflectieopdracht en moet je voldoende scoren op het eindgesprek. Als je dat niet nodig vindt, krijg je na afloop een bewijs van deelname.

Afgestemd op jouw carrièredoelen

Het programma van de Coach Basics opleiding is rijk en divers, bestaande uit vijf opleidingsdagen en één examendag. Elke dag helpt je om jouw coachvaardigheden te verfijnen en te verbeteren. En wil je na de deze opleiding nog meer leren? NONONS biedt tal van vervolgopleidingen aan, afgestemd op jouw carrièredoelen.

 

Wat leer je tijdens de Coach Basics?

 • Wat is regie en hoe leer je regie te pakken?

 • Het verschil tussen helpen, coach en adviseren

 • De verantwoordelijkheid bij je coachee laten zodat die zelf tot inzichten kan komen en actiestappen gaat zetten

 • Mature (empatisch, stevig en gelijkwaardig) gesprekken voeren

 • Je eigen valkuilen kennen en hoe je hieruit blijft

 • Gesprekken voeren zonder dat het je veel energie kost

 • Handige gesprekstechnieken, zoals: respectvol confronteren en diverse vraagt- en luister technieken 

 • Hoe je coachende gesprekken in kunt zetten om de ander zelf stappen te laten zetten.

 • Het maken van heldere werkafspraken

 • Hoe je om moet gaan met ethische kwesties

Na afloop van de opleiding Coach Basics, kan je de geleerde gesprekstechnieken en coach vaardigheden inzetten om zo anderen helpen stappen te zetten.

Het programma van deze bedrijfscoach opleiding

Dag 1: Regie en Mature

Op de eerste dag leer je de kern van waar wij voor staan: iedereen regie. Je leert het regiemodel en hoe je iemand kan helpen regie te pakken. De basis van coachen begint bij jezelf: we leren je hoe je op een mature manier gesprekken kan voeren. Wat is mature en welke valkuilen kom je tegen bij het effectief gesprekken voeren. En vooral: hoe blijf je daaruit. We oefenen met luister en doorvraagtechnieken. En werkelijk empathie, daar draait het om.

Dag 2: Coachstructuur

De basis voor een goed coachgeprek, begint bij het coachen volgens de NONONS structuur. Je krijgt inzicht in hoe veranderen verloopt en hoe je anderen helpt stappen te zetten richting hun doel. Je krijgt een aantal handige tools die je kunt gebruiken voor het voeren van coachende gesprekken. Hoe krijg je diepgang op het doel van de ander en wat kan je doen om iemand te helpen bij het zetten van actiestappen.

Dag 3: Praktijkdag 1: gesprekken oefenen

We gaan actief oefenen met het voeren van coachende gesprekken. Je coacht elkaar en krijgt veel feedback van de opleider. We focussen op hoe je de verantwoordelijkheid bij de ander laat en het niet gaat overnemen. Daarnaast oefen je een aantal gesprekstechnieken, die je ook aan je ‘coachee’ kunt leren.

Dag 4: Tools

Deze dag krijg je weer een aantal praktische tools die je kunnen helpen om je coachgesprekken van meer diepgang te voorzien. Onderscheid maken tussen wat denkt, wat voelt, en wat doet de ander, helpt je gesprekken te ontrafelen en geven je coachee meer inzicht. En soms heeft iemand een dilemma: je leert een passende oefening die zeker te weten zal helpen.

Dag 5: Praktijkdag 2: gesprekken oefenen en ethiek 

We onderzoeken wat je tot nu toe hebt geleerd over jezelf en over jouw coach-aanpak. We kijken ook naar doorverwijzen, ethiek en diversiteit van hulpvragen. Daarna oefenen we wederom met het voeren van coachgesprekken. Je krijgt weer heel veel feedback van de opleider en je medecursisten.

Dag 6: Examendag coach opleiding

Deze dag is alleen voor de deelnemer die kiest voor het geaccrediteerde diploma. Je voert een coachend gesprek (met een acteur) en als je gesprek, je eindreflectie en je reflectieverslagen voldoende zijn, krijg je jouw diploma.

Investering bedrijfscoach opleiding

Per 1 januari 2024 bedraagt de investering € 3.295,- vrijgesteld van BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 5 lesdagen en 1 examendag. Deze investering geldt als je kiest voor het geaccrediteerde diploma op Foundation Niveau. Als je niet voor het geaccrediteerde diploma kiest, betaal je € 3.095,- vrijgesteld van BTW. De bedragen zijn inclusief locatie, koffie, thee, lunch en het materiaal.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie. Hierdoor zijn de tarieven voor onze open opleidingen vrijgesteld van BTW.

 

Kijk hieronder voor de data & locaties van onze opleidingsgroepen:

Amsterdam
NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

 • dag 1 op maandag 23 september 2024

 • dag 2 op maandag 14 oktober 2024

 • dag 3 op maandag 4 november 2024

 • dag 4 op maandag 25 november 2024

 • dag 5 op maandag 16 december 2024

 • Examen op maandag 13 januari 2025 (alleen als je kiest voor geaccrediteerde diploma)

 • dag 1 op donderdag 14 november 2024

 • dag 2 op donderdag 5 december 2024

 • dag 3 op donderdag 19 december 2024

 • dag 4 op donderdag 16 januari 2025

 • dag 5 op donderdag  6 februari 2025

 • Examen op donderdag 6 maart 2025 (alleen als je kiest voor geaccrediteerde diploma)

Rotterdam
NONONS Nieuwe Binnenweg 75-C 3014 GE Rotterdam

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur.

Coach_intensive-training
Coach_intensive-training
coach_intensive_nonons
nonons_coachintensive

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

beste coach opleiding van nederland

Veelgestelde vragen

 

Wat is de studiebelasting voor de Coach Basics?

De studiebelasting omvat 10 uur coachen, 5 opleidingsdagen verspreid over 3-4 maanden, en het schrijven van een eindreflectieverslag. Aan het einde van je opleiding doe je examen. Deze studiebelasting geldt voor de geaccrediteerde versie van het diploma. Kies je voor de niet-geaccrediteerde versie, dan vervallen de reflectieverslagen, de eindreflectieopdracht en het mondelinge examen.

Wat kan ik van de praktijkdagen verwachten?

Tijdens de praktijkdagen oefen je intensief met het voeren van coachgesprekken en verschillende gesprekstechnieken. Je krijgt veel persoonlijke feedback van elkaar en van ervaren trainers. Ook tijdens de andere opleidingsdagen oefen je met diverse luister- en doorvraagtechnieken.

Ben ik coach wanneer ik deze opleiding heb afgerond?

Na afronding van de geaccrediteerde Coach Basics en het behalen van je EQA-foundation niveau diploma ben je nog niet gecertificeerd coach. Voor EIA-foundation certificering kun je terecht bij NOBCO. Meer informatie is beschikbaar via deze link.

Wat is het verschil tussen de geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde versie van de opleiding?

Het verschil zit in de voortgang naar EIA-certificering bij NOBCO. Met het geaccrediteerde EQA-foundation diploma kun je bij NOBCO je EIA-certificering op foundation niveau behalen. Dit is niet mogelijk met de niet-geaccrediteerde versie. Bij de geaccrediteerde versie coach je minimaal 10 uur, maak je 3 reflectieverslagen, een eindopdracht, en doe je een examen.

Kan ik de opleidingskosten in termijnen betalen?

Alle financiële vragen over onze opleidingen worden beantwoord op deze pagina.

Ik denk dat mijn werkervaring/achtergrond niet aansluit bij de opleiding. Kan ik de opleiding dan wel doen?

Bij twijfel, neem contact op met onze studieadviseur.

Ik kan een opleidingsdag niet bijwonen. Kan ik dit inhalen?

Voor de geaccrediteerde versie van de opleiding is het verplicht om gemiste opleidingsdagen in te halen via een individuele inhaalsessie met je opleider. Er zijn kosten verbonden aan deze inhaalsessies.

Wat is het verschil tussen Coach Basics en Coach Intensive?

Coach Basics is gericht op mensen die de eerste stappen in coaching willen zetten of een coachende rol in hun werk willen hebben. Het is geschikt voor bijvoorbeeld HR-adviseurs en interne coaches. Coach Intensive is voor hen die coaching als hun vak willen maken.