Coach Expert opleiding in Amsterdam en Rotterdam | NONONS

COACH EXPERT

Verdiepende coachopleiding

 • Heb je ervaring als coach en wil je je verder ontwikkelen?
  Wil je kunnen interveniëren in complexe trajecten?
  Wil je stoer en speels kunnen coachen?
  Wil je meer coachen op zingeving en diepere blokkades?
  Wil je nog beter op jezelf reflecteren als coach?

Dan is de Coach Expert echt iets voor jou!

NONONS werkt met kleine groepen en leren gebeurt vooral door te doen. Tijdens de opleiding werken we met verschillende methodieken waaronder: TA, ACT, Voice Dialogue & systemisch werk. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om complexe coachtrajecten te begeleiden en ben je opgeleid op senior practitioner niveau.

De Coach Expert, voor gevorderden coaches, wordt aangeboden in Amsterdam en Rotterdam. We werken naast onze opleidingsdagen ook met een online studieplein waarop onze handige modellen-kaartjes en video’s te vinden zijn. Ook na de opleiding blijf je daartoe toegang houden.

coach expert amsterdam
 • 1 jaar
 •  € 5.995,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers
coach expert amsterdam

COACH EXPERT

Verdiepende coachopleiding

 • Heb je ervaring als coach en wil je je verder ontwikkelen?
  Wil je kunnen interveniëren in complexe trajecten?
  Wil je stoer en speels kunnen coachen?
  Wil je meer coachen op zingeving en diepere blokkades?
  Wil je nog beter op jezelf reflecteren als coach?

Dan is de Coach Expert echt iets voor jou!

NONONS werkt met kleine groepen en leren gebeurt vooral door te doen. Tijdens de opleiding werken we met verschillende methodieken waaronder: TA, ACT, Voice Dialogue & systemisch werk. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om complexe coachtrajecten te begeleiden en ben je opgeleid op senior practitioner niveau.

De Coach Expert, voor gevorderden coaches, wordt aangeboden in Amsterdam en Rotterdam. We werken naast onze opleidingsdagen ook met een online studieplein waarop onze handige modellen-kaartjes en video’s te vinden zijn. Ook na de opleiding blijf je daartoe toegang houden.

  Eén jaar, 13 lesdagen

  Welkom bij de NONONS Coach Expert opleiding, waar je de tools, technieken en het vertrouwen krijgt om complexe coachtrajecten aan te gaan. Deze opleiding biedt jou methodieken zoals Transactionele Analyse (TA), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Voice Dialogue en Systemisch Werk, waarmee je je coachingsvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

  Of je nu wilt interveniëren in het hier en nu, krachtiger wilt coachen op gevoel en complexe blokkades, of meer wilt coachen op zingeving: deze opleiding geeft je de kennis en ervaring die je nodig hebt. Je leert niet alleen hoe je op een duidelijke of creatieve manier kunt coachen, maar ook hoe jij effectief je eigen vaardigheden en communicatie onder de loep legt.

  In deze intensieve jaaropleiding, gevuld met 13 lesdagen, intervisiebijeenkomsten, een paper-bijeenkomst en een examen, ga je diep in op je eigen coachgesprekken, reflecteer je daar schriftelijk op en pas je alles toe wat je leert.

  Voor wie is de Coach Expert?

  De opleiding sluit perfect aan bij coaches met een coachopleiding op Practitioner niveau en HBO/WO denk- en werkniveau, die hun vaardigheden willen aanscherpen en verdiepen. Als jij al ervaring hebt als coach en klaar bent om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten, dan is de Coach Expert de ideale volgende stap.

  Ook voor zij-instromers

  Als je de Coach Expert wil doen en je hebt geen coachopleiding op practitioner-niveau afgerond, dan biedt NONONS een speciaal traject aan. Samen met onze opleiders kijk je naar je achtergrond, opleiding en ervaring als coach, om zo te bepalen of een assessment of een online coach cursus nodig is voor je kan starten. Het is belangrijk voor ons dat iedereen die aan de Coach Expert opleiding begint, klaar is om het maximale uit deze diepgaande opleiding te halen. Meer weten over zij-instromen? Bel onze studie adviseur op 06 8191 39 19 of plan een Studieadvies in.

  Studiebelasting Coach Expert

  Dit is een opleiding voor de toegewijde coach. Met een gemiddelde studiebelasting van een werkdag per week, verspreid over 10 maanden tot 1 jaar, word je uitgedaagd om het uiterste uit jezelf te halen. Maar laat dat je niet afschrikken, want elke studiedag zit vol met boeiende lessen, krachtige coachsessies en waardevolle reflecties. Bovendien kun je naast het lesprogramma direct je nieuwe kennis toepassen in je lopende coachingstrajecten.

  Accreditatie: professionele coach opleiding

  Wij zijn trots op onze NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Senior Practitioner niveau. Deze erkenning garandeert dat je een hoogwaardige, professionele coach opleiding krijgt die voldoet aan de hoogste internationale normen.

  Klaar om te excelleren? Verbeter je coachingsvaardigheden, maak meer impact en word expert in je vak. Schrijf je vandaag nog in voor de Coach Expert opleiding!

  Wil je naast Coach Expert ook andere opleidingen volgen? 

  Wat leer je in de Coach Intensive?


  Je kent je reflexen, wanneer je niet meer vrij en effectief aan het coachen bent.
  Je hebt jouw levensverhaal geanalyseerd, je kent je eigen script en weet wanneer jouw script gaat ‘mee-coachen’. Ook weet je hoe je je hecht aan anderen en hoe je functioneert in de complexiteit van een systeem. Deze inzichten heb je gekoppeld aan jouw functioneren als coach.
  Je kunt gedrag, gevoelens en gedachten van jezelf en van je coachees plaatsen in diverse theoretische concepten. Hierdoor ben je in staat om sneller en effectiever te interveniëren.
  Je kunt dieper coachen door aan te sluiten op een dieper gevoelsniveau. Je hebt inzicht in jouw eigen gevoelspatroon en kunt dat onderscheiden van het gevoelspatroon van de coachee.
  Je kunt in het hier en nu werken in plaats van in het daar en dan. Wat er gebeurt in de sessie is het meest waardevol. Hiervoor is het nodig om sterk te kunnen observeren en te voelen wat er gebeurt. Je leert steeds de helikopter te gebruiken om te bezien wat er gebeurt tussen jou en de coachee.
  Je kunt respectvol confronteren, spiegelen en patronen benoemen zodat je bespreekbaar kunt maken wat er gebeurt in de sessie of wat er tussen jou en de coachee gebeurt. Deze informatie weet je te gebruiken om dichter bij het leerdoel te komen.
  Je kunt gebruik maken van verdiepende interventies uit de volgende methodieken:
  TA: Je werkt met injuncties, drivers, verborgen contracten, hechting, psychologische spelen en script en miniscript.
  ACT: Je kunt alle pijlers van ACT inzetten: waarde, defusie, mindfulness, acceptatie, jezelf als context en waarde gerichte acties.
  Voice Dialogue: je leert werken , oefenen en kijken met de verschillende ‘delen’ van een coachee.
  Systemisch Werk: Je kunt met een systemische blik naar vraagstukken kijken en weet hoe je dit met oefeningen toe kunt passen.

  Het programma

  Onderdelen Coach Expert opleiding

  De opleiding Coach Expert bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Opleidingsdagen (13 dagen)

  Dag 1 en 2   TA, complexe trajecten en overdracht/tegenoverdracht
  Dag 3             Oefenen hier en nu interventies en praktijkmiddag
  Dag 4 en 5   ACT
  Dag 6 en 7   Systematisch werk en gevoelens
  Dag 8             Supervisie en praktijkmiddag
  Dag 9             Voice Dialogue
  Dag 10           Contact en relaties
  Avond            Paperbespreking Levensverhaal en genogram
  Dag 11           Samenhang methodieken en Stoere interventies
  Dag 12           Supervisie en praktijkmiddag
  Dag 13           Ethiek, wrap-up en oefenen examen

  1. Paperbijeenkomst

  In een paperbijeenkomst krijg je in een kleine groep feedback op je paper. Er wordt ingegaan op jouw persoonlijke stuk in relatie tot het coachen en de coachee. Het geeft zicht op welke (coaching)situaties lastig voor je zijn, waar dit mee te maken kan hebben, hoe je ermee omgaat en welke alternatieven er mogelijk zijn.

  1. Intervisie (4 bijeenkomsten)

  Met je intervisiegroep bespreek je de lopende casuïstiek en de te maken papers. Je spreekt met een vaste groep af en hanteert een intervisie-methodiek

  1. Coachen in de praktijk

  De deelnemers van de opleiding Coach Expert coachen 90 uur in de praktijk.

  1. Examen

  Aan het einde van de opleiding vindt een schriftelijk en praktijkexamen plaats.

  Studiebelasting

  De gemiddelde studiebelasting voor de opleiding Coach Expert bedraagt ongeveer één dag per week gedurende tien maanden tot één jaar.

  Investering

  Per 1 januari 2024 bedraagt de investering € 5.995,- vrijgesteld van BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 13 lesdagen en 1 examendag. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch en de verplichte boeken en trainingsmaterialen. De aanschaf van aanraders/tips boeken is voor eigen rekening.

  NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie. Hierdoor zijn de tarieven voor onze open opleidingen vrijgesteld van BTW.

  Voordeelpakket

  1. Wil je direct na de Coach Intensive de Coach Expert doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 10.791,- in plaats van € 11.990,-

  2. Heb je ook trainers ambities?  Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 8.361,- in plaats van € 9.290,-.

  Let op: dit voordeelpakket geldt alleen als je direct bij inschrijving of na net gestart te zijn met een van de opleidingen aangeeft dat je het voordeelpakket wenst en dus niet na afloop van je deelname aan een opleiding.

  Kosten assessment

  Het assessment kost € 500,00 vrijgesteld van BTW.

  Kosten Online Coach cursus

  Als de opleider de online Coach Cursus adviseert voor toelating Coach Expert, heb je twee mogelijkheden:

  • Je schrijft je definitief in voor de opleiding Coach Expert en zodra je minimaal een aanbetaling hebt gedaan van € 1.000,00 vrijgesteld van BTW laten wij je alvast toe tot de online Coach Cursus en kun je via zelfstudie aan de slag ter voorbereiding op je deelname aan de Coach Expert.

  • Als je besluit de online Coach Cursus te doen zonder nog zeker te weten of je aan de Coach Expert deelneemt na het advies van de opleider, kun je de online Coach Cursus kopen (€ 998,00 vrijgesteld van BTW) en daarna direct starten. Als je na deelname van de online Coach Cursus besluit alsnog aan de Coach Expert deel te nemen, krijg je bij je inschrijving € 500,00 korting op de opleiding Coach Expert.

  Kijk hieronder voor de data & locaties van onze opleidingsgroepen:

  Amsterdam
  NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

  • dag 1 – woensdag 18 september 2024

  • dag 2 – donderdag 19 september 2024

  • dag 3 – dinsdag 8 oktober 2024

  • dag 4 – donderdag 7 november 2024

  • dag 5 – donderdag 28 november 2024

  • dag 6 – donderdag 19 december 2024

  • dag 7 – dinsdag 14 januari 2025

  • dag 8 – donderdag 6 februari 2025

  • dag 9 – donderdag 6 maart 2025

  • dag 10 – donderdag 27 maart 2025

  • Paperbijeenkomst groep A – dinsdag 15 april 2025

  • Paperbijeenkomst groep B – woensdag 16 april 2025

  • dag 11 – dinsdag 13 mei 2025

  • dag 12 – dinsdag 3 juni 2025

  • dag 13 – dinsdag 17 juni 2025

  • Examen en afscheid – donderdag 3 juli 2025

  Den Bosch
  MonQui, Stationsweg 22 5211 TV ‘s-Hertogenbosch

  • dag 1 – donderdag 14 november 2024

  • dag 2 – vrijdag 15 november 2024

  • dag 3 – donderdag 12 december 2024

  • dag 4 – donderdag 9 januari 2025

  • dag 5 – donderdag 23 januari 2025

  • dag 6 – donderdag 13 februari 2025

  • dag 7 – donderdag 13 maart 2025

  • dag 8 – donderdag 17 april 2025

  • dag 9 – donderdag 15 mei 2025

  • dag 10 – donderdag 5 juni 2025

  • Paperbijeenkomst groep A – woensdag 25 juni 2025 (middag)

  • Paperbijeenkomst groep B – woensdag 25 juni 2025 (avond)

  • dag 11 – donderdag 4 september 2025

  • dag 12 – donderdag 25 september 2025

  • dag 13 –donderdag 9 oktober 2025

  • Examen en afscheid – vrijdag 7 november 2025

  We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur. De paperbijeenkomst is van 18.30 tot 21.30 uur tenzij anders aangegeven.

  Coach_intensive-training
  Coach_intensive-training
  coach_intensive_nonons
  nonons_coachintensive

  9,3
  cijfer dat studenten NONONS geven

  beste coach opleiding van nederland

  Veelgestelde vragen

   

  Wat is de studiebelasting voor de Coach Expert opleiding?

  De studiebelasting voor de Coach Expert opleiding bedraagt gemiddeld één werkdag per week. De opleiding is verspreid over 10 tot 12 maanden, met gemiddeld één opleidingsdag per maand. Tussendoor ben je bezig met coachen, het schrijven van reflectieverslagen en een paper, en heb je supervisie, intervisie, en aan het einde van de opleiding het examen.

  Ik heb geen vooropleiding, maar zou wel graag aan de Coach Expert deel willen nemen. Kan dit?

  Als je geen vooropleiding hebt zoals onze Coach Intensive of een andere Practitioner-opleiding, is een (telefonisch) intakegesprek met een van onze opleiders een vereiste voor toelating. Tijdens dit gesprek bespreken we je achtergrond, je ervaring als coach en welke coachopleidingen je hebt gevolgd. Naar aanleiding van dit gesprek krijg je advies over je deelname aan de Coach Expert.

  Hoeveel uur moet ik coachen voor de opleiding Coach Expert?

  Voor het diploma dien je minimaal 90 uur te coachen. Als je de Coach Intensive bij NONONS hebt gevolgd, mag je de uren die je toen hebt gecoacht, aftrekken van de vereiste 90 uur.

  Kan ik alleen individuele coachees coachen of ook teams?

  Hoewel specifieke teamcoaching geen onderdeel van de opleiding is, zijn onze methodieken en oefeningen wel toepasbaar op teamcoaching. Ze zijn primair gericht op individuele coaching.

  Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Expert?

  We verdiepen ons in methodieken zoals ACT, TA, Voice Dialogue en systemisch werken.

  Wat is het verschil met de Coach Intensive opleiding?

  Een cursist zei ooit: “Tijdens de Coach Intensive leer je echt coachen. In de Coach Expert opleiding, met de extra kennis en vaardigheden, ontwikkel je je eigen stijl en leer je creatief en buiten de gebaande paden te denken en handelen. Je wordt effectiever, bewuster en assertiever, op een bepaalde manier bewuster, en stoerder. Je wordt de coach die je echt wil zijn.”

  Kan ik de opleidingskosten in termijnen betalen?

  Al je financiële vragen over onze opleidingen beantwoorden we op deze pagina.

  Ik kan een opleidingsdag niet bijwonen. Kan ik dit inhalen?

  Lukt het je niet om alle opleidingsdagen bij te wonen, dan kan deze dag worden ingehaald door een individuele inhaalsessie met je opleider. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Het is niet mogelijk om de gemiste dag in te halen bij een andere opleidingsgroep.