Coach Expert opleiding in Amsterdam en Rotterdam | NONONS

COACH EXPERT

Verdiepende coachopleiding

 • 1 jaar  
 •  €5.495,-
 •   MAX. 12 DEELNEMERS
 • Heb je ervaring als coach en wil je je verder ontwikkelen?
 • Wil je kunnen interveniëren in complexe trajecten?
 • Wil je stoer en speels kunnen coachen?
 • Wil je meer coachen op zingeving en diepere blokkades?
 • N Wil je nog beter op jezelf reflecteren als coach?

Dan is de Coach Expert echt iets voor jou!

NONONS werkt met kleine groepen en leren gebeurt vooral door te doen. Tijdens de opleiding werken we met verschillende methodieken waaronder: TA, ACT, Voice Dialogue & systemisch werk. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om complexe coachtrajecten te begeleiden en ben je opgeleid op senior practitioner niveau.

De Coach Expert, voor gevorderden coaches, wordt aangeboden in Amsterdam en Rotterdam. We werken naast onze opleidingsdagen ook met een online studieplein waarop onze handige modellen-kaartjes en video’s te vinden zijn. Ook na de opleiding blijf je daartoe toegang houden.

coach expert amsterdam

Inschrijven

Starten met de opleiding

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Brochure aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Info bijeenkomst

Sfeer proeven

De training incompany volgen? Meer informatie

Eén jaar, 13 lesdagen

Welkom bij de NONONS Coach Expert opleiding, waar je de tools, technieken en het vertrouwen krijgt om complexe coachtrajecten aan te gaan. Deze opleiding biedt jou methodieken zoals Transactionele Analyse (TA), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Voice Dialogue en Systemisch Werk, waarmee je je coachingsvaardigheden naar een hoger niveau tilt.

Of je nu wilt interveniëren in het hier en nu, krachtiger wilt coachen op gevoel en complexe blokkades, of meer wilt coachen op zingeving: deze opleiding geeft je de kennis en ervaring die je nodig hebt. Je leert niet alleen hoe je op een duidelijke of creatieve manier kunt coachen, maar ook hoe jij effectief je eigen vaardigheden en communicatie onder de loep legt.

In deze intensieve jaaropleiding, gevuld met 13 lesdagen, intervisiebijeenkomsten, een paper-bijeenkomst en een examen, ga je diep in op je eigen coachgesprekken, reflecteer je daar schriftelijk op en pas je alles toe wat je leert.

Voor wie is de Coach Expert?

De opleiding sluit perfect aan bij coaches met een coachopleiding op Practitioner niveau en HBO/WO denk- en werkniveau, die hun vaardigheden willen aanscherpen en verdiepen. Als jij al ervaring hebt als coach en klaar bent om de volgende stap in je ontwikkeling te zetten, dan is de Coach Expert de ideale volgende stap.

Ook voor zij-instromers

Als je de Coach Expert wil doen en je hebt geen coachopleiding op practitioner-niveau afgerond, dan biedt NONONS een speciaal traject aan. Samen met onze opleiders kijk je naar je achtergrond, opleiding en ervaring als coach, om zo te bepalen of een assessment of een online coach cursus nodig is voor je kan starten. Het is belangrijk voor ons dat iedereen die aan de Coach Expert opleiding begint, klaar is om het maximale uit deze diepgaande opleiding te halen. Meer weten over zij-instromen? Bel onze studie adviseur op 06 8191 39 19 of plan een oriëntatiegesprek in.

Studiebelasting Coach Expert

Dit is een opleiding voor de toegewijde coach. Met een gemiddelde studiebelasting van een werkdag per week, verspreid over 10 maanden tot 1 jaar, word je uitgedaagd om het uiterste uit jezelf te halen. Maar laat dat je niet afschrikken, want elke studiedag zit vol met boeiende lessen, krachtige coachsessies en waardevolle reflecties. Bovendien kun je naast het lesprogramma direct je nieuwe kennis toepassen in je lopende coachingstrajecten.

Accreditatie: professionele coach opleiding

Wij zijn trots op onze NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Senior Practitioner niveau. Deze erkenning garandeert dat je een hoogwaardige, professionele coach opleiding krijgt die voldoet aan de hoogste internationale normen.

Klaar om te excelleren? Verbeter je coachingsvaardigheden, maak meer impact en word expert in je vak. Schrijf je vandaag nog in voor de Coach Expert opleiding!

Wil je naast Coach Expert ook andere opleidingen volgen? 

Wat kan en weet je na de Coach Expert?

 • Je kent je reflexen, wanneer je niet meer vrij en effectief aan het coachen bent.
 • Je hebt jouw levensverhaal geanalyseerd, je kent je eigen script en weet wanneer jouw script gaat ‘mee-coachen’. Ook weet je hoe je je hecht aan anderen en hoe je functioneert in de complexiteit van een systeem. Deze inzichten heb je gekoppeld aan jouw functioneren als coach.
 • Je kunt gedrag, gevoelens en gedachten van jezelf en van je coachees plaatsen in diverse theoretische concepten. Hierdoor ben je in staat om sneller en effectiever te interveniëren.
 • Je kunt dieper coachen door aan te sluiten op een dieper gevoelsniveau. Je hebt inzicht in jouw eigen gevoelspatroon en kunt dat onderscheiden van het gevoelspatroon van de coachee.
 • Je kunt in het hier en nu werken in plaats van in het daar en dan. Wat er gebeurt in de sessie is het meest waardevol. Hiervoor is het nodig om sterk te kunnen observeren en te voelen wat er gebeurt. Je leert steeds de helikopter te gebruiken om te bezien wat er gebeurt tussen jou en de coachee.
 • Je kunt respectvol confronteren, spiegelen en patronen benoemen zodat je bespreekbaar kunt maken wat er gebeurt in de sessie of wat er tussen jou en de coachee gebeurt. Deze informatie weet je te gebruiken om dichter bij het leerdoel te komen.
 • Je kunt gebruik maken van verdiepende interventies uit de volgende methodieken:
  TA: Je werkt met injuncties, drivers, verborgen contracten, hechting, psychologische spelen en script en miniscript.
  ACT: Je kunt alle pijlers van ACT inzetten: waarde, defusie, mindfulness, acceptatie, jezelf als context en waarde gerichte acties.
  Voice Dialogue: je leert werken , oefenen en kijken met de verschillende ‘delen’ van een coachee.
  Systemisch Werk: Je kunt met een systemische blik naar vraagstukken kijken en weet hoe je dit met oefeningen toe kunt passen.

Het programma

Onderdelen Coach Expert opleiding

De opleiding Coach Expert bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Opleidingsdagen (13 dagen)

Dag 1 en 2   TA, complexe trajecten en overdracht/tegenoverdracht
Dag 3             Oefenen hier en nu interventies en praktijkmiddag
Dag 4 en 5   ACT
Dag 6 en 7   Systematisch werk en gevoelens
Dag 8             Supervisie en praktijkmiddag
Dag 9             Voice Dialogue
Dag 10           Contact en relaties
Avond            Paperbespreking Levensverhaal en genogram
Dag 11           Samenhang methodieken en Stoere interventies
Dag 12           Supervisie en praktijkmiddag
Dag 13           Ethiek, wrap-up en oefenen examen

 1. paperbijeenkomst

In een paperbijeenkomst krijg je in een kleine groep feedback op je paper. Er wordt ingegaan op jouw persoonlijke stuk in relatie tot het coachen en de coachee. Het geeft zicht op welke (coaching)situaties lastig voor je zijn, waar dit mee te maken kan hebben, hoe je ermee omgaat en welke alternatieven er mogelijk zijn.

 1. Intervisie (4 bijeenkomsten)

Met je intervisiegroep bespreek je de lopende casuïstiek en de te maken papers. Je spreekt met een vaste groep af en hanteert een intervisie-methodiek

 1. Coachen in de praktijk

De deelnemers van de opleiding Coach Expert coachen 90 uur in de praktijk.

 1. Examen

Aan het einde van de opleiding vindt een schriftelijk en praktijkexamen plaats.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor de opleiding Coach Expert bedraagt ongeveer één dag per week gedurende tien maanden tot één jaar.

Locatie

Alle opleidingsdagen van de Coach Expert Amsterdam zijn bij NONONS (Linnaeushof 6-1hoog) op een zeer gunstige en goed bereikbare locatie in Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer.

De opleidingsdagen in Rotterdam zijn bij NONONS Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75c te Rotterdam.

Investering

De investering van de opleiding Coach Expert bedraagt € 5.495,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, inclusief koffie, thee en lunch en de verplichte boeken en trainingsmaterialen. De aanschaf van aanraders/tips boeken is voor eigen rekening.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie. Hierdoor zijn de tarieven voor onze open opleidingen vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakket

1. Wil je direct na de Coach Intensive de Coach Expert doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 9.891,- in plaats van € 10.990,-

2. Heb je ook trainers ambities?  Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 7.641,- in plaats van €8.490,-.

Let op: dit voordeelpakket geldt alleen als je direct bij inschrijving of na net gestart te zijn met een van de opleidingen aangeeft dat je het voordeelpakket wenst en dus niet na afloop van je deelname aan een opleiding.

Kosten assessment

Het assessment kost € 500,00 vrijgesteld van BTW.

Kosten Online Coach cursus

Als de opleider de online Coach Cursus adviseert voor toelating Coach Expert, heb je twee mogelijkheden:

 • Je schrijft je definitief in voor de opleiding Coach Expert en zodra je minimaal een aanbetaling hebt gedaan van € 1.000,00 vrijgesteld van BTW laten wij je alvast toe tot de online Coach Cursus en kun je via zelfstudie aan de slag ter voorbereiding op je deelname aan de Coach Expert.
 • Als je besluit de online Coach Cursus te doen zonder nog zeker te weten of je aan de Coach Expert deelneemt na het advies van de opleider, kun je de online Coach Cursus kopen (€ 998,00 vrijgesteld van BTW) en daarna direct starten. Als je na deelname van de online Coach Cursus besluit alsnog aan de Coach Expert deel te nemen, krijg je bij je inschrijving € 500,00 korting op de opleiding Coach Expert.

Wegens een groot aantal inschrijvingen starten er twee groepen in september 2023 in Amsterdam

 

Coach Expert – september 2023 – Amsterdam – groep 1

 • dag 1 – woensdag 27 september 2023
 • dag 2 – donderdag 28 september 2023
 • dag 3 – maandag 30 oktober 2023
 • dag 4 – maandag 13 november 2023
 • dag 5 – maandag 11 december 2023
 • dag 6 – maandag 8 januari 2024
 • dag 7 – maandag 5 februari 2024
 • dag 8 – maandag 4 maart 2024
 • dag 9 – maandag 8 april 2024
 • dag 10 – maandag 13 mei 2024
 • Paperbijeenkomst groep A – dinsdag 21 mei 2024
 • Paperbijeenkomst groep B – woensdag 22 mei 2024
 • dag 11 – maandag 3 juni 2024
 • dag 12 – maandag 17 juni 2024
 • dag 13 – maandag 1 juli 2024
 • Examen en afscheid – maandag 15 juli 2024

Coach Expert – september 2023 – Amsterdam – groep 2

 • dag 1 – woensdag 27 september 2023
 • dag 2 – donderdag 28 september 2023
 • dag 3 – vrijdag 27 oktober 2023
 • dag 4 – maandag 13 november 2023
 • dag 5 – donderdag 7 december 2023
 • dag 6 – woensdag 10 januari 2024
 • dag 7 – dinsdag 6 februari 2024
 • dag 8 – woensdag 6 maart 2024
 • dag 9 – maandag 8 april 2024
 • dag 10 – maandag 13 mei 2024
 • Paperbijeenkomst groep A – dinsdag 21 mei 2024
 • Paperbijeenkomst groep B – woensdag 22 mei 2024
 • dag 11 – woensdag 29 mei 2024
 • dag 12 – maandag 24 juni 2024
 • dag 13 – dinsdag 2 juli 2024
 • Examen en afscheid – maandag 15 juli 2024

 

2024

 

Coach Expert – februari 2024 – Amsterdam

 • dag 1 – woensdag 14 februari 2024
 • dag 2 – donderdag 15 februari 2024
 • dag 3 – donderdag 7 maart 2024
 • dag 4 – dinsdag 24 maart 2024
 • dag 5 – woensdag 10 april 2024
 • dag 6 – donderdag 30 mei 2024
 • dag 7 – donderdag 20 juni 2024
 • dag 8 – donderdag 11 juli 2024
 • dag 9 – donderdag 12 september 2024
 • dag 10 – woensdag 2 oktober 2024
 • Paperbijeenkomst groep A – woensdag 6 november 2024
 • Paperbijeenkomst groep B – donderdag 7 november 2024
 • dag 11 – donderdag 12 december 2024
 • dag 12 – donderdag 9 januari 2025
 • dag 13 – donderdag 30 januari 2025
 • Examen en afscheid – donderdag 13 maart 2025

Coach Expert – mei 2024 – Amsterdam

 • dag 1 – dinsdag 14 mei 2024
 • dag 2 – woensdag 15 maart 2024
 • dag 3 – dinsdag 28 mei 2024
 • dag 4 – dinsdag 25 juni 2024
 • dag 5 – dinsdag 9 juli 2024
 • dag 6 – dinsdag 17 september 2024
 • dag 7 – dinsdag 15 oktober 2024
 • dag 8 – dinsdag 5 november 2024
 • dag 9 – dinsdag 26 november 2024
 • dag 10 – woensdag 18 december  2024
 • Paperbijeenkomst groep A – dinsdag 14 januari 2025
 • Paperbijeenkomst groep B – woensdag 15 januari 2025
 • dag 11 – dinsdag 4 februari 2025
 • dag 12 – woensdag 5 maart 2025
 • dag 13 – dinsdag 1 april 2025
 • Examen en afscheid – woensdag 14 mei 2025

Coach Expert – september 2024 – Amsterdam

 • dag 1 – woensdag 18 september 2024
 • dag 2 – donderdag 19 september 2024
 • dag 3 – dinsdag 8 oktober 2024
 • dag 4 – donderdag 7 november 2024
 • dag 5 – donderdag 28 november 2024
 • dag 6 – donderdag 19 december 2024
 • dag 7 – dinsdag 14 januari 2025
 • dag 8 – donderdag 6 februari 2025
 • dag 9 – donderdag 6 maart 2025
 • dag 10 – donderdag 27 maart 2025
 • Paperbijeenkomst groep A – dinsdag 15 april 2025
 • Paperbijeenkomst groep B – woensdag 16 april 2025
 • dag 11 – dinsdag 13 mei 2025
 • dag 12 – dinsdag 3 juni 2025
 • dag 13 – dinsdag 17 juni 2025
 • Examen en afscheid – donderdag 3 juli 2025

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur. De paperbijeenkomst is van 18.30 tot 21.30 uur.

 • 1 JAAR
 •  € 5.495,-
 •  MIN. 6 & MAX. 12 DEELNEMERS

STARTDATA 

Amsterdam
27 september 2023
14 februari 2024
14 mei 2024
18 september 2024

Check bij “Data & Tijden” voor alle data per opleidingsgroep.

96%*
zou de training Coach Expert aanraden aan anderen
*percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

FAQ
training_coach_expert
Coach_expert_training
coach_expert_nonons
nonons_coachexpert

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

coach expert beste coach opleiding

FAQ’s

Hoe kom ik aan coachees en kan NONONS hierbij helpen?

Bij de opleiding Coach Expert zorg je zelf voor het werven van je coachees. Dit kan bijvoorbeeld door het hebben van je eigen coachpraktijk of coachees via je werk. Het is belangrijk dat je al veelvuldig coacht. Er kan geen gebruik (meer) worden gemaakt van de poule van NONONS. Die is alleen voor de opleiding Coach Intensive.

Hoeveel uur moet ik coachen voor de coachopleiding Coach Expert?

Je coacht minimaal 90 uur voor het diploma. Voor elk gesprek mag je 2 uur rekenen. Indien je als vooropleiding Coach Intensive bij NONONS hebt gedaan, mag je de uren van die opleiding van de 90 uur afhalen en coach je dus nog het resterend aantal uur.

Zit een opleider bij de coachingsgesprekken die ik met mijn coachee heb?

Nee, een opleider zit niet fysiek bij jouw coachgesprek. Je voert je coachingsgesprekken dus helemaal alleen. De opleider leest mee met jouw geschreven reflectieverslagen die je na elk coachgesprek schrijft en geeft feedback op jouw verslag en is uiteraard altijd bereikbaar voor vragen.

 
Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Expert?

We gaan dieper in op de methodieken ACT, TA, Voice Dialogue, Oplossingsgericht coachen en NLP en systemisch werken. Meer weten over coach de coach technieken? Bekijk dan ook de andere coachopleidingen. 

Waaruit bestaat het examen van Coach Expert?

Het examen bestaat uit een schriftelijk en mondeling gedeelte. Het schriftelijke examen is een eindreflectieopdracht wat je schrijft en het mondeling examen is een coachgesprek met een acteur en een onafhankelijke examinator.