Coach expert - Expertise voor gevorderden - NONONS Opleidingen

COACH EXPERT OPLEIDING

Verdiepende coachopleiding

 • 1 jaar  
 •  €5.495,-
 •   MAX. 12 DEELNEMERS
 • Heb je ervaring als coach en wil je je verder ontwikkelen?
 • Wil je kunnen interveniëren in complexe trajecten?
 • Wil je stoer en speels kunnen coachen?
 • Wil je meer coachen op zingeving en diepere blokkades?
 • Heb je een eigen praktijk en ben je op zoek naar een vervolgopleiding?

Dan is de Coach Expert echt iets voor jou!

NONONS werkt met kleine groepen en leren gebeurt vooral door te doen. Coaches die verdieping willen en veel te maken hebben met complexe coachtrajecten, hebben na het volgen van deze opleiding, een verbreding en verdieping van hun coachpalet om in te zetten.

De Coach Expert, voor gevorderden coaches, wordt aangeboden in Amsterdam en Rotterdam.

coach expert amsterdam

De training incompany volgen? Meer informatie

training_coach_expert
Coach_expert_training
coach_expert_nonons
nonons_coachexpert

9,1
cijfer dat studenten NONONS geven

Wat is de Coach Expert?

De Coach Expert is een jaaropleiding voor coaches die hun coachingsskills willen verbeteren en dieper willen leren coachen. Voor coaches die willen leren hoe je makkelijker in het hier en nu kan interveniëren en die steviger willen worden in het coachen op gevoel en complexe blokkades.

De opleiding duurt een jaar en omvat dertien lesdagen, intervisiebijeenkomsten, een paperbijeenkomst en een examen. Daarnaast voer je coachgesprekken met je eigen coachees, waar je schriftelijk op reflecteert.

Voor wie is de Coach Expert?

 • De coach expert is bedoeld voor coaches die een coachopleiding op Practitioner niveau met goed gevolg hebben afgerond, bijvoorbeeld de Coach Intensive van NONONS
 • Ook heb je HBO/WO denk- en werkniveau.
 • Voor de coach expertise moet je gevorderd zijn.

Studiebelasting Coach Expert

De gemiddelde studiebelasting is een werkdag per week. De opleiding is uitgesmeerd over 10 maanden tot 1 jaar en je hebt gemiddeld 1 dag per maand een opleidingsdag en tussendoor coach je, schrijf je verslagen, supervisie, intervisie en examen.

Zij-instromer

Als je de Coach Expert wil doen en je hebt geen coachopleiding op practitioner-niveau afgerond, dan plannen we een (telefonische) intake met een van onze opleiders. Jullie bespreken dan je achtergrond, opleidingen en je ervaring als coach. Na afloop krijg je een advies. Dat kan zijn:

Assessment
De opleider kan je adviseren een assessment te doen als onderdeel voor toelating aan de opleiding. Het assessment voor de coach expertise bestaat uit een schriftelijk onderdeel en een praktijkonderdeel (coachgesprek). Het schriftelijk deel kun je thuis maken en is nagenoeg te vergelijken met het schriftelijke examen van de Coach Intensive. Het is een verslag dat je schrijft over jezelf als coach, kennis over coaching, over hoe jij zelf coachtrajecten start, voert en afrondt, en welke modellen/theorieën je bijvoorbeeld inzet bij welk soort coachvragen. De basis hiervoor is het boek No-nonsense coaching (Anne de Jong).
Het tweede onderdeel is een coachgesprek waar een examinator je coachvaardigheden beoordeelt. Op basis van dit assessment bepalen we of je voldoende basis hebt om deel te nemen aan de Coach Expert en hoe we bij jouw ontwikkelvragen kunnen aansluiten.

Coach Cursus via NONONS Academie
Ook kan de opleider je adviseren (onderdelen van) de online Coach cursus te doen via de NONONS Academie. Deze online coach cursus biedt dezelfde inhoud als onze opleiding Coach Intensive en zorgt ervoor dat je bekend bent met de NONONS-manier van coachen en de belangrijkste modellen en oefeningen.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Coach Expert leer je jezelf beter kennen, zodat je inziet wanneer je tijdens gesprekken reageert vanuit je eigen overtuigingen, waarden en ervaringen. Je leert ook interveniëren in het ‘hier en nu’, wat effectiever is dan in het ‘daar en dan’. We maken gebruik van de methodieken Transactionele Analyse, ACT en Systemisch Werk.

Accreditatie

De opleiding Coach Expert heeft een NOBCO/EMCC EQA-accreditatie op Senior Practitioner niveau.

Wil je naast Coach Expert ook andere opleidingen volgen? 

Wat kan en weet je na de Coach Expert?

Je kent je reflexen, wanneer je niet meer vrij en effectief aan het coachen bent.
Je hebt jouw levensverhaal geanalyseerd, je kent je eigen script en weet wanneer jouw script gaat ‘mee-coachen’. Ook weet je hoe je je hecht aan anderen en hoe je functioneert in de complexiteit van een systeem. Deze inzichten heb je gekoppeld aan jouw functioneren als coach.
Je kunt gedrag, gevoelens en gedachten van jezelf en van je coachees plaatsen in diverse theoretische concepten. Hierdoor ben je in staat om sneller en effectiever te interveniëren.
Je kunt dieper coachen door aan te sluiten op een dieper gevoelsniveau. Je hebt inzicht in jouw eigen gevoelspatroon en kunt dat onderscheiden van het gevoelspatroon van de coachee.
Je kunt in het hier en nu werken in plaats van in het daar en dan. Wat er gebeurt in de sessie is het meest waardevol. Hiervoor is het nodig om sterk te kunnen observeren en te voelen wat er gebeurt. Je leert steeds de helikopter te gebruiken om te bezien wat er gebeurt tussen jou en de coachee.
Je kunt respectvol confronteren, spiegelen en patronen benoemen zodat je bespreekbaar kunt maken wat er gebeurt in de sessie of wat er tussen jou en de coachee gebeurt. Deze informatie weet je te gebruiken om dichter bij het leerdoel te komen.

Je kunt gebruik maken van verdiepende interventies uit de volgende methodieken:
– TA: je werkt met injuncties, drivers, verborgen contracten, hechting, psychologische spelen en script en miniscript.
– ACT: alle pijlers van ACT worden onderwezen, geoefend en je leert hoe je een coachtraject met ACT kunt doorlopen.
– Systemisch werk: Je kunt met een systemische blik naar vraagstukken kijken

Het programma

Onderdelen Coach Expert opleiding

De opleiding Coach Expert bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Opleidingsdagen (13 dagen)

Dag 1 en 2      Overdracht/tegenoverdracht en TA
Dag 3 en 4      ACT
Dag 5 en 6      Systematisch werk
Avond             Paperbespreking Levensverhaal en genogram
Dag 7               Praktijkdag en supervisie
Dag 8 en 9      Contact, gevoelens en behoeften
Dag 10            Stoere interventie en cases
Dag 11            Praktijkdag en supervisie
Dag 12            Psychopathologie en burn-out
Dag 13            Ethiek, praktijkdag en wrap-up

 1. paperbijeenkomst

In een paperbijeenkomst krijg je in een kleine groep feedback op je paper. Er wordt ingegaan op jouw persoonlijke stuk in relatie tot het coachen en de coachee. Het geeft zicht op welke (coaching)situaties lastig voor je zijn, waar dit mee te maken kan hebben, hoe je ermee omgaat en welke alternatieven er mogelijk zijn.

 1. Intervisie (4 bijeenkomsten)

Met je intervisiegroep bespreek je de lopende casuïstiek en de te maken papers. Je spreekt met een vaste groep af en hanteert een intervisie-methodiek

 1. Coachen in de praktijk

De deelnemers van de opleiding Coach Expert coachen 90 uur in de praktijk.

 1. Examen

Aan het einde van de opleiding vindt een schriftelijk en praktijkexamen plaats.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor de opleiding Coach Expert bedraagt ongeveer één dag per week gedurende tien maanden.

Locatie

Alle opleidingsdagen van de Coach Expert Amsterdam zijn bij NONONS (Linnaeushof 6-1hoog) op een zeer gunstige en goed bereikbare locatie in Amsterdam-Oost/Watergraafsmeer.

De opleidingsdagen in Rotterdam is bij NONONS Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75c te Rotterdam.

Investering

De investering van de opleiding Coach Expert bedraagt per 1 januari 2021 € 5.495,-. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, inclusief koffie, thee en lunch en exclusief de aanschaf van boeken. NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie. Hierdoor zijn de tarieven voor onze open opleidingen vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakket

1. Wil je direct na de Coach Intensive de Coach Expert doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 9.891,- in plaats van € 10.990,-

2. Heb je ook trainers ambities?  Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 7.641,- in plaats van €8.490,-.

Let op: dit voordeelpakket geldt alleen als je direct bij inschrijving of na net gestart te zijn met een van de opleidingen aangeeft dat je het voordeelpakket wenst en dus niet na afloop van je deelname aan een opleiding.

Kosten assessment

Het assessment kost € 500,00 vrijgesteld van BTW.

Kosten Online Coach cursus NONONS Academie

Als de opleider de online Coach Cursus via NONONS Academie adviseert voor toelating Coach Expert, heb je twee mogelijkheden:

 • Je schrijft je definitief in voor de opleiding Coach Expert en zodra je minimaal een aanbetaling hebt gedaan van € 1.000,00 vrijgesteld van BTW laten wij je alvast toe tot de online Coach Cursus en kun je via zelfstudie aan de slag ter voorbereiding op je deelname aan de Coach Expert.
 • Als je besluit de online Coach Cursus te doen zonder nog zeker te weten of je aan de Coach Expert deelneemt na het advies van de opleider, kun je de online Coach Cursus kopen (€ 998,00 vrijgesteld van BTW) en daarna direct starten. Als je na deelname van de online Coach Cursus besluit alsnog aan de Coach Expert deel te nemen, krijg je bij je inschrijving € 500,00 korting op de opleiding Coach Expert.

Coach Expert – maart 2022 – Amsterdam

 • dag 1 – maandag 21 maart 2022
 • dag 2 – dinsdag 22 maart 2022
 • dag 3 – maandag 11 april 2022
 • dag 4 – woensdag 11 mei 2022
 • dag 5 – dinsdag 24 mei 2022
 • dag 6 – dinsdag 14 juni 2022
 • dag 7 – maandag 4 juli 2022
 • Paperbijeenkomst 1a – maandag 5 september 2022
 • Paperbijeenkomst 1b – dinsdag 6 september 2022
 • dag 8 – maandag 12 september 2022
 • dag 9 – maandag 3 oktober 2022
 • dag 10 – maandag 7 november 2022
 • dag 11 – dinsdag 6 december 2022
 • dag 12 – maandag 9 januari 2023
 • dag 13 – maandag 30 januari 2023
 • Examen en afscheid – maandag 6 maart 2023

Coach Expert – april 2022 – Amsterdam

 • dag 1 – dinsdag 12 april 2022
 • dag 2 – woensdag 13 april 2022
 • dag 3 – donderdag 12 mei 2022
 • dag 4 – dinsdag 31 mei 2022
 • dag 5 – dinsdag 28 juni 2022
 • dag 6 – dinsdag 30 augustus 2022
 • dag 7 – dinsdag 20 september 2022
 • Paperbijeenkomst 1a – maandag 10 oktober 2022
 • Paperbijeenkomst 1b – dinsdag 11 oktober 2022
 • dag 8 – dinsdag 1 november 2022
 • dag 9 – dinsdag 13 december 2022
 • dag 10 – dinsdag 10 januari 2023
 • dag 11 – dinsdag 31 januari 2023
 • dag 12 – dinsdag 14 februari 2023
 • dag 13 – dinsdag 7 maart 2023
 • Examen en afscheid – dinsdag 4 april 2023

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur. De paperbijeenkomst is van 18.30 tot 21.30 uur.

 • 1 JAAR
 •  € 5.495,-
 •  MIN. 6 & MAX. 12 DEELNEMERS

STARTDATA 

Amsterdam
21 maart 2022
12 april 2022

Rotterdam

Kijk bij tab “Data & Tijden” voor meer info of in de Agenda

Hulp nodig bij een
complex coachingstraject?

96%*
zou de training Coach Expert aanraden aan anderen
*percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

FAQ
coach expert beste coach opleiding

FAQ’s

Hoe kom ik aan coachees en kan NONONS hierbij helpen?

Bij de opleiding Coach Expert zorg je zelf voor het werven van je coachees. Dit kan bijvoorbeeld door het hebben van je eigen coachpraktijk of coachees via je werk. Het is belangrijk dat je al veelvuldig coacht. Er kan geen gebruik (meer) worden gemaakt van de poule van NONONS. Die is alleen voor de opleiding Coach Intensive.

Hoeveel uur moet ik coachen voor de coachopleiding Coach Expert?

Je coacht minimaal 90 uur voor het diploma. Voor elk gesprek mag je 2 uur rekenen. Indien je als vooropleiding Coach Intensive bij NONONS hebt gedaan, mag je de uren van die opleiding van de 90 uur afhalen en coach je dus nog het resterend aantal uur.

Zit een opleider bij de coachingsgesprekken die ik met mijn coachee heb?

Nee, een opleider zit niet fysiek bij jouw coachgesprek. Je voert je coachingsgesprekken dus helemaal alleen. De opleider leest mee met jouw geschreven reflectieverslagen die je na elk coachgesprek schrijft en geeft feedback op jouw verslag en is uiteraard altijd bereikbaar voor vragen.

 
Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Expert?

We gaan dieper in op de methodieken ACT, TA, Voice Dialogue, Oplossingsgericht coachen en NLP en systemisch werken.

Waaruit bestaat het examen van Coach Expert?

Het examen bestaat uit een schriftelijk en mondeling gedeelte. Het schriftelijke examen is een eindreflectieopdracht wat je schrijft en het mondeling examen is een coachgesprek met een acteur en een onafhankelijke examinator.