Beste coach opleiding in Amsterdam en Rotterdam | NONONS

COACH INTENSIVE

De beste coachopleiding van nederland

  • Een complete NOBCO-geaccrediteerde coachopleiding

  • Word zelfstandig coach of een betere coach

  • Geen zweverig gedoe en ingewikkelde theorieën

  • Wel toepasbare, gefundeerde oefeningen en modellen

  • Toegang tot het online studieplein (ook na de opleiding)

Deze complete coachopleiding van NONONS start elke maand, en kun je volgen in Amsterdam, Den Bosch of Rotterdam. Je leert je in korte tijd alles wat je moet weten over het coachvak. Deelnemers geven ons gemiddeld een 9,3. We staan bekend om onze handige modellen-kaartjes, de no-nonsense coachboeken en de inspirerende demonstratievideo’s die je ook na de opleiding kunt blijven gebruiken.


We werken in kleine groepen, je krijgt veel persoonlijke begeleiding en je leert vooral goed te coachen door heel veel te oefenen. Hierdoor krijg je veel ervaring en zelfvertrouwen als coach.

beste-beste coach opleiding van nederland coach-intensive-amsterdam
 • 6 maanden
 •  € 5.995,-
 •   Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers
beste-beste coach opleiding van nederland coach-intensive-amsterdam

COACH INTENSIVE

De beste coachopleiding van nederland

  • Een complete NOBCO-geaccrediteerde coachopleiding

  • Word zelfstandig coach of een betere coach

  • Geen zweverig gedoe en ingewikkelde theorieën

  • Wel toepasbare, gefundeerde oefeningen en modellen

  • Toegang tot het online studieplein (ook na de opleiding)

Deze complete coachopleiding van NONONS start elke maand, en kun je volgen in Amsterdam, Den Bosch of Rotterdam. Je leert je in korte tijd alles wat je moet weten over het coachvak. Deelnemers geven ons gemiddeld een 9,3. We staan bekend om onze handige modellen-kaartjes, de no-nonsense coachboeken en de inspirerende demonstratievideo’s die je ook na de opleiding kunt blijven gebruiken.


We werken in kleine groepen, je krijgt veel persoonlijke begeleiding en je leert vooral goed te coachen door heel veel te oefenen. Hierdoor krijg je veel ervaring en zelfvertrouwen als coach.

Zelfstandig coach worden? Volg dan de NONONS Coach Intensive opleiding

Wil jij zelfstandig coach worden? Ben jij gedreven om anderen te helpen ontwikkelen? En wil je jezelf ontwikkelen in een professionele, praktijkgerichte omgeving? Volg dan de NONONS Coach Intensive opleiding.

Combinatie theorie, praktijk en reflectie

De NONONS Coach Intensive is een intensieve, gecertificeerde coachopleiding die je klaarstoomt voor een zelfstandige carrière in het coachvak. Geen saaie, droge kost, want de combinatie van theorie, praktijk en reflectie houdt het luchtig en zorgt ervoor dat je zelfverzekerd en effectief leert coachen. Onze opleiding richt zich niet alleen op de kennis die je nodig hebt, maar ook op het ontwikkelen van de juiste coachende mindset.

Intensief programma met 12 opleidingsdagen

Het programma van de NONONS Coach Intensive bestaat uit 12 opleidingsdagen die verspreid zijn over 6 maanden. Hierdoor moet je rekenen op een studiebelasting van ongeveer een dag per week, inclusief opleidingsdagen, het voeren van coachgesprekken, het schrijven van reflectieverslagen en het lezen van boeken. Leren kost tijd, daarom zijn onze programma’s zo ingericht dat je de tijd krijgt om kennis en vaardigheden te absorberen, te oefenen en je eigen te maken. In het begin van de opleiding besteed je meer tijd aan het volgen van opleiding en in de tweede helft verschuift het zwaartepunt naar het coachen en schrijven van je reflectieverslagen.

Coach opleiding voor gevorderden

De Coach Intensive is er voor professionals die zelfstandig coach willen worden of hun coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. We vragen om een HBO-opleiding en ongeveer 10 jaar werkervaring (bij voorkeur in een helpende gespreksomgeving). Ook ervaring met persoonlijke ontwikkeling is gewenst. Maar laat je niet afschrikken als je hier niet aan voldoet, in overleg met onze studieadviseur is een assessment ook mogelijk.

Gecertificeerde coach opleiding

Wat maakt de NONONS Coach Intensive zo bijzonder? Onze opleiding is niet zomaar een coachingstraject, het is een gecertificeerde coachopleiding met een EMCC EQA-accreditatie op Practitioner-niveau, erkend door de NOBCO. Hierdoor weet je zeker dat je een kwalitatief goede, maar ook erkende opleiding volgt. Een erkende opleiding maakt je persoonlijke NOBCO-certificering een stuk eenvoudiger.

Van coachende mindset tot valkuilen

Wat leer je nu precies tijdens de Coach Intensive? Je leert alles over de coachende mindset, hoe je verantwoordelijkheid bij je coachee kunt laten, hoe je een helder contract met je coachee kunt opstellen, en nog veel meer. Je leert ook over je eigen valkuilen als coach en hoe je deze kunt herkennen en vermijden.

Aan de slag als zelfstandig coach

Na afloop van de NONONS Coach Intensive ben je klaar om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. Je hebt een eigen ‘kleur’, je weet hoe je zelfbewust en effectief coacht, en je bent klaar om de volgende stap in je carrière te zetten.

Dus, ben jij klaar om de beste coach van Nederland te worden? Meld je dan aan voor de beste coachopleiding van Nederland en zet je eerste stap naar een succesvolle carrière als zelfstandig coach. (We bieden ook een kortere opleidingsprogramma’s voor interne coaches en een verdiepingsopleiding voor ervaren coaches. Kijk hier voor alle andere opleidingen.)

Wat leer je in de Coach Intensive?

Wat coaching is, wat wel en niet coachbaar is en wanneer je doorverwijst
 Alles over de coachende mindset, echt luisteren, het stellen van goede vragen, het creëren van een veilige setting
De verantwoordelijkheid bij je coachee te laten zodat je coachee zelf tot inzichten kan komen en actiestappen gaat zetten
Hoe je helder contracteert met je coachee, in het begin van elk traject, maar ook in elk gesprek en tijdens coachgesprekken
De structuur van het intakegesprek en weet hoe je een coachvoorstel maakt
De structuur van een coachgesprek, weet welke stappen je doorloopt van doel stellen, bewustwording, mogelijke acties tot actie. 
Hoe je belemmerende overtuigingen bij je coachee ontdekt en hoe je je coachee helpt om meer regie te pakken
Hele toepasbare oefeningen die je met je coachees kunt doen, passend bij verschillende coachvragen
Je eigen valkuilen als coach kennen en krijgt handvatten om daar goed mee om te gaan

Zo kun je na afloop van de beste coachopleiding als coach aan de slag. Je hebt een eigen kleur en weet hoe je zelfbewust en effectief coacht.

Het programma van de Coach Intensive

De Coach Intensive bestaat uit verschillende onderdelen: de basics, het verdiepingsweekend, praktijkdagen, intervisie, supervisie en het examen.

De basics

Tijdens de eerste drie – aaneengesloten-  opleidingsdagen storten we ons op coachingsvaardigheden en coachtechnieken. Je leert alle ins en outs van het coachen: van de structuur van een intakegesprek, de structuur van een coachingsgesprek tot hoe je de vraag de vraag achterhaalt. Je krijgt genoeg zelfvertrouwen om na deze drie dagen aan je eerste coachtrajecten te beginnen.

Verdiepingsweekend

In dit weekend  leer je coachen op overtuigingen. Je krijgt allerlei oefeningen en modellen om je coachee te helpen om zich bewust te worden van zijn  belemmerende overtuigingen. Ook leer je hoe je jouw coachee kunt helpen om minder last te hebben van die overtuigingen.

Praktijkdagen

Goed leren coachen kan alleen door veel te oefenen. Tijdens de praktijkdagen komt iedereen aan de beurt. Je coacht, je wordt gecoacht en je observeert je mededeelnemers terwijl ze coachen. Je krijgt heel veel persoonlijke feedback van de opleiders, zodat je steeds beter wordt.

Intervisie

Je vormt zelf een intervisiegroep, daarmee kom je tijdens de opleiding 4x samen en wissel je ervaringen uit. De bijeenkomsten plan je zelf en je werkt met eigen casuistiek.

Supervisie

Tijdens vier supervisiebijeenkomsten (halve dag) bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt als coach. De opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever te kunnen coachen.

Coachgesprekken voeren

Een goede coach worden betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de opleiding zelf 36 uur coachen. Je zorgt zelf voor je coachees, de meeste coaches bieden deze gesprekken gratis aan zodat je je vrij voelt om te leren en te evaluaren. Van de coachingsgesprekken maak je reflectieverslagen.

Examen

Het examen bestaat uit twee delen. Je schriftelijke examen is een heel uitgebreid reflectieverslag met alles wat je hebt geleerd, zowel over het coachvak als over jezelf als coach. Op de examendag coach je een oefencoachee, waarbij een examinator je beoordeelt.

 

Kosten Coach Intensive

De investering voor de opleiding Coach Intensive bedraagt € 5.995,- en is vrijgesteld van BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 11 lesdagen en 1 examendag:

Studieboeken: no-nonsense coaching & de bekendste methodieken voor no-nonsense coaching
Onbeperkt koffie & thee
Inspirerende locatie midden in de stad
Tussendoortjes en een heerlijk verzorgde lunch
Modellenkaartjes en andere opleidingsmaterialen
Onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving; hier vind je de hand-outs, demonstratievideo’s en webinars
Geaccrediteerd EQA-diploma op practitioner niveau en daarmee een opstapje om je te certificeren tot EIA-coach. Kijk voor meer informatie op de NOBCO website.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie, daarom is het bedrag vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakketten

1. Wil je direct na de Coach Intensive de Coach Expert doen? Dan krijg je 10% pakketkorting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 10.791,- in plaats van € 11.990,-
2. Heb je naast coach ambities ook trainer ambities? Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% pakketkorting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 8.361,- in plaats van €9.290,-.

De pakketprijs geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start, aangeeft dat je nog een opleiding wil doen bij NONONS. 

Kijk hieronder voor de data & locaties van onze opleidingsgroepen:

Amsterdam
NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

 • The basics – woensdag, donderdag, vrijdag 17, 18 en 19 juli 2024

 • Verdieping – zondag, maandag en dinsdag 21, 22 en 23 juli 2024

 • Praktijkdagen – vrijdag 9 augustus, maandag 9 september en donderdag 3 oktober 2024

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - vrijdag 23 augustus, 20 september, 25 oktober oktober en dinsdag 5 november 2024 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - vrijdag 23 augustus, 20 september, 25 oktober oktober en dinsdag 5 november 2024 (middag)

 • Supervisie groep 1C - donderdag 22 augustus, 19 september, 24 oktober oktober en woensdag 6 november 2024 (ochtend)

 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 29 november 2024

 • The basics – dinsdag, woensdag, donderdag 10, 11 en 12 september 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 18, 19 en 20 oktober 2024

 • Praktijkdagen – maandag 30 september en 2 december 2024 en 13 januari 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - dinsdag 19 november en 17 december 2024 en 28 januari en 11 februari 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - maandag 18 november en 16 december 2024 en 27 januari 2025 en woensdag 12 februari 2025 (middag)

 • Supervisie groep 1C - dinsdag 19 november en 17 december 2024 en 28 januari en 11 februari 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 7 maart 2025

 • The basics – maandag, dinsdag en woensdag 23, 24 en 25 september 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 15, 16 en 17 november 2024

 • Praktijkdagen – dinsdag 15 oktober, 17 december 2024 en 28 januari 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - dinsdag 3 december 2024, 7 januari, 11 februari en 4 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - maandag 2 december 2024, 6 januari, 10 februari en 3 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1C - dinsdag 3 december 2024, 7 januari, 11 februari en 4 maart 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – dinsdag 25 maart 2025

 • The basics – vrijdag, zaterdag en zondag 4, 5 en 6 oktober 2024
 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 22, 23 en 24 november 2024
 • Praktijkdagen – zaterdag 2 november 2024 en 11 januari en 15 februari 2025
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – zaterdag 14 december 2024 en 1 februari, 1 maart en 22 maart 2025 (ochtend)
 • Supervisie groep 1B – zaterdag 14 december 2024 en 1 februari, 1 maart en 22 maart 2025 (middag)
 • Supervisie groep 1C – zondag 15 december 2024 en 2 februari, 2 maart en 23 maart 2025 (middag)
 • Examen en diploma-uitreiking  – zaterdag 12 april 2025

 • The basics – maandag, dinsdag, woensdag 4, 5, en 6 november 2024

 • Verdieping – vrijdag, zaterdag en zondag 13, 14 en 15 december 2024

 • Praktijkdagen – woensdag 27 november 2024 en woensdag 29 januari en 5 maart 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - woensdag 8 januari, 12 februari, 26 maart en 9 april 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - donderdag 9 januari en 13 februari, dinsdag 25 maart en donderdag 10 april 2025 (middag)

 • Supervisie groep 1C - woensdag 8 januari, 12 februari, 26 maart en 9 april 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – donderdag 24 april 2025

Rotterdam
NONONS Nieuwe Binnenweg 75-C 3014 GE Rotterdam

 • The basics – dinsdag, woensdag, donderdag 8, 9 en 10 oktober 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 22, 23 en 24 november 2024

 • Praktijkdagen – maandag 4 november 2024 en maandag 6 januari en 10 februari 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A – maandag 9 december 2024 en 20 januari, 3 maart en 17 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B – maandag 9 december 2024 en 20 januari, 3 maart en 17 maart 2025 (middag)

 • Supervisie groep 1C – dinsdag 10 december 2024 en 21 januari, 4 maart en 18 maart 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – donderdag 10 april 2025

Den Bosch
MonQui, Stationsweg 22 5211 TV ‘s-Hertogenbosch

 • The basics – woensdag, donderdag, vrijdag 18, 19 en 20 september 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 15, 16 en 17 november 2024

 • Praktijkdagen – donderdag 10 oktober en 19 december en 30 januari 2025

  Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A – dinsdag 3 december 2024 en 7 januari, 25 februari en 11 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B – maandag 2 december 2024 en 6 januari, 24 februari en 10 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1C – dinsdag 3 december 2024 en 7 januari, 25 februari en 11 maart 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking – vrijdag 28 maart 2025

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur. In het verdiepingsweekend gaan we op vrijdag door tot +18.30 uur, zaterdag tot 16.30 uur en zondag tot uiterlijk 15.00 uur. De supervisie bijeenkomsten duren een dagdeel: van 09.30 – 12.30 uur of van 13.30 – 16.30 uur. Supervisie subgroep C wordt alleen ingedeeld bij 12 deelnemers, anders komt deze subgroep te vervallen.

 
Coach_intensive-training
Coach_intensive-training
coach_intensive_nonons
nonons_coachintensive

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

beste coach opleiding van nederland

Veelgestelde vragen

 

Wat is de gemiddelde studiebelasting voor de Coach Intensive opleiding?

De gemiddelde studiebelasting is een werkdag per week. Hierin is alles meegenomen; aanwezigheid bij de opleidingsdagen, het coachen, huiswerk, schrijven van reflectieverslagen, supervisie, intervisie en uiteindelijk het examen. De 12 opleidingsdagen van de Coach Intensive zijn verspreid over een halfjaar. Het zwaartepunt bevindt zich vooral aan het begin, tijdens de opleidingsdagen. Halverwege verschuift het zwaartepunt naar het coachen en schrijven van je reflectieverslagen dat je in je eigen tijd kan doen. 

Hoeveel uur moet ik coachen voor de Coach Intensive opleiding?

Je coacht minimaal 36 uur voor het geaccrediteerde EQA-diploma. Haal je dat niet, dan ontvang je een bewijs van deelname (niet geaccrediteerd). Vervolgens heb je nog een jaar de tijd om deze uren te coachen en het bewijs van deelname om te zetten naar het EQA-diploma. Gemiddeld zijn dat 5 coachees (coachtrajecten). Dit hangt uiteindelijk af van het aantal sessies dat je met je coachee hebt.

Komt ‘jezelf verkopen als coach’ ook als specifiek onderwerp terug in de opleiding Coach Intensive?

Nee, dit is geen specifiek onderdeel in het programma. Omdat je tijdens de opleiding zelf voor coachees moet zorgen, leer je dat gaandeweg. Daarnaast is er ruimte om ideeën op te doen met deelnemers en opleiders over het opzetten van een eigen coachpraktijk.

Is teamcoaching ook een onderdeel van de opleiding Coach Intensive?

Nee, teamcoaching is geen onderdeel van de opleiding. Onze methodieken en oefeningen zijn gericht op individuele coaching, maar zeker wel toepasbaar op teamcoaching.

Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Intensive?

We gebruiken bewezen verandermethoden en werken met ACT, TA, Voice Dialogue, Oplossingsgericht coachen en NLP. We hebben hier onze favoriete oefeningen uit gehaald. Zo heb je aan het eind van de opleiding een rugzak vol met praktische oefeningen om in te zetten. Dit zijn zowel denk-, voel- en doe-oefeningen.

Wat is het verschil met Coach Expert?

Ooit zei een deelnemer: tijdens de Coach Intensive leer je echt coachen, binnen de lijnen te kleuren kan je heel veel mensen coachen. Bij de Coach Expert leer je, door alle extra kennis en vaardigheden, je eigen kleur bepalen, en leer je bewust, out of the box, ook buiten de lijnen te kleuren. Je wordt effectiever, op een bepaalde manier bewuster, en stoerder. Je wordt de coach die je echt wil zijn.

Kan ik de opleidingskosten in termijnen betalen?

Al je financiële vragen over onze opleidingen beantwoorden we op deze pagina.

Ik denk dat mijn werkervaring/achtergrond niet aansluit bij de opleiding. Kan ik de opleiding dan wel doen?

Het is goed om bij twijfel een telefonische afspraak in te plannen bij onze studieadviseur. Zij kan met jou kijken naar je werkervaring en achtergrond. Zo kunnen we je het beste advies geven over een NONONS opleiding die bij jou past!

Ik heb voor deze opleiding de Coach Basics gedaan, krijg ik dan vrijstelling voor bepaalde onderdelen van de Coach Intensive?

Helaas is dat niet mogelijk. De belangrijkste reden hiervoor is de groepsdynamiek. Het is voor de groei van jou als coach belangrijk om met elkaar te starten en met elkaar de opleiding te doorlopen en te groeien in je vak. Daarnaast is de Coach Intensive verdiepender van de Coach Basics. Je zult dingen herkennen, maar je gaat er veel dieper op in dan tijdens je vooropleiding.

Ben ik gecertificeerd coach als ik mijn diploma heb gehaald?

Nee, nog niet. Je opleiding is geaccrediteerd op EQA-practitioner niveau en dit geaccrediteerde diploma helpt bij jouw eigen EIA-certificering. Je certificering als EIA-coache doe je zelf via NOBCO en hieraan zijn ook eisen verbonden. Zie deze link van Nobco welke eisen dit zijn.