Coaching opleiding Rotterdam - Coach Intensive - NONONS

COACH INTENSIVE ROTTERDAM

ZELFVERZEKERD COACH WORDEN door te doen

Een complete NOBCO-geaccrediteerde coachopleiding
Word zelfstandig coach of een betere coach
Geen zweverig gedoe en ingewikkelde theorieën
Wel toepasbare, gefundeerde oefeningen en modellen
Toegang tot ons online studieplein 

De opleiding Coach Intensive is voor iedereen die het coachvak in de vingers wil krijgen. Onze no-nonsense aanpak is professioneel en niet zweverig. Je gaat gelijk aan de slag met oefenen, omdat het zelf ervaren de beste leerschool is. In een halfjaar leer je alles wat je moet weten over het vak.

Tijdens de opleiding ontvang je handige modellenkaartjes en heb je toegang tot inspirerende demonstratievideo’s. Je wordt opgeleid in een kleine groep, dat betekent veel persoonlijke aandacht voor jou en leerproces. Zo krijg je ervaring en zelfvertrouwen als coach.

coaching opleiding rotterdam
 • } 6 maanden
 •  € 5.995,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers

Coach Intensive | Locatie Rotterdam

Onze Coach Intensive opleiding leidt je op tot coach. Dat doen we in 12 opleidingsdagen, verspreid over een halfjaar. Gedurende de opleiding ga je vooral zelf aan de slag. Dat is belangrijk omdat je coachen niet leert door alleen theorieën te leren, maar vooral door veel te doen. De opleiding is een mix tussen theorie, praktijk en reflectie. Hierdoor leer je zelfverzekerd en effectief coachen.

Voor wie is Coach Intensive?

De Coach Intensive opleiding in Rotterdam is voor echte aanpakkers. De opleiding is geschikt voor professionals die zelfstandig coach willen worden of hun coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. Het instapniveau is HBO en ongeveer 10 jaar werkervaring. Elke situatie is anders, dus twijfel je of je deel kunt nemen? Je kunt in overleg met onze studieadviseur een intake inplannen om je situatie te bespreken.

Accreditatie

De Coach Intensive opleiding heeft een EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau, die is erkend door de NOBCO. De meerwaarde van een geaccrediteerde coach opleiding is dat je daarmee zeker weet dat je een kwalitatief goede opleiding volgt. Onze erkende opleiding maakt je persoonlijke EIA certificering via de NOBCO een stuk eenvoudiger na de opleiding.

We bieden ook kortere opleidingsprogramma’s aan voor interne coaches en hr-professionals. Bovendien is er ook een verdiepingsopleiding voor de meer ervaren coaches. Klik hier voor alle andere opleidingen.

Studiebelasting Coach Intensive

De studiebelasting is ongeveer een werkdag per week, dat is inclusief alle opleidingsdagen, het voeren van coachgesprekken, het schrijven van reflectieverslagen en het lezen van boeken, etc. In het begin van de opleiding besteed je meer tijd aan het volgen van de opleidingsdagen en halverwege verschuift het zwaartepunt naar het voeren van coachgesprekken en schrijven van reflectieverslagen.

 Wat leer je in de Coach Intensive?

 • Wat het coachen nu eigenlijk is, wat coachbaar is en wat niet en wanneer je doorverwijst

 •  Echt goed luisteren naar je coachee, de juiste vragen stellen, het creëren van een veilige omgeving en alles over een coachende mindset.

 • De verantwoordelijkheid voor het veranderproces niet over te nemen en de coachee zo zelf tot inzichten laten komen.

 • Hoe je goed contracteert aan het begin van je traject maar ook tijdens je gesprekken.

 • Een goed intakegesprek voeren met structuur en een coachvoorstel kunnen maken.

 • Van begin tot eind de structuur van een coachgesprek onder de knie hebben; te beginnen bij het doel, bewustwording, mogelijke actiestappen en daarna het in actie komen.

 • De belemmerende overtuigingen ontdekken en weten hoe je jouw coachee helpt om regie te nemen.

 • Weten welke oefeningen je toe kunt passen bij de verschillende coachvragen.

 • Bewustwording van je valkuilen als coach en weten hoe je daarmee om moet gaan. 

Aan het eind van de opleiding Coach Intensive in Rotterdam kan je gelijk als coach aan de slag. Je krijgt voldoende ruimte om je eigen coachstijl te ontwikkelen. Zo kan je zelfverzekerd en op jouw manier zelfbewust en effectief coachen.

Het programma van de Coach Intensive

De Coach Intensive opleiding in Rotterdam heeft verschillende onderdelen. Je begint de opleiding met drie dagen basiskennis over het coachvak, dan volgt de eerste praktijkdag en het verdiepingsweekend. Daarna wisselen supervisie bijeenkomsten zich af met praktijkdagen, met als afsluiting het examen. Gedurende de opleiding vinden er ook intervisiebijeenkomsten plaats binnen je eigen opleidingsgroep en coach je minimaal 36 uur in de praktijk.

De basics

De opleiding start met drie aaneengesloten (zonder avond) opleidingsdagen. Tijdens deze ‘basics’ verdiepen we ons op coachingsvaardigheden en coachtechnieken die de basis vormen van het coachvak. Je leert hier eigenlijk alles wat je moet weten over het coachen: hoe je een intake- en coachgesprek voert, maar ook hoe je nu de eigenlijke vraag achter de coachvraag achterhaalt. Na deze drie dagen heb je genoeg tools en het zelfvertrouwen om aan de eerste coachtrajecten te beginnen.

Verdiepingsweekend

Het verdiepingsweekend draait vooral om overtuigingen. Dat is een belangrijk onderdeel van een coachtraject. Vaak heeft een coachee daar heel veel last van. Je leert in dit weekend, door middel van oefeningen en theorieën, hoe jij je coachee bewust kunt maken van zijn belemmerende overtuigingen en blokkades. Je leert dan ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je coachee daar minder last van heeft.

Praktijkdagen

We zeiden het al eerder; maar echt goed leren coachen, kan alleen door heel veel te oefenen en meters te maken. Dat doen we dan ook tijdens de praktijkdagen. Iedereen krijgt op deze dag de kans om te coachen, gecoacht te worden en te observeren bij medecoaches in je opleidingsgroep. Dit zijn leerzame dagen waarin je persoonlijke feedback krijgt van opleiders. Dit is vaak spannend, maar het zorgt er wel voor dat je groeit in je vak en steeds beter wordt in het coachen.

Supervisie

Tijdens vier supervisie bijeenkomsten, van een halve dag, bespreek je in een subgroep waar je tegenaan loopt in je professionele ontwikkeling als coach. De opleider coacht jou en biedt handige handvatten, zodat jij nog effectiever kunt coachen.

Intervisie

Tussen de opleidingsdagen door kom je, zonder de opleider, vier keer samen met de intervisiegroep uit de opleiding. Deze groep vorm je zelf en hier bespreken jullie uitdagende casuïstieken en wissel je ervaringen uit met je medecoaches.

Coachgesprekken voeren

Tijdens de opleiding wordt van je verwacht dat je minimaal 36 uur coacht. Belangrijk is wel dat je zelf voor je coachees zorgt. Tips & tricks over hoe je aan je coachees kunt komen ontvang je na inschrijving. Voor de meeste coaches voelt het fijner om coachgesprekken gratis aan te bieden, zodat jij je vrij voelt om te leren. Van de gesprekken met je coachee maak je reflectieverslagen.

Examen

Aan het eind van de opleiding volgt er een examen dat uit 2 delen bestaat. Allereerst een schriftelijk examen met een eindreflectie over alles wat je geleerd hebt over het coachvak en jezelf als coach. Vervolgens vindt er een examendag plaat waarin je een coachgesprek voert met een acteur en een examinator die je beoordeelt.

 

Kosten Coach Intensive

Per 1 januari 2024 bedraagt de investering € 5.995,- vrijgesteld van BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 11 lesdagen en 1 examendag:

Studieboeken: no-nonsense coaching & de bekendste methodieken voor no-nonsense coaching
Onbeperkt koffie & thee
Inspirerende locatie midden in de stad
Tussendoortjes en een heerlijk verzorgde lunch
Modellenkaartjes en andere opleidingsmaterialen
Onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving; hier vind je de hand-outs, demonstratievideo’s en webinars
Geaccrediteerd EQA-diploma op practitioner niveau en daarmee een opstapje om je te certificeren tot EIA-coach. Kijk voor meer informatie op de NOBCO website.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie, daarom is het bedrag vrijgesteld van BTW.

Daarnaast maakt Regio Rijnmond gebruik van een scholingsvoucher. De gemeente geeft hiermee subsidie aan Rotterdammers die willen omscholen, herscholen of bijscholen naar banen waar veel werk voor is. De scholingsvoucher is maximaal €2500,- Klik hier voor meer informatie. Kom je er niet uit? Bel gerust naar met onze studieadviseur.

Voordeelpakketten

1. Wil je direct na de Coach Intensive de Coach Expert doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 10.791,- in plaats van € 11.990,-

2. Heb je naast coach ambities ook trainer ambities? Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 8.361,- in plaats van €9.290,-.

De pakketprijs geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start, aangeeft dat je nog een opleiding wil doen bij NONONS. 

Kijk hieronder voor de data & locaties van onze opleidingsgroepen:

Amsterdam
NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

 • The basics – dinsdag, woensdag, donderdag 21, 22 en 23 mei 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag, zondag 28, 29 en 30 juni 2024

 • Praktijkdagen – woensdag 12 juni, 4 september en 9 oktober 2024

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - woensdag 10 juli, 25 september, 30 oktober, 20 november 2024 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - dinsdag 9 juli, donderdag 26 september, 31 oktober en 21 november 2024 (ochtend)

 • Supervisie groep 1C - woensdag 10 juli, 25 september, 30 oktober, 20 november 2024 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 13 december 2024

 • The basics – woensdag, donderdag, vrijdag 17, 18 en 19 juli 2024

 • Verdieping – zondag, maandag en dinsdag 21, 22 en 23 juli 2024

 • Praktijkdagen – vrijdag 9 augustus, maandag 9 september en donderdag 3 oktober 2024

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - vrijdag 23 augustus, 20 september, 25 oktober oktober en dinsdag 5 november 2024 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - vrijdag 23 augustus, 20 september, 25 oktober oktober en dinsdag 5 november 2024 (middag)

 • Supervisie groep 1C - donderdag 22 augustus, 19 september, 24 oktober oktober en woensdag 6 november 2024 (ochtend)

 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 29 november 2024

 • The basics – dinsdag, woensdag, donderdag 10, 11 en 12 september 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 18, 19 en 20 oktober 2024

 • Praktijkdagen – maandag 30 september en 2 december 2024 en 13 januari 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - dinsdag 19 november en 17 december 2024 en 28 januari en 11 februari 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - maandag 18 november en 16 december 2024 en 27 januari 2025 en woensdag 12 februari 2025 (middag)

 • Supervisie groep 1C - dinsdag 19 november en 17 december 2024 en 28 januari en 11 februari 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 7 maart 2025

 • The basics – maandag, dinsdag en woensdag 23, 24 en 25 september 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 15, 16 en 17 november 2024

 • Praktijkdagen – dinsdag 15 oktober, 17 december 2024 en 28 januari 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - dinsdag 3 december 2024, 7 januari, 11 februari en 4 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - maandag 2 december 2024, 6 januari, 10 februari en 3 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1C - dinsdag 3 december 2024, 7 januari, 11 februari en 4 maart 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – dinsdag 25 maart 2025

 • The basics – vrijdag, zaterdag en zondag 4, 5 en 6 oktober 2024
 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 22, 23 en 24 november 2024
 • Praktijkdagen – zaterdag 2 november 2024 en 11 januari en 15 februari 2025
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – zaterdag 14 december 2024 en 1 februari, 1 maart en 22 maart 2025 (ochtend)
 • Supervisie groep 1B – zaterdag 14 december 2024 en 1 februari, 1 maart en 22 maart 2025 (middag)
 • Supervisie groep 1C – zondag 15 december 2024 en 2 februari, 2 maart en 23 maart 2025 (middag)
 • Examen en diploma-uitreiking  – zaterdag 12 april 2025

 • The basics – maandag, dinsdag, woensdag 4, 5, en 6 november 2024

 • Verdieping – vrijdag, zaterdag en zondag 13, 14 en 15 december 2024

 • Praktijkdagen – woensdag 27 november 2024 en woensdag 29 januari en 5 maart 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A - woensdag 8 januari, 12 februari, 26 maart en 9 april 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B - donderdag 9 januari en 13 februari, dinsdag 25 maart en donderdag 10 april 2025 (middag)

 • Supervisie groep 1C - woensdag 8 januari, 12 februari, 26 maart en 9 april 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – donderdag 24 april 2025

Rotterdam
NONONS Nieuwe Binnenweg 75-C 3014 GE Rotterdam

 • The basics – dinsdag, woensdag, donderdag 8, 9 en 10 oktober 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 22, 23 en 24 november 2024

 • Praktijkdagen – maandag 4 november 2024 en maandag 6 januari en 10 februari 2025

 • Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A – maandag 9 december 2024 en 20 januari, 3 maart en 17 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B – maandag 9 december 2024 en 20 januari, 3 maart en 17 maart 2025 (middag)

 • Supervisie groep 1C – dinsdag 10 december 2024 en 21 januari, 4 maart en 18 maart 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking  – donderdag 10 april 2025

Den Bosch
De salon, Stationsweg 22 5211 TV ‘s-Hertogenbosch

 • The basics – woensdag, donderdag, vrijdag 18, 19 en 20 september 2024

 • Verdiepingsweekend – vrijdag, zaterdag en zondag 15, 16 en 17 november 2024

 • Praktijkdagen – donderdag 10 oktober en 19 december en 30 januari 2025

  Intervisie – Zelf inplannen

 • Supervisie groep 1A – dinsdag 3 december 2024 en 7 januari, 25 februari en 11 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1B – maandag 2 december 2024 en 6 januari, 24 februari en 10 maart 2025 (ochtend)

 • Supervisie groep 1C – dinsdag 3 december 2024 en 7 januari, 25 februari en 11 maart 2025 (middag)

 • Examen en diploma-uitreiking – vrijdag 28 maart 2025

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur. In het verdiepingsweekend gaan we op vrijdag door tot +18.30 uur, zaterdag tot 16.30 uur en zondag tot uiterlijk 15.00 uur. 

Coach_intensive-training
Coach_intensive-training
coach_intensive_nonons
nonons_coachintensive

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

beste coach opleiding van nederland

Veelgestelde vragen

 

Wat is de gemiddelde studiebelasting voor de Coach Intensive opleiding?

De gemiddelde studiebelasting is een werkdag per week. Hierin is alles meegenomen; aanwezigheid bij de opleidingsdagen, het coachen, huiswerk, schrijven van reflectieverslagen, supervisie, intervisie en uiteindelijk het examen. De 12 opleidingsdagen van de Coach Intensive zijn verspreid over een halfjaar. Het zwaartepunt bevindt zich vooral aan het begin, tijdens de opleidingsdagen. Halverwege verschuift het zwaartepunt naar het coachen en schrijven van je reflectieverslagen dat je in je eigen tijd kan doen. 

Hoeveel uur moet ik coachen voor de Coach Intensive opleiding?

Je coacht minimaal 36 uur voor het geaccrediteerde EQA-diploma. Haal je dat niet, dan ontvang je een bewijs van deelname (niet geaccrediteerd). Vervolgens heb je nog een jaar de tijd om deze uren te coachen en het bewijs van deelname om te zetten naar het EQA-diploma. Gemiddeld zijn dat 5 coachees (coachtrajecten). Dit hangt uiteindelijk af van het aantal sessies dat je met je coachee hebt.

Komt ‘jezelf verkopen als coach’ ook als specifiek onderwerp terug in de opleiding Coach Intensive?

Nee, dit is geen specifiek onderdeel in het programma. Omdat je tijdens de opleiding zelf voor coachees moet zorgen, leer je dat gaandeweg. Daarnaast is er ruimte om ideeën op te doen met deelnemers en opleiders over het opzetten van een eigen coachpraktijk.

Is teamcoaching ook een onderdeel van de opleiding Coach Intensive?

Nee, teamcoaching is geen onderdeel van de opleiding. Onze methodieken en oefeningen zijn gericht op individuele coaching, maar zeker wel toepasbaar op teamcoaching.

Welke methodieken en oefeningen worden ingezet bij de opleiding Coach Intensive?

We gebruiken bewezen verandermethoden en werken met ACT, TA, Voice Dialogue, Oplossingsgericht coachen en NLP. We hebben hier onze favoriete oefeningen uit gehaald. Zo heb je aan het eind van de opleiding een rugzak vol met praktische oefeningen om in te zetten. Dit zijn zowel denk-, voel- en doe-oefeningen.

Wat is het verschil met Coach Expert?

Ooit zei een deelnemer: tijdens de Coach Intensive leer je echt coachen, binnen de lijnen te kleuren kan je heel veel mensen coachen. Bij de Coach Expert leer je, door alle extra kennis en vaardigheden, je eigen kleur bepalen, en leer je bewust, out of the box, ook buiten de lijnen te kleuren. Je wordt effectiever, op een bepaalde manier bewuster, en stoerder. Je wordt de coach die je echt wil zijn.

Kan ik de opleidingskosten in termijnen betalen?

Al je financiële vragen over onze opleidingen beantwoorden we op deze pagina.

Ik denk dat mijn werkervaring/achtergrond niet aansluit bij de opleiding. Kan ik de opleiding dan wel doen?

Het is goed om bij twijfel een telefonische afspraak in te plannen bij onze studieadviseur. Zij kan met jou kijken naar je werkervaring en achtergrond. Zo kunnen we je het beste advies geven over een NONONS opleiding die bij jou past!

Ik heb voor deze opleiding de Coach Basics gedaan, krijg ik dan vrijstelling voor bepaalde onderdelen van de Coach Intensive?

Helaas is dat niet mogelijk. De belangrijkste reden hiervoor is de groepsdynamiek. Het is voor de groei van jou als coach belangrijk om met elkaar te starten en met elkaar de opleiding te doorlopen en te groeien in je vak. Daarnaast is de Coach Intensive verdiepender van de Coach Basics. Je zult dingen herkennen, maar je gaat er veel dieper op in dan tijdens je vooropleiding.

Ben ik gecertificeerd coach als ik mijn diploma heb gehaald?

Nee, nog niet. Je opleiding is geaccrediteerd op EQA-practitioner niveau en dit geaccrediteerde diploma helpt bij jouw eigen EIA-certificering. Je certificering als EIA-coache doe je zelf via NOBCO en hieraan zijn ook eisen verbonden. Zie deze link van Nobco welke eisen dit zijn.