Coaching opleiding Rotterdam - Coach Intensive - NONONS

COACH INTENSIVE ROTTERDAM

ZELFVERZEKERD COACH WORDEN door te doen

 • 6 MAANDEN  
 •  €5.495,- 
 • MAX. 15 DEELNEMERS
   • Een complete NOBCO-geaccrediteerde coachopleiding
   • Word zelfstandig coach of een betere coach
   • Geen zweverig gedoe en ingewikkelde theorieën
   • Wel toepasbare, gefundeerde oefeningen en modellen
   • Toegang tot ons online studieplein 

De opleiding Coach Intensive is voor iedereen die het coachvak in de vingers wil krijgen. Onze no-nonsense aanpak is professioneel en niet zweverig. Je gaat gelijk aan de slag met oefenen, omdat het zelf ervaren de beste leerschool is. In een halfjaar leer je alles wat je moet weten over het vak.

Tijdens de opleiding ontvang je handige modellenkaartjes en heb je toegang tot inspirerende demonstratievideo’s. Je wordt opgeleid in een kleine groep, dat betekent veel persoonlijke aandacht voor jou en leerproces. Zo krijg je ervaring en zelfvertrouwen als coach.  

coaching opleiding rotterdam

Inschrijven

Starten met de opleiding

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Brochure aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Info bijeenkomst

Sfeer proeven

Inschrijven met STAP-budget

Ontvang € 1.000 subsidie op je opleiding

Coach Intensive | Locatie Rotterdam

Onze Coach Intensive opleiding leidt je op tot coach. Dat doen we in 12 opleidingsdagen, verspreid over een halfjaar. Gedurende de opleiding ga je vooral zelf aan de slag. Dat is belangrijk omdat je coachen niet leert door alleen theorieën te leren, maar vooral door veel te doen. De opleiding is een mix tussen theorie, praktijk en reflectie. Hierdoor leer je zelfverzekerd en effectief coachen.

Voor wie is Coach Intensive?

De Coach Intensive opleiding in Rotterdam is voor echte aanpakkers. De opleiding is geschikt voor professionals die zelfstandig coach willen worden of hun coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. Het instapniveau is HBO en ongeveer 10 jaar werkervaring. Elke situatie is anders, dus twijfel je of je deel kunt nemen? Je kunt in overleg met onze studieadviseur een intake inplannen om je situatie te bespreken.

Accreditatie

De Coach Intensive opleiding heeft een EMCC EQA-accreditatie op Practitioner niveau, die is erkend door de NOBCO. De meerwaarde van een geaccrediteerde coach opleiding is dat je daarmee zeker weet dat je een kwalitatief goede opleiding volgt. Onze erkende opleiding maakt je persoonlijke EIA certificering via de NOBCO een stuk eenvoudiger na de opleiding.

We bieden ook kortere opleidingsprogramma’s aan voor interne coaches en hr-professionals. Bovendien is er ook een verdiepingsopleiding voor de meer ervaren coaches. Klik hier voor alle andere opleidingen.

Studiebelasting Coach Intensive

De studiebelasting is ongeveer een werkdag per week, dat is inclusief alle opleidingsdagen, het voeren van coachgesprekken, het schrijven van reflectieverslagen en het lezen van boeken, etc. In het begin van de opleiding besteed je meer tijd aan het volgen van de opleidingsdagen en halverwege verschuift het zwaartepunt naar het voeren van coachgesprekken en schrijven van reflectieverslagen.

 Wat leer je in de Coach Intensive?

 • Wat het coachen nu eigenlijk is, wat coachbaar is en wat niet en wanneer je doorverwijst
 •  Echt goed luisteren naar je coachee, de juiste vragen stellen, het creëren van een veilige omgeving en alles over een coachende mindset.
 • De verantwoordelijkheid voor het veranderproces niet over te nemen en de coachee zo zelf tot inzichten laten komen.
 • Hoe je goed contracteert aan het begin van je traject maar ook tijdens je gesprekken.
 • Een goed intakegesprek voeren met structuur en een coachvoorstel kunnen maken.
 • Van begin tot eind de structuur van een coachgesprek onder de knie hebben; te beginnen bij het doel, bewustwording, mogelijke actiestappen en daarna het in actie komen.
 • De belemmerende overtuigingen ontdekken en weten hoe je jouw coachee helpt om regie te nemen.
 • Weten welke oefeningen je toe kunt passen bij de verschillende coachvragen.
 • Bewustwording van je valkuilen als coach en weten hoe je daarmee om moet gaan. 

Aan het eind van de opleiding Coach Intensive in Rotterdam kan je gelijk als coach aan de slag. Je krijgt voldoende ruimte om je eigen coachstijl te ontwikkelen. Zo kan je zelfverzekerd en op jouw manier zelfbewust en effectief coachen.

Het programma van de Coach Intensive

De Coach Intensive opleiding in Rotterdam heeft verschillende onderdelen. Je begint de opleiding met drie dagen basiskennis over het coachvak, dan volgt de eerste praktijkdag en het verdiepingsweekend. Daarna wisselen supervisie bijeenkomsten zich af met praktijkdagen, met als afsluiting het examen. Gedurende de opleiding vinden er ook intervisiebijeenkomsten plaats binnen je eigen opleidingsgroep en coach je minimaal 36 uur in de praktijk. 

De basics

De opleiding start met drie aaneengesloten (zonder avond) opleidingsdagen. Tijdens deze ‘basics’ verdiepen we ons op coachingsvaardigheden en coachtechnieken die de basis vormen van het coachvak. Je leert hier eigenlijk alles wat je moet weten over het coachen: hoe je een intake- en coachgesprek voert, maar ook hoe je nu de eigenlijke vraag achter de coachvraag achterhaalt. Na deze drie dagen heb je genoeg tools en het zelfvertrouwen om aan de eerste coachtrajecten te beginnen.

Persoonsgerichte verdieping

Het verdiepingsweekend draait vooral om overtuigingen. Dat is een belangrijk onderdeel van een coachtraject. Vaak heeft een coachee daar heel veel last van. Je leert in dit weekend, door middel van oefeningen en theorieën, hoe jij je coachee bewust kunt maken van zijn belemmerende overtuigingen en blokkades. Je leert dan ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je coachee daar minder last van heeft.

Praktijkdagen

We zeiden het al eerder; maar echt goed leren coachen, kan alleen door heel veel te oefenen en meters te maken. Dat doen we dan ook tijdens de praktijkdagen. Iedereen krijgt op deze dag de kans om te coachen, gecoacht te worden en te observeren bij medecoaches in je opleidingsgroep. Dit zijn leerzame dagen waarin je persoonlijke feedback krijgt van opleiders. Dit is vaak spannend, maar het zorgt er wel voor dat je groeit in je vak en steeds beter wordt in het coachen.

Supervisie

Tijdens vier supervisie bijeenkomsten, van een halve dag, bespreek je in een subgroep waar je tegenaan loopt in je professionele ontwikkeling als coach. De opleider coacht jou en biedt handige handvatten, zodat jij nog effectiever kunt coachen.

Intervisie

Tussen de opleidingsdagen door kom je, zonder de opleider, vier keer samen met de intervisiegroep uit de opleiding. Deze groep vorm je zelf en hier bespreken jullie uitdagende casuïstieken en wissel je ervaringen uit met je medecoaches.

Coachgesprekken voeren

Tijdens de opleiding wordt van je verwacht dat je minimaal 36 uur coacht. Belangrijk is wel dat je zelf voor je coachees zorgt. Tips & tricks over hoe je aan je coachees kunt komen ontvang je na inschrijving. Voor de meeste coaches voelt het fijner om coachgesprekken gratis aan te bieden, zodat jij je vrij voelt om te leren. Van de gesprekken met je coachee maak je reflectieverslagen.

Examen

Aan het eind van de opleiding volgt er een examen dat uit 2 delen bestaat. Allereerst een schriftelijk examen met een eindreflectie over alles wat je geleerd hebt over het coachvak en jezelf als coach. Vervolgens vindt er een examendag plaat waarin je een coachgesprek voert met een acteur en een examinator die je beoordeelt.

 

Kosten Coach Intensive

De Coach Intensive kost € 5.495,- vrijgesteld van btw. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 11 lesdagen en 1 examendag:

 • Studieboeken: no-nonsense coaching & de bekendste methodieken voor no-nonsense coaching
 • Onbeperkt koffie & thee
 • Inspirerende locatie midden in de stad
 • Tussendoortjes en een heerlijk verzorgde lunch
 • Modellenkaartjes en andere opleidingsmaterialen
 • Onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving; hier vind je de hand-outs, demonstratievideo’s en webinars
 • Geaccrediteerd EQA-diploma op practitioner niveau en daarmee een opstapje om je te certificeren tot EIA-coach. Kijk voor meer informatie op de NOBCO website.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie, daarom is het bedrag vrijgesteld van BTW.

Veel deelnemers van de Coach Intensive maken gebruik van het STAP-budget. Daarmee krijgen ze €1000,- korting op de Coach Intensive in Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie en de werkwijze van de STAP-regeling.

Daarnaast maakt Regio Rijnmond gebruik van een scholingsvoucher. De gemeente geeft hiermee subsidie aan Rotterdammers die willen omscholen, herscholen of bijscholen naar banen waar veel werk voor is. De scholingsvoucher is maximaal €2500,- Klik hier voor meer informatie. Kom je er niet uit? Bel gerust naar met onze studieadviseur.

Voordeelpakketten

1. Wil je direct na de Coach Intensive de Coach Expert doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 9.891,- in plaats van € 10.990,-
2. Heb je naast coach ambities ook trainer ambities? Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 7.641,- in plaats van €8.490,-.

De pakketprijs geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start, aangeeft dat je nog een opleiding wil doen bij NONONS. 

Locatie

NONONS Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 75C
3014 GE Rotterdam

NONONS Rotterdam is goed bereikbaar met het OV, het is op loopafstand van Rotterdam Centraal. Je kunt ook op straat betaald parkeren of parkeren bij Parkeergarage Lijnbaan of museumpark.

De opleiding heeft in totaal 12 opleidingsdagen, inclusief examendag en een diploma-uitreiking en duurt ongeveer 6 maanden. We starten altijd om 09.30 uur en we ronden af om 16.30 uur. Alleen voor de persoonsgerichte verdieping en de supervisie hanteren we aangepaste tijden.

In het verdiepingsweekend gaan we op vrijdag door tot +18.30 uur, zaterdag tot 16.30 uur en zondag tot uiterlijk 15.00 uur. De supervisiebijeenkomsten duren een dagdeel: van 09.30 – 12.30 uur of van 13.30 – 16.30 uur.

Coach Intensive 24 januari 2023 – Amsterdam

 • The basics – dinsdag, woensdag, donderdag 24, 25 en 26 januari 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 10, 11 en 12 maart 2023
 • Praktijkdagen – dinsdag 14 februari, 4 april, 9 mei 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – maandagmiddag 20 maart, 17 april, 22 mei en 5 juni 2023
 • Supervisie groep 1B – woensdagochtend 22 maart, 19 april, 24 mei en 7 juni 2023
 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 23 juni 2023

Coach Intensive 8 februari 2023 – Amsterdam

 • The basics – woensdag, donderdag en vrijdag 8, 9 en 10 februari 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 24, 25 en 26 maart 2023
 • Praktijkdagen – dinsdag 14 maart, 18 april en 23 mei 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – woensdagochtend 5 april, 10 mei, 7 juni en 21 juni 2023
 • Supervisie groep 1B – vrijdag 7 april, donderdag 11 mei, vrijdag 9 juni en donderdag 22 juni 2023 (ochtenden)
 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 7 juli 2023

Coach Intensive 13 februari 2023 – Rotterdam

 • The basics – maandag, dinsdag en woensdag 13, 14 en 15 februari 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 24, 25 en 26 maart 2023
 • Praktijkdagen –woensdag 8 maart, donderdag  11 mei en 1 juni 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – donderdag 13 april, woensdag 24 mei, woensdag 7 juni, woensdag 21 juni 2023 (ochtend)
 • Supervisie groep 1B – vrijdag 14 april, 26 mei, 9 juni en donderdag 22 juni 2023 (ochtend)
 • Examen en diploma-uitreiking  – donderdag 6 juli 2023

Coach Intensive 17 februari 2023 – Weekend Amsterdam

 • The basics – vrijdag, zaterdag en zondag 17, 18 en 19 februari 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 31 maart, 1 en 2 april 2023
 • Praktijkdagen – zaterdag 11 maart, 13 mei en 10 juni 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – zaterdag 15 april, 27 mei, 24 juni en 8 juli 2023 (ochtend)
 • Supervisie groep 1B – zaterdag 15 april, 27 mei, 24 juni en 8 juli 2023 (middag)
 • Examen en diploma-uitreiking  – zaterdag 15 juli 2023

Coach Intensive 21 maart 2023 – Amsterdam

 • The basics – dinsdag, woensdag en donderdag 21, 22 en 23 maart 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 12, 13 en 14 mei 2023
 • Praktijkdagen – dinsdag 11 april, 20 juni, 12 september en 10 oktober 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – dinsdag 30 mei, 4 juli, 5 september en 26 september 2023 (ochtend)
 • Supervisie groep 1B – woensdag 31 mei, 5 juli 6 september en 27 september 2023 (ochtend)
 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 3 november 2023

Coach Intensive 15 mei 2023 – Amsterdam

 • The basics – maandag, dinsdag en woensdag 15, 16 en 17 mei 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 16, 17 en 18 juni 2023
 • Praktijkdagen – dinsdag 6 juni, donderdag 7 september, 5 oktober en 9 november 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – vrijdag 30 juni, 15 september, 20 oktober en 17 november 2023 (ochtend)
 • Supervisie groep 1B – vrijdag 30 juni, 15 september, 20 oktober en 17 november 2023 (middag)
 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 1 december 2023

Coach Intensive 13 juni 2023 – Amsterdam

 • The basics – dinsdag, woensdag en donderdag 13, 14 en 15 juni 2023
 • Persoonsgerichte verdieping – vrijdag, zaterdag, zondag 14, 15 en 16 juli 2023
 • Praktijkdagen – dinsdag 4 juli, 19 september en 31 oktober 2023
 • Intervisie – Zelf inplannen
 • Supervisie groep 1A – maandag 4 september, 2 oktober, 20 november en 4 december 2023 (middag)
 • Supervisie groep 1B – woensdag 6 september, 4 oktober, 22 november en 6 december 2023 (ochtend)
 • Examen en diploma-uitreiking  – vrijdag 1 december 2023

   

  • 6 MAANDEN
  •  € 5.495,-
  •  Min. 6 deelnemers
  •  Max. 15 deelnemers

  STARTDATA 

  Amsterdam
  24 januari 2023
  8 februari 2023
  17 februari 2023 (weekend)
  21 maart 2023
  15 mei 2023
  13 juni 2023

  Rotterdam
  13 februari 2023

  Kijk bij “Data & Tijden” voor
  meer info of in de Agenda

  Neem een optie

  Kosteloos annuleren

  Whatsapp met Chantal
  06 – 819 139 19
  voor studie advies & vragen

  coaching opleiding rotterdam eqa
  coaching opleiding rotterdam nobco
  coaching opleiding rotterdam coach intensive
  nonons coaching opleiding rotterdam

  9,1
  cijfer dat studenten NONONS geven

  coaching opleiding rotterdam
  coaching opleiding rotterdam

  90%*
  zou de coach opleiding Coach Intensive aanraden aan anderen
  *percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

  BIJ NONONS VOELDE IK ME GELIJK ALS EEN VIS IN HET WATER.

  Sascha, zelfstandig Coach en zelfstanding Marketing professional,
  deelnemer Coach  opleiding Coach Intensive

  Wat de opleiding goed doet is je eerst zelf een spiegel voorhouden: wie ben ík nou eigenlijk en wat kom ik van mezelf tegen?  Ik ken mezelf nu veel beter en weet ook wat mijn valkuilen zijn. En als ik gecoacht wordt, hoe voelt dat en wat doet dat met mij? Dit leer je allemaal tijdens de praktijkdagen.

  Sascha

  coach opleiding intensive-nonons-ervaring

  FAQ’s

  Ben ik na de coaching opleiding als coach direct gecertificeerd?

  Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

  Ben ik na de coaching opleiding als coach direct gecertificeerd?

  Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

  Is de coaching opleiding live en/of online te volgen?

  Al onze coachopleidingen zijn in principe live bij NONONS Amsterdam of NONONS Rotterdam. NONONS houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM we houden uiteraard de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten de Corona-maatregelen aangescherpt of versoepeld worden, dan laten wij je weten wat dit voor onze uitgangspunten en protocol betekent.  

  Daarnaast hebben wij een opleiding Coach Intensive die geheel online in groepsverband te volgen is via Zoom. Dit is dus ook volgens een roosterplanning en is de groep altijd online bij elkaar en de opleiding is inhoudelijk identiek aan onze live-opleiding. Zie voor meer informatie https://nonons.nl/online-coachopleiding-coach-intensive/

  Onze Coach Cursus via NONONS Academie is alleen online te volgen en is een zelfstudie en geen volwaardige coachopleiding. Je wordt niet geobserveerd, krijgt geen persoonlijke feedback op hoe je coacht en ook geen diploma aan het eind. Mocht je dat wel willen, kijk dan eens naar onze geaccrediteerde opleidingen

  Ik wil graag meer informatie over een coaching opleiding. Wat kan ik doen?

  Je mag altijd een oriëntatiegesprek inplannen met onze studieadviseur Chantal Kok. Je kan zelf een afspraak bij Chantal in de agenda plannen wanneer het voor jou uitkomt via https://nonons.nl/gratis-orientatiegesprek/. Als je liever direct belt, kan dit natuurlijk ook via 06-81913919.

  Het is mogelijk om het informatieformulier in te vullen op onze website en dan belt Chantal jou ook even terug en/of stuurt zij je de specifieke brochures toe per e-mail. Op onze website bij de specifieke coachopleiding kun je ook altijd zelf onze brochure downloaden om het rustig door te lezen.

  Ook organiseren wij gemiddeld per drie weken een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn live in Amsterdam of Rotterdam of online via Zoom. Onze bijeenkomsten zijn altijd gratis en kun je al je vragen stellen, kennismaken met NONONS en de sfeer proeven. Voor een overzicht van de data verwijs ik je graag naar https://nonons.nl/info-avond-coach-opleiding/.

  Heb ik een bepaald niveau nodig om een coaching opleiding te volgen?

  Ja, dat is nodig. Kijk vooral bij de specifieke opleiding welk niveau wij vragen, maar hbo/wo werk- en denkniveau is wat wij vragen bij onze beste coach opleiding, de coach intensive. Als hierover twijfel is, kan je altijd met Chantal bellen om je individuele situatie te bespreken en te overleggen.

  Kan ik overleggen met een opleider of oud-deelnemer van de coaching opleiding?

  Ja, dit is altijd mogelijk. Wij kunnen je in contact brengen met de specifieke opleider van die coach opleiding om (telefonisch) kennis te maken en inhoudelijk te overleggen. Ook is dit mogelijk met een oud-deelnemer die zijn of haar ervaringen kan vertellen over onze beste coach opleiding, de coach intensive. Chantal van NONONS kan je altijd meer over vertellen over de mogelijkheden.