Effectief beïnvloeden - NONONS

Effectief beïnvloeden

Leidinggeven zonder macht

Leidinggeven zonder macht

Je bent geen leidinggevende, maar je wil wel regelmatig iets voor elkaar krijgen. Daarom ben je benieuwd hoe je iemand of een groep kunt beïnvloeden. Maar; je bent geen leidinggevende, dus je kunt ze niet dwingen. Herkenbaar? Dan is onze training ‘Leidinggeven zonder macht’ perfect voor jou! Met deze op maat gemaakte training leer je hoe je op een effectieve manier jouw invloed kunt uitoefenen. Je leert hoe je stevig blijft en zelfbewust bepaald gedrag inzet om te zorgen dat je het maximale uit je werk kunt halen. Op basis van het precieze leerdoel bepalen we een programma waar deelnemers direct mee aan de slag kunnen.

Over de training

Leidinggeven zonder macht

De training ‘Leidinggeven zonder macht’ gaat over de regie houden en effectief communiceren. Het gaat erom dat je weet hoe je overkomt, hoe je alles op een stevige manier kunt bespreken, zonder oordelend te zijn. Deze training geeft je inzichten, nieuwe kennis en bruikbare handvatten om te zorgen dat je sterk en effectief je rol pakt in je werk. En kennis om goed om te gaan met weerstand of twijfel.

Klantcase: Loyens en Loeff

Loyens & Loeff – Leidinggeven zonder strepen (2023)

Loyens & Loeff is een gerenommeerd kantoor waar ruim 1000 specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Ze wilden een training ontwikkelen voor niet-leidinggevenden. Hun vraag was: hoe krijg je mensen in beweging zonder dat je hiërarchisch leidinggeeft? Hoe beïnvloed en motiveer je de ander? De doelgroep was een groep medewerkers die veel intern samenwerken, collega’s betrekken bij projecten en taken hebben die buiten de dagelijkse werkzaamheden worden beschouwd.

De training die we op maat hebben ontwikkeld startte de eerste dag met zelfreflectie en bewustwording van eigen gedrag. Daarna hebben we gekeken naar het beïnvloeden van het gedrag van de ander. Vervolgens hebben we de focus gelegd op de relevante gesprekstechnieken die daarbij horen. Ook is er geoefend met acteur om de geleerde vaardigheden goed onder de knie te krijgen.

De training hebben we afgestemd op praktijksituaties waar de deelnemers mee kwamen. Dit zorgde ervoor dat de training goed aansloot. De deelnemers hadden aan het eind van de training concrete handvatten om zaken anders te doen of anders te bekijken. Daarnaast leerde deze trainingsgroep op dezelfde manier werken, waardoor de communicatie intern nog duidelijker en helderder werd. Ook werden de deelnemers bewuster van hun eigen gedrag, leerden ze hoe ze anderen effectiever konden betrekken, motiveren en beïnvloeden. De deelnemers gingen steviger en met meer plezier hun dagelijkse werkzaamheden tegemoet.

De training wordt komend jaar opnieuw gegeven voor een nieuwe (bredere) groep medewerkers van verschillende functies en afdelingen.

 

NONONS begrijpt de klant en ontwikkelde samen met ons zeer bruikbare en doeltreffende programma’s. Ze schakelen snel en makkelijk! De praktische en aansprekende modellen, informele sfeer, veel oefenen en humor maakten de training effectief voor alle doelgroepen. NONONS kan complexe materie eenvoudig toepasbaar maken en tegelijkertijd elke deelnemer persoonlijk bereiken.

 

Tanja van Seventer, Bugaboo

De training was niet alleen informatief, maar ook erg leuk en het heeft me ontzettend veel inzichten gegeven die ik nu dagelijks kan toepassen, zoals hoe ik respectvol kan confronteren, slecht nieuws kan brengen en coachgesprekken kan voeren. De perfecte combinatie van theorie en praktijk maakte het geheel erg interactief en het oefenen van verschillende situaties en scenarios heeft ervoor gezorgd dat ik met meer zelfverzekerdheid leiding kan geven.

 

Renske Ter Borg 

Ondanks mijn jarenlange ervaring was deze cursus enorm leerzaam en waardevol: door deelname leerde ik beter om te gaan met situaties en kwam er structuur in de manier van aanpak. Redelijk veel van de topics waren aardig bekend, echter versplinterd en gefragmenteerd in mijn hoofd. De cursus zette alles in een logische, begrijpbare en vooral direct toepasbare vorm neer. Aanrader!

 

Harry van de Wiel