Incompany trainingen oud - NONONS
coach opleidingen amsterdam utrecht

Incompany opleidingprogramma’s

 

NONONS is gespecialiseerd in het gebied van coachingsopleidingen en trainingen. Daarnaast maken we voor klanten speciale trainingen op maat, helemaal afgestemd op de wensen en doelgroep van de organisatie. Meer over deze incompany trajecten lees je hier. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Nonons gelooft in persoonlijke kracht en eigen verantwoordelijkheid. Managers die verantwoordelijkheid durven af te staan en collega’s die elkaar durven aan te spreken op elkaars verantwoordelijkheid.

NONONS heeft ruime ervaring in mensen in mensen leren coachen, ook binnen hun werkomgeving, dit leert je in onze opleiding Coach Intern. In de training Coachend Leidinggeven leer je als manager hoe je je coachende mindset kunt inzetten om je medewerkers meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor zijn eigen taak, geluk en groei. NONONS coaches kunnen, naast de trainingen, nog een- op- een begeleiding bieden. 

Verantwoordelijkheid laten daar waar die hoort, daar wordt iedereen uiteindelijk beter van.

Coach Intern 

Coach Intern is een effectief praktijkgerichte coachingsopleiding voor interne coaches die hun coachvaardigheden willen ontwikkelen.

Wat kunnen coaches die een opleiding tot interne coach hebben afgerond?

 • Ze kennen de coachende mindset
 • Ze kunnen hun coachee verantwoordelijkheid laten nemen
 • Ze zijn bekend met de grenzen van het intern coachen en herkennen situaties waarin moet worden doorverwezen
 • Ze kunnen in het hier en nu interveniëren bij collega’s
 • Ze zijn zich bewust van hun eigen reflexen die het coachen in de weg staan, wanneer eigen waarden en overtuigingen een rol spelen en hoe daarmee om te gaan
 • Ze zijn in staat een goede relatie met coachees tot stand te brengen en gebruikt hierbij  alle benodigde vaardigheden (vertrouwen wekken, aansluiten, empathie, grenzen stellen)
 • Ze kunnen een inzichtgevend coachgesprek voeren die de coachee aanzet tot het zetten van stappen

Samen met de klant maken we een opleidingsprogramma dat past bij de wensen en doelen van de organisatie. Opleidingsdagen kunnen worden aangevuld met individuele coaching, intervisie, supervisie en een examen. Het is mogelijk een intern programma aan te bieden met accreditatie.  

We maken altijd een programma op maat.

Coachend leidinggeven 

Coachend Leidinggeven is een praktijkgericht programma voor leidinggevenden.   Vanaf vier opleidingsdagen, verspreid over twee maanden, leren we leidinggevenden bewuster en effectiever leiding te geven. We vergroten de kennis en vaardigheden van deelnemers op het gebied van leidinggeven en coaching

Wat kunnen leidinggevenden na een trainingsprogramma?

 • Ze hebben inzicht in  eigen ingrijpreflexen die het effectief leidinggeven in de weg staan,
 • Ze weten welke rollen je als leidinggevende vervult: leider, manager en coach en hoe je die rollen effectief inzet
 • Ze kennen verschillende leiderschapsstijlen en hoe je effectief kunt schakelen tussen die stijlen
 • Ze weten hoe je de coachende mindset kunt inzetten om je medewerkers meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen taak, werkgeluk en groei
 • Ze hebben handvatten en tools voor het voeren van lastige gesprekken zoals beoordelen, slecht nieuws, respectvol confronteren, maar ook voor het voeren van coachende gesprekken.
 • Door te oefenen weten ze ook in gesprekken hoe ze effectief en helder kunnen zijn naar medewerkers

Samen met de klant maken we een opleidingsprogramma dat past bij de wensen en doelen van de organisatie. Opleidingsdagen kunnen worden aangevuld met individuele coaching, intervisie, terugkomdagen en extra oefenen met een acteur.

We maken altijd een programma op maat.

Marja Schornagel, Unitmanager V&S, Gemeente Alkmaar

“Prachtige training waarbij een mooie mix van theorie en praktijk je werkelijk verder brengt in coaching, feedback en lastige gesprekken. Een verrijking voor mezelf als manager en als mens.

De feedback oefening (+ model) bespreek ik veel met medewerkers. Eigenlijk moet iedereen dit volgen!” 

Virginie Kuijer, HR Director, NovaMedia

“De training was heel praktisch, geen gebakken lucht, to the point, interactief. Gelijk oefenen met praktijkvoorbeelden met een acteur. Daar leer je het meeste van. Ik geef de training een 9,5 want er moet altijd iets te verbeteren overblijven, al kan ik niet direct benoemen wat!” 

Anne Oosterbaan, Manager Vrijwillers en Relatiebeheer, War Child

“Een aanrader voor elke manager die te veel tijd kwijt is aan het oplossen van problemen op de werkvloer. Geeft inzicht in hoeveel hiervan je zelf in de hand hebt. Confronterend maar wel heel leerzaam! Met concrete eenvoudig toepasbare tools voor dagelijks gebruik. Nooit gedacht dat sommige zaken zo makkelijk konden zijn.” 

Rita Dekker, Coördinator Klant Contact Center, Gemeente Alkmaar

“Ik heb de opleiding al aan meerdere mensen aangeraden. Zowel intern als extern. De training is kort met verbazend veel effort. Ik vind dat alle leidinggevenden deze opleiding moeten volgen om zodoende allemaal hetzelfde beginpunt te hebben. Vervolgens kan dit beknopt met de rest van de organisatie gedeeld worden.

NONONS is de opleiding die je nodig hebt om je op het management pad te begeven. De handige tools en handvatten leren jou en je mensen die dingen die je  altijd al had willen weten.” 

Merle Hofstede, HR adviseur, Ikea

“Coachend Leidinggeven heeft mij in korte tijd meer inzicht gegeven in hoe ik medewerkers (en mijzelf) bewuster en verantwoordelijker kan maken in hun manier van werken. Meteen na de eerste dag had ik al meer mogelijkheden om mijn werk beter te kunnen doen op een uiterst prettige manier; met respect voor mijn medewerkers en mijn agenda.”

Fleur Wissink, vestigingsmanager, Young Capital

De opleiding tot interne coach heb ik als erg leuk en leerzaam ervaren. Een goede afwisseling van theorie en praktijk, dus veel oefenen. Directe feedback en een veilige omgeving zorgen voor een mooie basis. Ook was er ruimte voor het delen van ervaring en hebben we veel gelachen. 

Willem Hop, Areamanager, Young Capital

In één woord is de opleiding mega verhelderend! Je krijgt in korte tijd veel praktische tips om gelijk mee aan de slag te gaan. En dat gecombineerd met humor….ook niet onbelangrijk. Kortom een aanrader voor mensen die op een hands on manier aan de slag willen met coaching. 

Tanja van Seventer, Bugaboo

NONONS begrijpt de klant en ontwikkelde samen met ons zeer bruikbare en doeltreffende programma’s. Ze schakelen snel en makkelijk! De praktische en aansprekende modellen, informele sfeer, veel oefenen en humor maakte de training effectief voor alle doelgroepen. NONONS kan complexe materie eenvoudig toepasbaar maken en tegelijkertijd elke deelnemer persoonlijk bereiken.

Marije van Wersch, HEMA

NONONS is een bijzondere flexibele samenwerkingspartner op het gebied van training en ontwikkeling. Ze denken met je mee en leveren kwalitatief hoogstaande trainingen met humor en een heldere uitleg. Onze managers waren laaiend enthousiast over de toepasbaarheid van de training. En NONONS focust op dat wat nodig is, zonder tierelantijnen.

Typisch NONONS

 • Wij vertalen bekende theorieën naar heldere, duidelijke modellenkaartjes
 • We geloven in doen! Deelnemers brengen op de trainingsdagen en tussen de trainingsdagen door het geleerde direct in de praktijk
 • Deelnemers oefenen het geleerde direct met elkaar of met acteurs. Daardoor ontdekken ze direct wat hun valkuilen zijn
 • Ook onze trainers zijn typisch NONONS:  fris, helder en energiek
 • Onze trainers hebben ruime ervaring in het vakgebied waarin ze trainen en kunnen daardoor altijd voorbeelden geven uit hun eigen leven
 • We gebruiken humor maar we kunnen ook confronteren, we zijn flexibel in onze programma’s maar ook altijd op tijd klaar.

Specialist in coaching

Nonons biedt coachingsopleidingen, zowel open opleidingen als op maat gemaakte incompany opleidingen.  Allemaal met het coachen en leren coachen als focus, zowel voor jezelf als coach alsmede in samenwerking  binnen organisaties . Omdat wij geloven dat alles leuker wordt als je jezelf en anderen beter snapt. Als je je valkuilen kent en je sterke kanten. En als je weet hoe je eerlijker kunt communiceren met anderen. Dan voel je je beter, functioneert je beter en kun je effectiever samenwerken. NONONS gelooft in de eigen verantwoordelijkheid van mensen. NONONS coaches kunnen, naast de trainingen, nog een- op- een begeleiding bieden. 

NONONS werkt voor profit en non-profit organisaties, voor middelgrote bekende namen maar ook voor start-ups. Onze klanten zijn veelal groeiende, dynamische bedrijven waar ontwikkeling van mensen steeds belangrijker wordt.  

Voor wie werkt NONONS onder andere? 

NONONS is preferred supplier op het gebied van opleidingen en trainingen bij o.a. Young Capital, GrandVision, CBRE, Gemeente Alkmaar, Boomerang Create, Ace & Tate, Het Concertgebouw en Ampelmann. Een greep uit onze opdrachtgevers: