Loopbaancoach opleiding | Amsterdam | Rotterdam

LOOPBAANCOACH OPLEIDING – NIEUWE STIJL –

VOOR DE LOOPBAANCOACH DIE EEN STAP VERDER WIL ZETTEN

 • 3 MAANDEN  
 •  €1.995,-  
 • MAX. 15 DEELNEMERS
  •  
  • Dé opleiding met een helder stappenplan voor de loopbaancoach
  • Je leert hoe je coachees van start tot finish begeleidt bij loopbaanvragen
  • Een compleet nieuw programma, vol toepasbare skills, oefeningen en opdrachten
  • Toegang tot het online studieplein met alle oefeningen, vragen, formulieren en tests
  • Na afronding van de opleiding kun je een jaar lang gebruik maken van de NONONS Loopbaan licentie ter waarde van € 400,-
  •  

De Loopbaancoach opleiding is de perfecte aanvulling op de Coach Intensive of een andere coachopleiding die geaccrediteerd is op practitioner niveau. In vier opleidingsdagen leer jij je coachees goed te begeleiden bij loopbaanvragen. Je helpt je coachees formuleren wat ze willen en kunnen. En je leert hoe je ze begeleidt in het maken van een actieplan, het profileren en solliciteren.

Het is een korte opleiding waarin je veel handvatten krijgt om je coachee echt verder te helpen. Na afronding van de opleiding beschik je over meer dan 30 (!) oefeningen die je kunt inzetten. Je oefent zelf in de opleiding en leert ook veel van de andere ervaren coaches in je groep.

Loopbaancoach opleiding Amsterdam

Inschrijven

Starten met de opleiding

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Brochure aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Info bijeenkomst

Sfeer proeven

Inschrijven met STAP-budget

Ontvang € 1.000 subsidie op je opleiding

Loopbaancoach opleiding

Zelfs als je coachee weet wat ‘ie wil (wat vaak niet het geval is), is dat vaak nog niet niet genoeg. Want al weet je wat je wil, hoe bemachtig je dan die droombaan? En hoe zorg je dat je uitstraalt en duidelijk maakt wat je nou geschikt maakt? En hoe zorg je dat je een consistente manier van naar buiten treden hebt. In alle uitingsvormen die er zijn: het gehele traject van oa Linkedin-profiel tot kleding en houding, van de sollicitatiebrief tot pitch en sollicitatie. Je coachee leert inschatten hoe reëel zijn kansen zijn en wat hij moet doen om zijn droombaan te bereiken. Zodat hij echt een baan of klus vind die past bij zijn waarden.

Na de vier opleidingsdagen beheers je de methodiek, weet je wat voor type coachees er allemaal zijn en weet je hoe je jouw coachees begeleidt, in de zoektocht naar zijn ideale baan of klus. Je krijgt een compleet pakket met oefeningen, vragen, formulieren en tests om coachees te helpen met inzicht in de persoon, oriëntatie op werkgebieden, keuzes maken qua richting, profileren en actiestappen. Zo laat je de regie geheel in handen van de coachees.

De loopbaancoachopleiding is ontwikkeld door NONONS in samenwerking met ervaren loopbaancoach André Lollinga van Academy Coaching.

Voor wie is de Loopbaancoach opleiding?

De opleiding tot loopbaancoach is exclusief voor coaches die een geaccrediteerde opleiding Coach Basics en/of Coach Intensive van NONONS hebben afgerond of een vergelijkbare afgeronde coachopleiding op practitioner niveau. Deze nieuwe opleiding is dus een aanvulling op de Coach Intensive, maar kan ook gevolgd worden na de Coach Basics opleiding van NONONS. Als je elders een coachopleiding op practitioner niveau hebt afgerond, doe je ter voorbereiding op de opleiding kosteloos onze e-learningmodule Coach Compleet. Hiermee krijg je bekendheid met de NONONS-taal en werkwijze van de NONONS-coach.

Studiebelasting Loopbaancoach opleiding

De studiebelasting is ongeveer vier uur per week. Tussen de opleidingsdagen in coach je, schrijf je reflectieverslagen, supervisie, volg je de online module en we ronden de opleiding af met een afsluitende ochtend.

Wil je eerst een van onze andere (coach)opleiding volgen? Kijk hier voor alle andere opleidingen.

De NONONS loopbaancoach

En we gaan nog verder. Want hoewel er heel veel coaches zijn in Nederland is er nog steeds een tekort aan echt goede coaches. Helemaal op het gebied van loopbaanbegeleiding. Maar hoe onderscheid je nou het kaf van koren? Daarvoor willen we NONONS loopbaancoaches die hun opleiding met goed gevolg hebben afgerond en die aantonen dat ze zichzelf blijven ontwikkelen, een licentie aanbieden.  Met zo’n licentie laat je zien dat je opleidingen hebt gevolgd, voldoende coachuren maakt en dat je zowel intervisie als supervisie doet om jezelf aan te scherpen en te blijven groeien. Zo waarborgen we de kwaliteit van de NONONS loopbaancoaches.

Na afronding van de opleiding Coach Intensive en de Loopbaancoach opleiding kun je op onze website vermeld worden, als je dat wil. Heb je een vergelijkbare coachopleiding op practitioner niveau dan kun je na afronding van de Loopbaancoach opleiding een (betaald) assessment doen om te laten zien dat je de NONONS-manier van coachen beheerst. Na dit assessment kun je ook opgenomen op onze website.

Elk jaar kun je jouw licentie vernieuwen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat je minimaal 4 loopbaantrajecten hebt gedaan, minimaal 2 van de 4 aangeboden supervisies hebt gevolgd, een reflectieverslag van een coachtraject met een evaluatieverslag van de coachee ingestuurd hebt en kunt aantonen dat je aan intervisie doet. Zo bewaken we de kwaliteit van de coaches die op de site vermeld staan.

Wil je eerst een van onze andere (coach)opleiding volgen? Kijk hier voor alle andere opleidingen. 

De opleider

‘Voor mij is er niks mooiers dan mensen die de kwaliteit van hun leven verbeteren. En daarvoor zijn topcoaches nodig. Het is dan ook mijn passie om die op te leiden.’

Maarten Gulickx: Senior opleider van de Coach Intensive, de Coach Expert en de Coach Loopbaan & coach met een specialisme op persoonlijke coaching en loopbaancoaching.

Wat leer je in de Loopbaancoach opleiding?

Mensen die nog niet weten wat ze willen, maar er wel naar op zoek zijn… Naar een nieuwe carrièrestap, een reïntegratietraject of een verdieping in hun huidige baan. Wil jij mensen begeleiden met dit soort vraagstukken? Dan is deze opleiding tot loopbaancoach voor jou.

Je leert werken vanuit de 4 stappen-methodiek waarbij je samen met je coachee onderzoekt wat nodig is (op het gebied van persoon, werk, profileren en actie):
+ Hoe je je coachee helpt inzicht te krijgen in wat hij wil en welke waarden hierbij horen, in zijn persoonlijkheid en talenten en karaktereigenschappen.
+ Je leert hoe je coachee helpt om alles dat hij heeft geformuleerd te vertalen naar een heldere zoekrichting met voldoende arbeidsmarktperspectief. Wat is er nog nodig?
+ Je leert hoe je samen met de coachee onderzoekt hoe hij zich optimaal kan profileren, zowel offline als online en hoe je hem helpt met zijn aarzelingen en twijfels hierbij.
+ Je weet welke tools en vaardigheden de coachee kan inzetten om zo effectief mogelijk een baan of klus te vinden die aansluit op zijn wensen

Werkwijze

Doen! Je leert tijdens deze opleiding vooral door het heel veel te doen. Je leert in de praktijk hoe je het toepast en altijd met een stevige theoretische onderbouwing. Relevante oefeningen worden op een speelse en direct bruikbare manier behandeld. Het is met name ‘leren door te proberen’.

Je krijgt persoonlijke feedback, ook van elkaar. Je doet twee volledige loopbaantrajecten met coachees in de periode dat de opleiding loopt.

Het programma van de Loopbaancoach opleiding

Dag 1:
Overzicht, Intake en Persoon
We doorlopen we de 4 loopbaanstappen in grote lijnen aan de hand van het verandermodel voor loopbaan. Je leert welke vragen je kunt stellen tijdens een intake om helder te krijgen wat het doel is van de coachee, wat de aandachtspunten en valkuilen zijn. Vervolgens gaan we aan de slag met het fundament: hoe help je iemand inzicht te krijgen in wat hij wil en wat hij kan en wat hij moet.

Online Module (dagdeel): Werk
Praktische tips hoe je online zoekopdrachten kunt optimaliseren aan de hand van de input, het vocabulaire en de inzichten die uit dag (Persoon) naar boven komen.

Dag 2:
Werk & Profileren. Hoe laat ik zien wie ik ben
We staan stil bij jullie eigen coachtrajecten in relatie tot Persoon en Werk en leggen deze dag de nadruk Profileren.

• Wat zijn de verschillende manieren van profileren en hoe krijg je inzichtelijk waar de uitdaging ligt van de coachee?
• Is je coachee voldoende en op de juiste manier zichtbaar binnen het vakgebied?
• Is de manier waarop een coachee zichtbaar is (online en in gesprekken) congruent met wie hij is en hij nastreeft?
• Maakt de coachee effectief gebruik van zijn mogelijkheden?

We behandelen niet alleen het CV en motivatiebrief maar kijken naar alle facetten die belangrijk zijn. Ook behandelen we de meest voorkomende belemmerende overtuigingen die een coachee kan hebben en hoe je daarop verdiepend coacht.

Dag 3:
Actie & Nachtmerrie
Op deze dag behandelen we hoe je jouw coachee kan helpen een plan te maken om zijn contacten te benutten en zijn ideale baan te bemachtigen. Alleen weten wat je kan en wil en kunnen profileren, levert nog geen baan op. Je leert hoe je je coachee helpt zodat hij effectief de arbeidsmarkt kan benaderen met een concreet actieplan.

We eindigen met mogelijk lastige situaties waar jij tegenaan kunt lopen waardoor je coachtraject minder goed loopt. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met coachees die niet in actie komen of op jou leunen. De hele middag staat in het teken van oefenen, oefenen, oefenen op jouw nachtmerriesituaties.

Dag 4:
Supervisie (dagdeel)
Tijdens de supervisiebijeenkomst bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt als coach. Hierbij staan de trajecten die je tijdens de opleiding voert centraal. De opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever te kunnen coachen.

Coachen in de praktijk
Een goede coach worden betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de opleiding 17 uur coachen, dit komt neer op twee volledige loopbaantrajecten. Je coacht een iemand uit de opleiding en daarnaast zorg je ook zelf voor een coachee. De meeste coaches bieden deze gesprekken gratis aan zodat je je vrij voelt om te leren en te evalueren. Van de coachingsgesprekken maak je reflectieverslagen.

Dag 5:
Afsluitende ochtend
Aan het einde van de opleiding vindt een afsluitende ochtend en afscheid plaats.

Tijdsinvestering
Naast de 4 dagen dat je fysiek aanwezig bent (3,5 opleidingsdagen en een supervisie dagdeel) en de halve dag voor de online module vraagt de Loopbaancoachopleiding ook een tijdsinvestering op het gebied van coachsessies, reflectieverslagen, maken van opdrachten en lezen, reken maar op gemiddeld 4 uur per week.

Kosten opleiding tot Loopbaancoach

De Loopbaancoach opleiding bedraagt € 1.995,00 vrijgesteld van btw. Inbegrepen is:

+ Reader No Nonsense loopbaancoaching
+ Onbeperkt koffie & thee
+ Inspirerende locatie midden in de stad
+ Tussendoortjes en een heerlijk verzorgde lunch
+ Modellenkaartjes en andere opleidingsmaterialen
+ Onbeperkt toegang tot ons Studieplein; hier vind je de hand-outs, kaartjes en vele oefeningen.

Na afronding van de opleiding kan je ervoor kiezen om de NONONS Loopbaan jaarlicentie ter waarde van € 400,00 exclusief 21% BTW te kopen (dit bedrag is inclusief twee loopbaan supervisies). Je wordt op de overzichtspagina van NONONS coaches genoemd als NONONS loopbaancoach. Dit betekent dat je officieel voldoet aan de kwaliteitseisen die NONONS stelt aan het zijn van een goede loopbaancoach. Je mag hier een jaar lang jouw persoonlijke of praktijkgegevens plaatsen en kan deze per jaar verlengen als je voldoet aan de voorwaarden. 

Voor onze coachopleiding tot Loopbaancoach is het mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Kijk hier voor meer informatie en de werkwijze van de STAP-regeling.

NONONS Opleidingen BV beschikt over een CRKBO-registratie, daarom is het bedrag vrijgesteld van BTW. Kijk hier voor meer informatie over de subsidies die je kunt krijgen met de STAP-regeling.

Voordeelpakket

Wil je direct na de Coach Intensive de Loopbaancoach opleiding volgen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus €6.741,- in plaats van € 7.490,- vrijgesteld van BTW. De pakketprijs geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start aangeeft dat je twee opleidingen wilt doen.

Locatie

NONONS Amsterdam
Linnaeushof 6-1
1098 KH Amsterdam

NONONS Amsterdam is goed bereikbaar met het OV, het is op loopafstand van Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort. Je kunt ook op straat betaald parkeren of parkeren bij Q-Park Oostpoort en Parking Middenweg (ca 10 minuten lopen).

Loopbaancoach opleiding – mei 2023 – Amsterdam

 • dag 1 – woensdag 17 mei 2023
 • online module via Zoom – maandag 5 juni 2023 (middag)
 • dag 2 – maandag 19 juni 2023
 • dag 3 – maandag 3 juli 2023
 • dag 4 supervisie groep 1A – maandag 10 juli 2023 ochtend
 • dag 4 supervisie groep 1B – maandag 10 juli 2023 middag
 • Afsluitende ochtend en afscheid – woensdag 19 juli 2023

Loopbaancoach opleiding – september 2023 – Amsterdam

 • dag 1 – vrijdag 8 september 2023
 • online module via Zoom – vrijdag 29 september (middag)
 • dag 2 – vrijdag 13 oktober 2023
 • dag 3 – vrijdag 3 november 2023
 • dag 4 supervisie groep 1A – woensdag 15 november 2023 (middag)
 • dag 4 supervisie groep 1B – donderdag 16 november 2023 (middag)
 • Afsluitende ochtend en afscheid – vrijdag 1 december 2023

Opleidingsdagen starten om 9.30 uur en we ronden af om 16.30 uur. De supervisie en de online module via de Zoom is in de ochtend van 09.30 – 12.30 uur of in de middag van 13.30 – 16.30 uur.

 • 3 MAANDEN
 •  € 1.995,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 15 deelnemers

STARTDATA 

Amsterdam
17 mei 2023
8 september 2023

Kijk bij “Data & Tijden” voor
meer info of in de Agenda

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Whatsapp met Chantal
06 – 819 139 19
voor studie advies & vragen

Loopbaancoach opleiding Rotterdam Amsterdam
Loopbaancoach opleiding Amsterdam Rotterdam

9,1
cijfer dat studenten NONONS geven

Loopbaancoach opleiding Amsterdam

90%*
zou de coach opleiding Loopbaancoach opleiding aanraden aan anderen
*percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

“DE JUISTE MIX TUSSEN THEORIE EN PRAKTIJK”

Marlieke Lens, zelfstandig Coach,
deelnemer Coach  opleiding Coach Intensive

“Ik ben heel blij dat ik mijn coach opleiding bij NONONS deed. Het is de juist mix tussen theorie en praktijk, tussen leren over anderen én jezelf en tussen serieuze inzet en plezier. Het heeft mij een fundament als coach gegeven, waardoor ik me nu een echte coach voel.”

Marlieke

loopbaancoach opleiding Amsterdam Rotterdam

FAQ’s

Ben ik na de relatiecoach opleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Ben ik na de coach opleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Is de relatiecoach opleiding live en/of online te volgen?

Al onze coachopleidingen zijn in principe live bij NONONS Amsterdam of NONONS Rotterdam. NONONS houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM we houden uiteraard de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten de Corona-maatregelen aangescherpt of versoepeld worden, dan laten wij je weten wat dit voor onze uitgangspunten en protocol betekent.  

Daarnaast hebben wij een relatieopleiding die geheel online in groepsverband te volgen is via Zoom. Dit is dus ook volgens een roosterplanning en is de groep altijd online bij elkaar en de opleiding is inhoudelijk identiek aan onze live-opleiding. Zie voor meer informatie https://nonons.nl/online-coachopleiding-coach-intensive/

Onze Coach Cursus via NONONS Academie is alleen online te volgen en is een zelfstudie en geen volwaardige coachopleiding. Je wordt niet geobserveerd, krijgt geen persoonlijke feedback op hoe je coacht en ook geen diploma aan het eind. Mocht je dat wel willen, kijk dan eens naar onze geaccrediteerde opleidingen

Ik wil graag meer informatie over een coachopleiding. Wat kan ik doen?

Je mag altijd een oriëntatiegesprek inplannen met onze studieadviseur Chantal Kok. Je kan zelf een afspraak bij Chantal in de agenda plannen wanneer het voor jou uitkomt via https://nonons.nl/gratis-orientatiegesprek/. Als je liever direct belt, kan dit natuurlijk ook via 06-81913919.

Het is mogelijk om het informatieformulier in te vullen op onze website en dan belt Chantal jou ook even terug en/of stuurt zij je de specifieke brochures toe per e-mail. Op onze website bij de specifieke coachopleiding kun je ook altijd zelf onze brochure downloaden om het rustig door te lezen.

Ook organiseren wij gemiddeld per drie weken een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn live in Amsterdam of Rotterdam of online via Zoom. Onze bijeenkomsten zijn altijd gratis en kun je al je vragen stellen, kennismaken met NONONS en de sfeer proeven. Voor een overzicht van de data verwijs ik je graag naar https://nonons.nl/info-avond-coach-opleiding/.

Heb ik een bepaald niveau nodig om een coach opleiding te volgen?

Ja, dat is nodig. Kijk vooral bij de specifieke opleiding welk niveau wij vragen, maar hbo/wo werk- en denkniveau is wat wij vragen bij onze beste coach opleiding, de coach intensive. Als hierover twijfel is, kan je altijd met Chantal bellen om je individuele situatie te bespreken en te overleggen.

Kan ik overleggen met een opleider of oud-deelnemer van de relatiecoach opleiding?

Ja, dit is altijd mogelijk. Wij kunnen je in contact brengen met de specifieke opleider van die coach opleiding om (telefonisch) kennis te maken en inhoudelijk te overleggen. Ook is dit mogelijk met een oud-deelnemer die zijn of haar ervaringen kan vertellen over onze beste coach opleiding, de coach intensive. Chantal van NONONS kan je altijd meer over vertellen over de mogelijkheden.