Beste coach opleiding in Amsterdam en Rotterdam | NONONS

LOOPBAANCOACH OPLEIDING

VOOR DE loopbaancoach die een stap verder wil zetten

Wil je graag loopbaancoach worden of je als coach verder ontwikkelen? De NONONS opleiding tot loopbaancoach in Amsterdam en Rotterdam is dé manier om te leren hoe je anderen helpt bij het maken van keuzes.

Jij wordt de loopbaanadviseur die mensen helpt regie te nemen en het maximale uit hun werk te halen.
Na deze loopbaancoach opleiding ben je in staat een compleet traject aan te bieden.
Je krijgt toegang tot ons online studieplein met alle oefeningen, vragen, formulieren en tests.

Deze vierdaagse loopbaancoach opleiding is geschikt voor coaches en HR-professionals. De opleiding is praktisch, je gaat meteen aan de slag. Door middel van meer dan 30 oefeningen leer je anderen te formuleren wat ze willen en kunnen. Je leert ze te begeleiden bij het maken van een actieplan, het profileren en solliciteren.

Met dit complete traject op zak geef je jouw coachees de garantie nooit meer een loopbaanadviseur nodig te hebben. Want jij leert ze te bepalen wat belangrijk is en hoe daar te komen.

Schrijf je nu in voor de loopbaancoach opleiding Amsterdam!

Loopbaancoach opleiding Amsterdam
 • 3 maanden
 •  € 2.195,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers

Loopbaancoach opleiding

De loopbaancoachopleiding leert je een praktisch stappenplan om met je coachees te doorlopen. Je leert welk type coachees er allemaal zijn en hoe je die het beste kunt helpen in de zoektocht naar zijn of haar ideale baan of klus.

Je krijgt een compleet pakket met oefeningen, vragen, formulieren en tests. We werken met de 3 fasen: bewustwording (persoon, werk), vaardigheden, actiestappen. Zo laat je de regie geheel in handen van de coachees.

We gaan hiermee een stap verder dan veel andere loopbaanmethodieken die stoppen bij bewustwording (wat wil ik). In deze opleiding krijg je ook tools om de ander te helpen bij de volgende fasen. Je helpt de ander in te schatten hoe reëel zijn kansen zijn en wat hij moet doen om zijn droombaan ook echt te bemachtigen.

De loopbaancoachopleiding is ontwikkeld door de ervaren loopbaancoaches Maarten Gulickx (NONONS) en André Lollinga (Academy Coaching).

Voor wie is de Loopbaancoach opleiding?

Deze opleiding een must-have voor coaches en HR-professionals. Veel mensen worstelen met loopbaanvragen en met deze opleiding help je je hen zelf regie te nemen.

Heb je bij NONONS de coachopleiding Coach Basics (Foundation) of Coach Intensive (practitioner) gevolgd, dan kun je direct doorstromen naar de Loopbaancoachopleiding. Heb je een geaccrediteerde coachopleiding ergens anders gevolgd of ben je een HR-professional met ervaring met helpende gesprekken, dan kun je ook deelnemen aan de Loopbaancoachopleiding, maar dan is e-learning een vereist onderdeel als voorbereiding op de start van de opleiding.

Studiebelasting Loopbaancoach opleiding

De studiebelasting is ongeveer vier uur per week. Tussen de opleidingsdagen in coach je, schrijf je reflectieverslagen, supervisie, volg je de online module en we ronden de opleiding af met een afsluitende middag.

Wil je eerst een van onze andere (coach)opleiding volgen? Kijk hier voor alle andere opleidingen.

De opleider

‘Voor mij is er niks mooiers dan mensen te leren regie te laten nemen over hun (werkende) leven. En daarvoor zijn topcoaches nodig. Het is dan ook mijn passie om die op te leiden.’

Maarten Gulickx: Senior opleider van de Coach Intensive, de Coach Expert en de Coach Loopbaan.

Wat leer je in de Loopbaancoach opleiding?

Wil jij loopbaancoach worden en mensen begeleiden bij een nieuwe carrièrestap, een re-integratietraject, of verdieping geven in hun huidige baan? Dan is deze loopbaancoach opleiding voor jou. Je leert hier:

Werken met de 3-fasenmethodiek; gaat samen onderzoeken wat nodig is en kijken hoe je daar komt;
De ander inzicht te geven in wensen, persoonlijkheid en talenten;
Hoe je alles wat gezegd is, vertaalt naar een concrete zoekrichting met perspectief op de arbeidsmarkt;
Hoe een ander zich optimaal kan profileren en om kan gaan met twijfel;
De ander tools en vaardigheden mee te geven om zo effectief mogelijk de droombaan te vinden.

Opleiding loopbaancoach

De loopbaancoach opleiding betekent: doen! Je gaat leren door te proberen en past de theorie direct toe in de praktijk.

We behandelen oefeningen op speelse en direct bruikbare wijze. Je krijgt persoonlijke feedback en geeft het ook aan elkaar. Tijdens de opleiding rond je samen met coachees twee volledige loopbaantrajecten af.

Lees de reviews en ontdek wat jouw voorgangers van de loopbaancoach opleiding vinden.

Het programma van de Loopbaancoach opleiding

Dag 1:
Overzicht, Intake en Persoon
We doorlopen de 3 loopbaanfasen aan de hand van het verandermodel voor loopbaan. Je leert welke vragen je moet stellen aan de coachee tijdens een intake om helder te krijgen wat het doel is, wat  de aandachtspunten en valkuilen zijn. Je leert de ander inzicht te geven in wat hij/zij wil, kan en moet.

Module (dagdeel): Werk
Praktische tips hoe je online zoekopdrachten optimaliseert aan de hand van de input, het vocabulaire en de naar boven gekomen inzichten.

Dag 2:
Werk & Profileren. Hoe laat ik zien wie ik ben
Tijdens dag 2 van de opleiding loopbaancoach staan we stil bij de gesprekken die jij zelf al voert en kijken we hoe je de ander helpt tot actie over te gaan.

– Hoe kan jouw coachee zich profileren?
– Waar liggen de uitdagingen?
– Is de coachee voldoende zichtbaar binnen zijn/haar vakgebied?
– Is de coachee op de juiste en gewenste manier (online en direct) zichtbaar?
– Benut de coachee alle mogelijkheden?

We kijken naar de meest voorkomende belemmerende overtuigingen van een coachee en hoe je daar verdiepend op kan coachen.

Supervisie (dagdeel)
Tijdens de supervisiebijeenkomst bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt. Hierbij staan de gesprekken die je tijdens de opleiding voert centraal. De opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever gesprekken te kunnen voeren.

Dag 3:
Actie & sollicitatiegesprekken
Op deze dag behandelen we hoe je de ander kan helpen een plan te maken om zijn contacten te benutten en zijn ideale baan te bemachtigen. Alleen weten wat je kan en wil en kunnen profileren, levert nog geen baan op. Je leert hoe je de ander helpt, zodat hij/zij effectief de arbeidsmarkt kan benaderen met een concreet actieplan. We eindigen met lastige situaties waar jij tegenaan kunt lopen waardoor je gesprekken minder goed lopen. Hoe je bijvoorbeeld omgaat met coachees die niet in actie komen, of op jou leunen. De hele middag staat in het teken van oefenen.

Dag 3 einde dag:
Afsluiting
Aan het einde van de opleiding vindt een afsluiting en afscheid plaats van 16.30 – 18.00 uur.

Coachen in de praktijk
Een goede coach zijn betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de opleiding in totaal 17 uur gesprekken voeren. Dat komt neer op twee volledige loopbaantrajecten. Je zorgt zelf voor twee mensen die je tijdens de opleiding coacht. De meeste deelnemers bieden deze gesprekken gratis aan, zodat je je vrij voelt om te leren en evalueren. Van de coachingsgesprekken maak je reflectieverslagen.

Tijdsinvestering
Voor de loopbaancoach opleiding volg je;

 • 3,5 opleidingsdagen en 1 dagdeel supervisie

Daarnaast besteed je gemiddeld 4 uur per week aan coachsessies, reflectieverslagen, het maken van opdrachten en lezen.

 

Kosten opleiding tot Loopbaancoach

Vanaf 1 januari 2024 zijn de kosten voor een loopbaancoach opleiding €2.195,-, vrijgesteld van BTW. Hiervoor ontvang je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding tot loopbaancoach in Amsterdam; Het boek No-nonsense loopbaancoaching. Modellenkaartjes en opleidingsmaterialen. Onbeperkt toegang tot ons online Studieplein met hand-outs, kaartjes en oefeningen. Onbeperkt koffie en thee, tussendoortjes en een goed verzorgde lunch. Een inspirerende locatie midden in de stad.

Voordeelpakket

Wil je direct na de Coach Intensive de loopbaancoach opleiding volgen? Dan ontvang je 10% korting op de totaalprijs van deze twee studies. Je betaalt dan €7.371 in plaats van €8.190, vrijgesteld van BTW. Deze korting geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start aangeeft dat je twee opleidingen wilt doen.

Kijk hieronder voor de data & locaties van onze opleidingsgroepen:

Amsterdam
NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

 • dag 1 – woensdag 25 september 2024

 • module werk – woensdag 16 oktober 2024 (middag)

 • dag 2 – woensdag 13 november 2024

 • supervisie groep 1A – woensdag 27 november 2024 (ochtend)

 • supervisie groep 1B – woensdag 27 november 2024 (middag)

 • supervisie groep 1C - donderdag 28 november 2024 (ochtend)
 • dag 3  en afsluiting – woensdag 11 december 2024

Rotterdam
NONONS Nieuwe Binnenweg 75-C 3014 GE Rotterdam

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur.

coach_intensive_nonons
nonons_coachintensive

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

beste coach opleiding van nederland

Veelgestelde vragen

 

Wat is de gemiddelde studiebelasting voor de loopbaancoach opleiding?

Ongeveer 4-6 uur per week gedurende 3 maanden.

Moet ik een vooropleiding volgen of zijn er andere vereisten om deze opleiding te volgen?

Ben je werkzaam in HR? Dan geldt er geen instap-eis, maar verwachten we wel ervaring bij het voeren van helpende gesprekken. Heb je nog geen opleiding bij NONONS gevolgd? Bereid je dan (kosteloos) voor met onze e-learningmodule. Zo raak je alvast bekend met de NONONS-taal en -werkwijze. Coaches moeten minimaal een foundation coachopleiding hebben gevolgd en aantoonbare ervaring hebben.

Is de opleiding geaccrediteerd bij de Noloc of krijg ik PE punten?

De opleiding is niet geaccrediteerd bij de Noloc, zodoende krijg je ook geen PE punten.

Ik kan een opleidingsdag niet bijwonen. Kan ik dit inhalen?

Een opleidingsdag inhalen kan altijd. Dit gebeurt 1 op 1 of, indien er meer mensen moeten inhalen, in een klein groepje. Hier zijn kosten aan verbonden.