Stevig leidinggeven - NONONS

Stevig leidinggeven

Coachend leidinggeven & Deep Dive

Stevig leidinggeven

Coachend leidinggeven & Deep Dive

Je geeft leiding aan een team, maar het loopt niet altijd zoals je zou willen. Werkwijzen verschillen met die van jou of met de mensen in je team gaat het niet altijd even goed door privé of onderlinge strubbelingen. Vaak beland je dan in de valkuil dat je werk of verantwoordelijkheden gaat overnemen, zelf harder gaat werken, mensen gaat vertellen wat ze moeten doen, etc. Maar van die valkuil word je moe en hierdoor gaat de ander minder doen. Maar, jij wil juist een team dat verantwoordelijkheid neemt.

 Hoog tijd om meer te leren over hoe je dat doet: coachen leidinggeven. NONONS kan voor elke groep leidinggevenden, van directie tot teamleads een passend leiderschapsprogramma ontwikkelen.

Over de trainingen

Coachend Leidinggeven

Een NONONS-training over leidinggeven geeft deelnemers inzichten, nieuwe kennis en bruikbare handvatten om steviger te worden in je rol. We kunnen verdiepen op elk van de rollen: leider, manager en coach. Bij elke rol horen weer andere taken en andere skills en in de training komen alle relevante skills aan bod. We stemmen de training af op het niveau van de deelnemers en zorgen dat alles wat ze leren direct toepasbaar is in de praktijk. We kunnen bijvoorbeeld aan onderwerpen werken als: eerlijk en duidelijk zijn, presenteren, visie delen, lastige gesprekken voeren, luisteren, coaching skills en nog veel meer. Deelnemers lopen altijd met meer kennis, zelfinzicht en zelfvertrouwen de training uit.

Deep Dive

Deep Dive Coachend Leidinggeven is dé vervolg training op de populaire NONONS training Coachend leidinggeven. Deze training is speciaal ontworpen voor leidinggeven die bij NONONS de training coachend leidinggeven hebben gevolgd, maar die soms nog worstelen met de complexiteit van leiderschap. Voel je je soms moe of gefrustreerd? Ervaar je uitdagingen in het begrijpen en motiveren van je team? Dan is de Deep Dive Coachend Leidinggeven jouw volgende stap.

Klantcase

HEMA wilde hun leiderschap verstevigen. Er was al een tijd niets gedaan aan leiderschapsontwikkeling en veel managers hadden behoefte aan handvatten. Voorwaarde vanuit de directie was dat het een leiderschapsprogramma moest zijn voor álle leidinggevenden. HEMA koos voor NONONS omdat onze no-nonsense manier van werken naadloos aansluit bij de HEMA-waarden en cultuur.

Het trainingsprogramma is helemaal afgestemd op het HEMA-leiderschapsprofiel. Ook is er voortgeborduurd op eerder gegeven trainingen. Voor elk niveau hebben wij een op maat training ontwikkeld.

 • We zijn begonnen met de directie en de managementlaag eronder, met een vijfdaags leiderschapsprogramma. Hun bevindingen en persoonlijke inzichten deelden ze met de organisatie zowel tijdens de leiderschapsdagen als in hun 1-op-1 gesprekken met hun teams.
 • Vervolgens zijn alle managers van het hoofdkantoor getraind, met een aangepast programma. De training werd bijzonder hoog gewaardeerd, met name door het grote no-nonsense gehalte en het feit dat alles uit de training direct toegepast kon worden.
 • Een jaar later zijn ook alle storemanagers getraind. Ook voor deze groep maakten we een aangepast programma, waarbij meer aandacht was voor gesprekken die je op de winkelvloer voert. Ook de leidinggevenden van distributiecentra en bakkerijen zijn getraind.

Daarna heeft NONONS een aantal HEMA-trainers opgeleid zodat ook zij het gedachtegoed van NONONS kunnen intrainen, zodat we kunnen zorgen voor langdurige borging, in de vorm van extra aanvullende trainingen en opfris- en terugkomdagen.

  RGF Staffing

  In 2023 is NONONS opleidingspartner geworden van RGF-staffing. Samen hebben we een heel mooi leiderschapsprogramma ontwikkeld voor de directie, en de drie managementlagen: strategisch, operationeel en tactisch. RGF wil namelijk een super goede werkgever zijn en vind het belangrijk dat hun medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen. Dan is het logisch om te investeren in de effectiviteit en het zelfbewustzijn van leidinggevenden op de verschillende niveaus.

  We zijn gestart met een kick-off. We maakten een dynamisch programma vol inspiratie. Daarna zijn de diverse leidinggevenden in groepen van 10 van start gegaan met een vijfdaags programma. Zo ontstaat er een gemeenschappelijke taal en benadering van talent binnen de organisatie. In de trainingen is er veel aandacht voor het voeren van moeilijke gesprekken, en coachende gesprekken, met een nadruk op hoe je dit kunt toepassen in de waan van de dag. Wat betreft de groepssamenstelling is gekozen voor een mix over de labels heen, zodat ook managers die normaal niet met elkaar werken konden leren van elkaar.  

  Dit programma loopt nog, maar de feedback van de deelnemers is buitengewoon positief, waarbij ze vooral blij waren met de handige modellenkaartjes, de simpele uitleg maar vooral de hands-on benadering van NONONS.  

  Stevig leidinggeven

  Opdrachtgever Marije van Wersch, HEMA

   

  NONONS is een bijzondere flexibele samenwerkingspartner op het gebied van training en ontwikkeling. Ze denken met je mee en leveren kwalitatief hoogstaande trainingen met humor en een heldere uitleg. Onze managers waren laaiend enthousiast over de toepasbaarheid van de training. En NONONS focust op dat wat nodig is, zonder tierelantijnen