Train de trainer | NONONS

TRAIN DE TRAINER – TRAIN INTENSIVE OPLEIDING

Ontdek hoe je zelfverzekerd leert trainen met train de trainer!

 • N Heb je vaker voor groepen gestaan en wil je je hierin verder ontwikkelen?
 • N Ben je een ervaren coach die zich ook wil ontwikkelen in het trainersvak?
 • N Wil je een op maat gemaakte training leren ontwerpen?
 •  
 • Dan is de Train Intensive opleiding echt iets voor jou!
 •  
 • Stel je voor: jij, zelfverzekerd voor een groep, met alle tools en technieken om een training te ontwerpen en te geven die resoneert en impact maakt. Dat is waar we voor gaan met onze Train Intensive, een intensieve, praktijkgerichte opleiding tot trainer, die je handvatten geeft om meteen aan de slag te gaan.
train de trainer opleiding amsterdam

Inschrijven

Starten met de opleiding

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Brochure aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Info bijeenkomst

Sfeer proeven

Wat is de Train Intensive?

In de Train Intensive ontwikkel je niet alleen je eigen op maat gemaakte training, maar schrijf je ook een draaiboek en maak je een (commercieel) plan om je training daadwerkelijk in de markt te zetten. Je leert alles over groepsdynamiek en hoe je hier effectief mee omgaat. Verwacht veel individuele feedback, zowel op je presentatievaardigheden als op de door jou ontworpen training.

We geloven in leren door te doen. Daarom is deze train de trainer opleiding gericht op actie en praktijk. Vijf lesdagen, huiswerkopdrachten, een eindopdracht en een proeve van bekwaamheid zorgen ervoor dat je als trainer sterk in je schoenen staat.

Voor wie?

De Train Intensive is specifiek ontwikkeld voor mensen die vaker voor de groep staan en juist die vaardigheden willen ontwikkelen en finetunen. Je werkt en denkt op HBO/WO-niveau en bent klaar om jezelf verder te ontwikkelen in het trainersvak.

Wat leer je?

Tijdens de Train Intensive leer je:

 • Trainingen ontwerpen op basis van een gerichte vraag of doelgroep
 • Zelfbewust en effectief trainen, zodat je trainingen de impact maken die ze verdienen
 • Helder en krachtig presenteren, om je publiek te boeien en je boodschap over te brengen
 • Omgaan met weerstand en ingewikkelde groepsdynamiek, zodat je je niet laat ontsporen door uitdagingen
 • Effectief omgaan met situaties die je als lastig ervaart, zodat je altijd in control bent

Het resultaat van de opleiding train de trainer?

Een zelfbewuste, veerkrachtige trainer die zijn of haar vaardigheden op inspirerende wijze overdraagt, elke keer weer.
Na de Train Intensive, kun je:

 • De vraag van je opdrachtgever achterhalen.
 • Een didactisch verantwoord draaiboek en programma maken.
 • Samen met de opdrachtgever een effectief maatwerkprogramma opstellen.
 • Fris en helder presenteren, mensen boeien en de aandacht vasthouden.
 • Complexe groepsdynamiek omdraaien en effectief omgaan met weerstand.
 • Je reflexen als trainer herkennen en jezelf ‘herpakken’ zodat de groep van en met jou leert.

Wil je meer weten over de train de trainer? Of ben je klaar om je aan te melden? Bekijk dan onze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op. Zet vandaag de eerste stap richting jouw trainerscarrière.

Het programma

Ben je er klaar voor om je carrière een boost te geven en een professionele trainer te worden? Onze Trainer Opleiding van NONONS is specifiek ontworpen om jouw doelen te bereiken.

Intakegesprek:

Voorafgaand aan de training heb je een online intakegesprek met de trainer. Daarin bepaal je jouw leerdoel en kan de trainer alvast met je meedenken over het soort training dat jij gaat ontwerpen.

Dag 1: Van Klantvraag naar Voorstel

Op deze eerste dag van onze Train de trainer opleiding staat de klantvraag centraal. Hoe kom je achter de echte vraag van je klant of jouw doelgroep en hoe maak je daar vervolgens een goed en gedegen voorstel voor? Wat is de echte behoefte van de klant en welke gedragsverandering wordt beoogd? Is het een training die nodig is, of misschien een hele andere interventie? En wat voor soort training of interventie is dan nodig, gericht op gedrag, attitude, leiderschap?

Ook kijken we naar de randvoorwaarden voor het slagen van de training. Zoals het aantal trainers, het aantal dagen, intakegesprekken, oefentijd, wat voor trainers. maar ook communicatie vooraf en nadien, structuur en systemen, en hoe je zorgt voor borging en draagvlak.

Dag 2: Didactiek/leerdoelen en draaiboek

Op dag twee van je training als trainer gaan we een stap verder. Hoe zet je de vraag van de klant om in een aansprekend en motiverend programma, waarbij je rekening houdt met de leerstijlen van de deelnemers? Hoe bouw je een goed draaiboek op, welke werkvormen gebruik je: bijvoorbeeld voor kennismaken, opwarmen, theorie, oefentijd en afronding.

Dag 3: Presentatietechnieken

Nu gaan we het echt over trainen hebben. We gaan vandaag naar jouw persoonlijke trainersstijl kijken. Elke deelnemer presenteert een eigen model en we bespreken hoe je de groep effectief betrekt en welke hulpmiddelen je daarbij gebruikt.

Dag 4: Weerstand en groepsdynamica

Trainen is niet alleen maar leuk. Je krijgt ook gegarandeerd te maken met groepsdynamica, waaronder weerstand. Op dag 5 van onze training trainer bekijken in welke situaties je als trainer terecht kan komen en hoe je hiermee om kan gaan. Je gaat oefenen met je grootste ‘nachtmerrie’. Aan het einde van de dag heb je dus de aller engste situaties al een keer getackeld.

Dag 5: Praktijkdag Train Intensive

Deze vijfde dag van de Train Intensive is een praktijkdag. Op deze dag geeft elke deelnemer een minitraining en krijg je direct persoonlijke feedback. Je leert heel veel over jezelf en van elkaar deze dag. Je past alles wat je hebt geleerd toe in je eigen korte training, waardoor je je ontwikkelt als een bekwame en zelfverzekerde trainer coach.

Eindopdracht:

Als finale van je trainers opleiding schrijf je een verslag over wat je hebt geleerd, ontwerp je een draaiboek en maak je een commercieel plan. Je ontvangt persoonlijke feedback van de trainer op je verslag. Zo weet je zeker dat je volledig voorbereid bent om als professionele trainer de markt te veroveren!

Investering

Schrijf je je nog voor het einde van dit jaar definitief in? Dan betaal je nog de prijs van 2023 en dat is € 2.995,-. Per 1 januari 2024 bedraagt de investering € 3.295,- vrijgesteld van BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 5 lesdagen. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch en inclusief de aanschaf van boeken.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie. Hierdoor zijn de tarieven voor onze open opleidingen vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakketten

Wil je ook direct de Coach Intensive  of de Coach Expert erbij doen? Dan krijg je 10% pakketkorting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 8.361,- in plaats van € 9.290,-.

Let op: dit voordeelpakket geldt alleen als je direct bij inschrijving of na net gestart te zijn met een van de opleidingen aangeeft dat je het voordeelpakket wenst en dus niet na afloop van je deelname aan een opleiding.

Locatie en tijden

“NONONS Amsterdam
Linnaeushof 6-1
1098 KH Amsterdam

NONONS Amsterdam is goed bereikbaar met het OV, het is op loopafstand van Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort. Je kunt ook op straat betaald parkeren of parkeren bij Q-Park Oostpoort en Parking Middenweg (ca 10 minuten lopen).

NONONS Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 75-C
3014 GE Rotterdam

NONONS Rotterdam is goed bereikbaar met het OV, het is op loopafstand van Centraal Station. Er zijn verschillende betaalde parkeergelegenheden in het centrum waar je gebruik van kan maken. Vooraf reserveren is vaak wel gewenst.

De Salon
Stationsweg 22
5211 TV ‘s-Hertogenbosch

De Salon ligt in het hart van Den Bosch, op nog geen 50 meter van het station af. Onder het station is een grote betaalde parkeergarage.

Benieuwd welke opleidingen van start gaan op onze verschillende locaties? Neem ook een kijkje in onze agenda. “We beginnen om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur.

 

2024

 

februari 2024 – Amsterdam

dag 1 op maandag 12 februari 2024
dag 2 op maandag 18 maart 2024
dag 3 op maandag 15 april 2024
dag 4 op maandag 27 mei 2024
dag 5 op maandag 17 juni 2024

mei 2024 – Rotterdam

dag 1 op donderdag 16 mei 2024
dag 2 op donderdag 6 juni 2024
dag 3 op donderdag 4 juli 2024
dag 4 op donderdag 5 september 2024
dag 5 op dinsdag 24 september 2024

september 2024 – Amsterdam

dag 1 op woensdag 11 september 2024
dag 2 op woensdag 9 oktober 2024
dag 3 op woensdag 13 november 2024
dag 4 op woensdag 4 december 2024
dag 5 op woensdag 15 januari 2025

Alle opleidingsdagen zijn van 09.30 – 16.30 uur.

 •  4 MAANDEN
 •  € 2.995,-
 
 •  MIN. 6 & MAX. 15 DEELNEMERS

Amsterdam
12 februari 2024
11 september 2024

Rotterdam
16 mei 2024

Check bij “Data & Tijden” voor alle data per opleidingsgroep.

Kijk in het tabje “Data & Tijden” voor meer info of in de Agenda

opleiding-train_internsive.png-nonons
nonons-opleiding-train_internsive.png

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

De training incompany volgen? Meer informatie

train-de-trainer-opleiding-training
train de trainer trainersopleiding amsterdam rotterdam-mobiel