Train de trainer | NONONS

TRAIN DE TRAINER OPLEIDING

Ontdek hoe je zelfverzekerd leert trainen met train de trainer!


Heb je vaker voor groepen gestaan en wil je je hierin verder ontwikkelen?
Ben je een ervaren coach die zich ook wil ontwikkelen in het trainersvak?
Wil je een op maat gemaakte training leren ontwerpen?

Dan is de Train de Trainer opleiding echt iets voor jou!

Stel je voor: jij, zelfverzekerd voor een groep, met alle tools en technieken om een training te ontwerpen en te geven die resoneert en impact maakt. Dat is waar we voor gaan met onze Train de Trainer, een intensieve, praktijkgerichte opleiding tot trainer, die je handvatten geeft om meteen aan de slag te gaan.

 

 

 

train de trainer opleiding amsterdam
  • 4 maanden
  •  € 3.295,-
  •  Min. 6 deelnemers
  •  Max. 12 deelnemers

Wat is de Train de Trainer?

In de Train de Trainer ontwikkel je niet alleen je eigen op maat gemaakte training, maar schrijf je ook een draaiboek en maak je een (commercieel) plan om je training daadwerkelijk in de markt te zetten. Je leert alles over groepsdynamiek en hoe je hier effectief mee omgaat. Verwacht veel individuele feedback, zowel op je presentatievaardigheden als op de door jou ontworpen training.

We geloven in leren door te doen. Daarom is deze Train de Trainer opleiding gericht op actie en praktijk. Vijf lesdagen, huiswerkopdrachten, een eindopdracht en een proeve van bekwaamheid zorgen ervoor dat je als trainer sterk in je schoenen staat.

Voor wie?

De Train de Trainer is specifiek ontwikkeld voor mensen die vaker voor de groep staan en juist die vaardigheden willen ontwikkelen en finetunen. Je werkt en denkt op HBO/WO-niveau en bent klaar om jezelf verder te ontwikkelen in het trainersvak.

Wat leer je?

Tijdens de Train de Trainer leer je:

Trainingen ontwerpen op basis van een gerichte vraag of doelgroep
Zelfbewust en effectief trainen, zodat je trainingen de impact maken die ze verdienen
Helder en krachtig presenteren, om je publiek te boeien en je boodschap over te brengen
Omgaan met weerstand en ingewikkelde groepsdynamiek, zodat je je niet laat ontsporen door uitdagingen
Effectief omgaan met situaties die je als lastig ervaart, zodat je altijd in control bent

Het resultaat van de opleiding Train de Trainer?

Een zelfbewuste, veerkrachtige trainer die zijn of haar vaardigheden op inspirerende wijze overdraagt, elke keer weer.
Na de Train de Trainer, kun je:

De vraag van je opdrachtgever achterhalen.
Een didactisch verantwoord draaiboek en programma maken.
Samen met de opdrachtgever een effectief maatwerkprogramma opstellen.
Fris en helder presenteren, mensen boeien en de aandacht vasthouden.
Complexe groepsdynamiek omdraaien en effectief omgaan met weerstand.
Je reflexen als trainer herkennen en jezelf ‘herpakken’ zodat de groep van en met jou leert.

Wil je meer weten over de Train de Trainer? Of ben je klaar om je aan te melden? Bekijk dan onze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op. Zet vandaag de eerste stap richting jouw trainerscarrière.

Het programma

Ben je er klaar voor om je carrière een boost te geven en een professionele trainer te worden? Onze Trainer Opleiding van NONONS is specifiek ontworpen om jouw doelen te bereiken.

Intakegesprek:

Voorafgaand aan de training heb je een online intakegesprek met de trainer. Daarin bepaal je jouw leerdoel en kan de trainer alvast met je meedenken over het soort training dat jij gaat ontwerpen.

Dag 1: Van Klantvraag naar Voorstel

Op deze eerste dag van onze Train de Trainer opleiding staat de klantvraag centraal. Hoe kom je achter de echte vraag van je klant of jouw doelgroep en hoe maak je daar vervolgens een goed en gedegen voorstel voor? Wat is de echte behoefte van de klant en welke gedragsverandering wordt beoogd? Is het een training die nodig is, of misschien een hele andere interventie? En wat voor soort training of interventie is dan nodig, gericht op gedrag, attitude, leiderschap?

Ook kijken we naar de randvoorwaarden voor het slagen van de training. Zoals het aantal trainers, het aantal dagen, intakegesprekken, oefentijd, wat voor trainers. maar ook communicatie vooraf en nadien, structuur en systemen, en hoe je zorgt voor borging en draagvlak.

Dag 2: Didactiek/leerdoelen en draaiboek

Op dag twee van je training als trainer gaan we een stap verder. Hoe zet je de vraag van de klant om in een aansprekend en motiverend programma, waarbij je rekening houdt met de leerstijlen van de deelnemers? Hoe bouw je een goed draaiboek op, welke werkvormen gebruik je: bijvoorbeeld voor kennismaken, opwarmen, theorie, oefentijd en afronding.

Dag 3: Presentatietechnieken

Nu gaan we het echt over trainen hebben. We gaan vandaag naar jouw persoonlijke trainersstijl kijken. Elke deelnemer presenteert een eigen model en we bespreken hoe je de groep effectief betrekt en welke hulpmiddelen je daarbij gebruikt.

Dag 4: Weerstand en groepsdynamica

Trainen is niet alleen maar leuk. Je krijgt ook gegarandeerd te maken met groepsdynamica, waaronder weerstand. Op dag 5 van onze training trainer bekijken in welke situaties je als trainer terecht kan komen en hoe je hiermee om kan gaan. Je gaat oefenen met je grootste ‘nachtmerrie’. Aan het einde van de dag heb je dus de aller engste situaties al een keer getackeld.

Dag 5: Praktijkdag Train de Trainer

Deze vijfde dag van de Train de Trainer is een praktijkdag. Op deze dag geeft elke deelnemer een minitraining en krijg je direct persoonlijke feedback. Je leert heel veel over jezelf en van elkaar deze dag. Je past alles wat je hebt geleerd toe in je eigen korte training, waardoor je je ontwikkelt als een bekwame en zelfverzekerde trainer coach.

Eindopdracht:

Als finale van je trainers opleiding schrijf je een verslag over wat je hebt geleerd, ontwerp je een draaiboek en maak je een commercieel plan. Je ontvangt persoonlijke feedback van de trainer op je verslag. Zo weet je zeker dat je volledig voorbereid bent om als professionele trainer de markt te veroveren!

Investering

Per 1 januari 2024 bedraagt de investering € 3.295,- vrijgesteld van BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 5 lesdagen. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch en inclusief de aanschaf van boeken.

NONONS Opleidingen beschikt over een CRKBO-registratie. Hierdoor zijn de tarieven voor onze open opleidingen vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakketten

Wil je ook direct de Coach Intensive  of de Coach Expert erbij doen? Dan krijg je 10% pakketkorting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 8.361,- in plaats van € 9.290,-.

Let op: dit voordeelpakket geldt alleen als je direct bij inschrijving of na net gestart te zijn met een van de opleidingen aangeeft dat je het voordeelpakket wenst en dus niet na afloop van je deelname aan een opleiding.

Kijk hieronder voor de data & locaties van onze opleidingsgroepen:

Amsterdam
NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

  • dag 1 op woensdag 11 september 2024

  • dag 2 op woensdag 9 oktober 2024

  • dag 3 op woensdag 13 november 2024

  • dag 4 op woensdag 4 december 2024

  • dag 5 op woensdag 15 januari 2025

Rotterdam
NONONS Nieuwe Binnenweg 75-C 3014 GE Rotterdam

We beginnen om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur.

coach_intensive_nonons
nonons_coachintensive

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

beste coach opleiding van nederland

Veelgestelde vragen

 

Wat is de gemiddelde studiebelasting voor de Train de Trainer?

De gemiddelde studiebelasting voor de Train de Trainer bedraagt 5 opleidingsdagen (gemiddeld 1 dag per maand) en 28 uur aan voorbereiding en huiswerk, verspreid over 3-4 maanden.

Moet ik een vooropleiding volgen of zijn er andere vereisten om deze opleiding te volgen?

Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk. We vragen wel HBO werk- en denkniveau. Verder is het belangrijk dat je echt de intentie hebt om als trainer aan de slag te gaan.

Moet ik coach zijn om trainer te worden?

Dat hoeft niet. Het coach- en trainersvak vullen elkaar mooi aan en het kan nuttig zijn, maar het is geen vereiste. 

Ik heb al veel ervaring met trainen. Is deze opleiding dan geschikt voor mij?

Tijdens de opleiding sta je regelmatig voor de groep en krijg je feedback van de opleider en andere deelnemers. Dit is altijd nuttig, ook als je al veel ervaring hebt met trainen. Daarnaast ga je ook aan de slag met het ontwerpen van je eigen training en maak je een plan hoe je deze in de markt zet en/of verkoopt aan je opdrachtgever. Neem bij twijfel contact op met onze studieadviseur om af te stemmen of de opleiding past.

Ik heb nog helemaal geen ervaring met trainen. Is deze opleiding dan geschikt voor mij?

Dan is deze opleiding bij uitstek geschikt. Vooral omdat je niet alleen leert om voor de groep te staan, maar ook hoe je een eigen training ontwerpt en in de markt zet en/of verkoopt aan je opdrachtgever. Na de opleiding heb je als beginnend trainer alles in huis om meteen aan de slag te gaan.

Het is geen geaccrediteerde opleiding. Moet ik wel examen doen?

Je rondt de opleiding af met een schriftelijke en een praktijkopdracht. Je krijgt een diploma als deze opdrachten beide met een voldoende worden beoordeeld. Het is dus geen officieel examen. Lukt het om wat voor reden dan ook niet om de opdrachten te doen, dan krijg je een bewijs van deelname.

Kan ik de opleidingskosten in termijnen betalen?

Al je financiële vragen over onze opleidingen beantwoorden we op deze pagina.

Ik kan een opleidingsdag niet bijwonen. Kan ik dit inhalen?

Je kunt ervoor kiezen om je te laten bijpraten door 1 van de andere deelnemers. Het is ook mogelijk om een inhaal-/bijpraatsessie met de trainer te organiseren. Hier zijn kosten aan verbonden. 

Moet ik tussendoor trainen of alleen korte oefeningen doen?

Na elke opleidingsdag krijg je opdrachten mee. Het is de bedoeling dat je tussen de opleidingsdagen door werkt aan het ontwerp en het draaiboek van je eigen training. Ook is het raadzaam om voor de laatste opleidingsdag in ieder geval één proeftraining te organiseren. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe groter de kans dat je na de opleiding ook echt aan de slag gaat.

Hoe kan ik oefenen als ik nog geen trainer ben?

Oefenen kan met collega’s, vrienden, familie en kennissen. Wil je juist niet met bekenden aan de slag? Doe dan een oproep via social media. Je geeft de training gratis of tegen een kleine vergoeding in ruil voor heel veel feedback. Erg nuttig en leerzaam!