COACHEND LEIDINGGEVEN TRAINING

Haal meer uit jezelf en jouw medewerkers

 • 2 MAANDEN  
 •  €2.995,- 
 •    MAX. 12 DEELNEMERS
 • Leer in 2 maanden effectiever leidinggeven
 • 5 dagen met een mix van theorie, praktijk en reflectie
 • Wil jij je medewerkers meer verantwoordelijkheid geven?
 • Wil je weten hoe je respectvol confronteert en je medewerkers helpt veranderen??
 • Heb je HBO/WO werk – en denkniveau?

Dan is deze Coachend Leidinggeven training echt iets voor jou! Deze Coachend leidinggeven training kan ook incompany en in het Engels worden gegeven. 

coachingsopleiding coachend leidinggeven

Wat is de Coachend Leidinggeven training?

De Coachend Leidinggeven training is een kort praktijkgericht programma voor mensen met een leidinggevende rol. In vijf trainingsdagen, verspreid over twee maanden, vergroot je je kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap: verantwoordelijkheid geven als het kan, verantwoordelijkheid nemen als het moet.

Voor wie?

De training is bedoeld voor leidinggevenden, (project)managers, HR-adviseurs en andere mensen die regelmatig helpende gesprekken voeren.   

Wat leer je?

Je leert heel veel tijdens de Coachend Leidinggeven training. Vooral door te doen. De NONONS werkwijze is praktisch en toepasbaar en altijd met een gedegen theoretische onderbouwing. Relevante theorieën en modellen worden op een speelse en direct toepasbare manier behandeld. Het is met name ‘leren door te proberen’. Je krijgt persoonlijke feedback, ook van elkaar, op de praktijkdag en tijdens het oefenen met acteur.

coachend leidinggeven training cbkr

Wat kan en weet je als je de Coachend Leidinggeven training hebt afgerond?

 • Je hebt inzicht in je eigen ingrijpreflexen die het effectiever leidinggeven in de weg staan
 • Je weet welke rollen je als leidinggevende vervult: leider, manager en coach en hoe je die rollen effectief inzet
 • Je weet welke stijlen van leidinggeven er zijn en hoe je effectief kunt schakelen tussen die stijlen
 • Je weet hoe je de coachende leiderschap mindset kunt inzetten om je medewerkers meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen taak, geluk en groei
 • Door respectvol te confronteren, weet je de samenwerking met anderen te optimaliseren en je medewerkers te ontwikkelen
 • Je weet om te gaan met ‘binnenlopers’ en andere ad hoc hulpvragen
 • Je kunt coachvaardigheden toepassen in je gesprekken en zo meer potentieel uit je medewerkers halen
 • Je weet een klimaat te creëren waarin je medewerker vertrouwen krijgt en kan leren (je benoemt patronen, geeft feedback, moedigt aan, nodigt uit, bevraagt) met deze training coachend leidinggeven.

Het programma van de coachend leidinggeven training

Dag 1: Leider

De eerste dag starten we bij de basis van coachend leiderschap. Welke rollen heb je als leidinggevende en welke valkuilen ken je. Je wordt je bewust van je sterke en minder sterke kanten als manager en welke leiderschapsstijlen je wanneer kunt toepassen. Ook gaan we in op hoe je ook, als het anders loopt dan je wilt, verantwoordelijkheid kunt nemen en kunt kiezen.

Dag 2: Manager

We gaan in op vaardigheden en handige gesprekstechnieken voor leidinggevenden. Hoe kun je respectvol confronteren, een goed slecht nieuws gesprek voeren en effectief omgaan met lastig gedrag of lastige reacties.

Dag 3: Coach

Deze dag staat in het teken van coachende gesprekken, hoe kun je je medewerker helpen bij het veranderen. Allereerst: hoe krijg je een medewerker in beweging die niet weet dat hij moet veranderen. Maar we oefenen ook hoe je een coachend gesprek voert aan de hand van enkele praktische coachtechnieken.  Hoe zorg je ervoor dat je medewerker zelf tot nieuwe inzichten en oplossingen komt.

Dag 4: Praktijkdag

De vierde dag is een praktijkdag. Tijdens de praktijkdag  van de coachend leidinggeven training werken we aan je coachende leiderschap vaardigheden. Je oefent met wat je hebt geleerd in een kleinere groep. Je krijgt veel feedback op je stijl en de manier waarop je gesprekken voert.

Dag 5: Lastige situaties behandelen in de coachend leidinggeven training

De laatste dag blikken we terug op de stappen die je hebt gezet tijdens de coachend leidinggeven training en behandelen we lastige situaties en ingewikkelde casuïstiek. We werken in een kleine groep aan het ontdekken van je blokkades en wat je kunt doen om effectief te blijven. In de middag oefenen we de lastigste gesprekken met een acteur. We sluiten af met het overhandigen van je certificaat.

Locatie en tijden Coachend leidinggeven training

De training in Amsterdam wordt gegeven in bij NONONS, Linneaushof 6-1hoog te Amsterdam. We beginnen de opleidingsdagen om 9.30 uur en eindigen om 16.30 uur. 

De coachend leidingeven training in Rotterdam is bij NONONS Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75C te Rotterdam.

Investering

De kosten voor Coachend leidinggeven training zijn per 1 januari 2021 € 2.995,- exclusief BTW.  Dit is inclusief locatie, koffie, thee, lunch en het materiaal.

 

Oktober 2021- Amsterdam

 • dinsdag 26 oktober 2021
 • dinsdag 16 november 2021
 • dinsdag 7 december 2021
 • donderdag 13 januari 2022
 • dinsdag 1 februari 2022

We beginnen de coachend leidinggeven training om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur.

 • }   2 MAANDEN
 •  € 2.995,-
 •  MAX. 12 DEELNEMERS

Startdata

26 oktober 2021

Kijk in tab “Data & Tijden” voor meer info of in de Agenda

Stijn over de training
Coachend Leidinggeven

"De nieuwe inzichten en dingen die je hier leert, kun je de volgende dag al toepassen"

Stijn,

Marketing Manager KPN


lees meer >

86%*
zou de training Coachend Leidinggeven aanraden aan anderen
*percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

Kosteloos annuleren

FAQ’s

DOET HET NIET
Wat is coachend leidinggeven?

Coachend leidinggeven is de leiderschapsstijl die als doel heeft degene aan wie je leidinggeeft te helpen ontwikkelen. Door ze vanuit een ‘ coachend perspectief’ dus vanuit een gelijkwaardige (mature) houding te benaderen, geef je ze eigenaarschap en gaan ze meer verantwoordelijkheid nemen. Zo wordt jouw team zelfstandiger, ondernemender en zelfverzekerder. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Om effectief leiding te geven is het nodig dat je jezelf kent en je bewust bent van je valkuilen. Ook moet je over de juiste vaardigheden beschikken.

Wat leer je precies?

Je leert hoe je de rollen leider, manager en coach effectief kunt vervullen en hoe die rollen soms conflicteren. Je leert jezelf beter kennen. Je leert hoe je eerlijk en duidelijk kunt zijn, maar ook open en nieuwsgierig. Je leert lastige gesprekken te voeren, zoals: feedback geven, slecht nieuws brengen, maar je leert ook een coachend gesprek te voeren. Je krijgt zo keuzevrijheid en kunt zo regie nemen over je werk en je manier van communiceren.

Voor wie is de training?

Voor iedereen die een leidinggevende functie heeft of krijgt en/of voor HR-professionals die veel werken met leidinggevenden. Of je nou startend leidinggevende bent of al 30 jaar teams aanstuurt, de training past bij elk niveau. Ondernemers, CEO’s, productowners, projectmanagers en teamleads, allemaal kunnen ze leren van de handige handvatten en duidelijk toepasbare stappenplannen die je krijgt in deze training. 

 

Hoeveel tijd kost de training je en wat is de studiebelasting?

De training kost 5 dagen in 3 maanden. Tijdens de training lees je het boek No-nonsense leidinggeven. Tussendoor krijg je kleine huiswerkopdrachten, die je tijdens je werk kunt uitvoeren, dus het kost nauwelijks extra tijd. 

Moet je vooraf en tijdens de training huiswerk maken?

Vooraf vul je een voorbereidingsopdracht in. Tijdens de training lees je het boek No-nonsense leidinggeven. Tussendoor krijg je kleine huiswerkopdrachten, die je tijdens je werk kunt uitvoeren, dus het kost nauwelijks extra tijd. 

Wat is het verschil met de training Coach Intern?

Coachend leidinggeven leert je een zelfbewuster en effectievere leidinggevende te zijn, waarbij we ook ingaan op de ingewikkelde dynamiek die er is, omdat je nou eenmaal hiërarchie hebt met degene die je coacht. De Coach Intern is een geaccrediteerde korte coachopleiding gericht op mensen die binnen hun organisatie coachen, waarbij we er vanuit gaan dat er géén hiërarchie is tussen de coach en degene die gecoacht wordt. In die opleiding leer je de basis van het coachvak en de complexiteit van het coachen binnen een organisatie. 

Moet ik persé leidinggevende zijn? Ik krijg binnenkort een leidinggevende functie namelijk.

Ik geef altijd aan dat je leidinggevende bent of zeer binnenkort wordt, zodat je ook met je praktijkervaringen aan de slag kan qua cases die je inbrengt. 

Krijg ik een diploma of certificaat?

Je ontvangt na deelname van de totale training een certificaat van deelname en geen diploma, omdat je geen examen doet. 

Kan ik de training ook samen met mijn collega volgen? En hoe gaat NONONS hiermee om?

Ja, dat kan! Alles in de training wordt vertrouwelijk behandeld en blijft ook binnen de muren van de training. Bij meer dan zoveel collega’s misschien wel fijner om een incompany-training te doen, gezien dit vanaf ongeveer 4 deelnemers procentueel goedkoper is.