Coachend leidinggeven training | NONONS

COACHEND LEIDINGGEVEN TRAINING

HAAL MEER UIT JEZELF EN JOUW MEDEWERKERS

  • Leer in drie maanden effectiever leidinggeven

  • 5 dagen met een mix van theorie, praktijk en reflectie

  • Wil jij je medewerkers meer verantwoordelijkheid geven?

  • Wil je weten hoe je respectvol confronteert en je medewerkers helpt veranderen?

  • Heb je HBO/WO-werk en denkniveau 

Dan is deze Coachend Leidinggeven training echt iets voor jou! Deze Coachend Leidinggeven training kan ook incompany en in het Engels worden gegeven.

coachend leidinggeven training
 • 3 MAANDEN
 
 •  € 3.295,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers

Coachend leidinggeven: een essentiële skill

Welkom bij NONONS, waar coachend leidinggeven geen bijzaak is, maar een echte vaardigheid. Ben je klaar voor dé leiderschapsstijl van nu en om het volledige potentieel van je team te benutten? Dat is precies waar onze coachend leidinggeven training voor is ontworpen!

Meer dan delegeren

Coachend leidinggeven gaat om meer dan alleen maar het delegeren van taken. Het gaat om het creëren van een omgeving waarin ieder teamlid de mogelijkheid heeft om te groeien en te bloeien. Onze training leidinggeven geeft je inzichten, nieuwe kennis en bruikbare handvatten om jezelf een coachende rol aan te leren. Daarbij gaat het niet alleen om wat je doet, maar ook om hoe je het doet.

NONONS coachend leidinggeven training: praktijkgericht

Coachend leiderschap zoemt door de gangen van de Nederlandse bedrijven. Maar wat is dat nu precies? We spijkeren je kennis op dit vlak bij en duiken daarna direct in de praktijk. Onze coachend leidinggeven training is gebaseerd op praktijkgerichte methoden die je direct kunt implementeren in je dagelijkse leiderschapssituaties. We bieden bruikbare strategieën en technieken om je te helpen groeien als leider, terwijl jij je team stimuleert om hetzelfde te doen.

Geef je team regie

De kern van coachend leiderschap draait om eigen verantwoordelijkheid binnen je team. Het gaat om het identificeren van de unieke sterke punten van elk teamlid en het opbouwen van een cultuur van respect, samenwerking en continue verbetering. Met de vaardigheden die je opdoet in onze training leidinggeven, kun jij je team leiden naar leuker werk en betere prestaties.

Van regeltjes naar mindset

Coachend leiderschap is te leren, maar het is meer dan een managementstijl, het is een mindset. Een houding die gericht is op groei, ontwikkeling en het bereiken van het volledige potentieel van je team.

Word de leider die je wil zijn

Ben jij klaar voor een frisse wind, een nieuwe mindset en een nog leukere leiderschapsfunctie? Kom dan naar NONONS en ervaar de impact die je kunt maken met onze coachend leidinggeven training. Dit is je kans om de leider te worden die je altijd al wilde zijn. Stap vandaag nog in de wereld van coachend leidinggeven en ervaar het verschil!

Wat kan en weet je als je de Coachend Leidinggeven training hebt afgerond?

 • Je hebt inzicht in je eigen ingrijpreflexen die het effectiever leidinggeven in de weg staan

 • Je weet welke rollen je als leidinggevende vervult: leider, manager en coach en hoe je die rollen effectief inzet

 • Je weet welke stijlen van leidinggeven er zijn en hoe je effectief kunt schakelen tussen die stijlen

 • Je weet hoe je de coachende leiderschap mindset kunt inzetten om je medewerkers meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen taak, geluk en groei

 • Door respectvol te confronteren, weet je de samenwerking met anderen te optimaliseren en je medewerkers te ontwikkelen

 • Je weet om te gaan met ‘binnenlopers’ en andere ad hoc hulpvragen

 • Je kunt coachvaardigheden toepassen in je gesprekken en zo meer potentieel uit je medewerkers halen

 • Je weet een klimaat te creëren waarin je medewerker vertrouwen krijgt en kan leren (je benoemt patronen, geeft feedback, moedigt aan, nodigt uit, bevraagt) met deze training coachend leidinggeven.

Het programma van de coachend leidinggeven training

Dag 1: Leider

De eerste dag starten we bij de basis van coachend leiderschap. Welke rollen heb je als leidinggevende en welke valkuilen ken je. Je wordt je bewust van je sterke en minder sterke kanten als manager en welke leiderschapsstijlen je wanneer kunt toepassen. Ook gaan we in op hoe je ook, als het anders loopt dan je wilt, verantwoordelijkheid kunt nemen en kunt kiezen.

Dag 2: Manager

We gaan in op vaardigheden en handige gesprekstechnieken voor leidinggevenden. Hoe kun je respectvol confronteren, een goed slecht nieuws gesprek voeren en effectief omgaan met lastig gedrag of lastige reacties.

Dag 3: Coach

Deze dag staat in het teken van coachende gesprekken, hoe kun je je medewerker helpen bij het veranderen. Allereerst: hoe krijg je een medewerker in beweging die niet weet dat hij moet veranderen. Maar we oefenen ook hoe je een coachend gesprek voert aan de hand van enkele praktische coachtechnieken.  Hoe zorg je ervoor dat je medewerker zelf tot nieuwe inzichten en oplossingen komt.

Dag 4: Praktijkdag

De vierde dag is een praktijkdag. Tijdens de praktijkdag  van de coachend leidinggeven training werken we aan je coachende leiderschap vaardigheden. Je oefent met wat je hebt geleerd in een kleinere groep. Je krijgt veel feedback op je stijl en de manier waarop je gesprekken voert.

Dag 5: Lastige situaties behandelen in de coachend leidinggeven training

De laatste dag blikken we terug op de stappen die je hebt gezet tijdens de coachend leidinggeven training en behandelen we lastige situaties en ingewikkelde casuïstiek. We werken in een kleine groep aan het ontdekken van je blokkades en wat je kunt doen om effectief te blijven. In de middag oefenen we de lastigste gesprekken met een acteur. We sluiten af met het overhandigen van je certificaat.

Investering

Per 1 januari 2024 bedraagt de investering €3.295,- exclusief 21% BTW. In dit bedrag zit alles inbegrepen dat je nodig hebt voor de 5 lesdagen. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch en inclusief de aanschaf van boeken.

Kijk hieronder voor de data & locaties van onze coachend leidinggeven training:

Amsterdam
NONONS Linnaeushof 6-1 1098 KH Amsterdam

 • maandag 9 september 2024

 • maandag 30 september 2024

 • maandag 21 oktober 2024

 • maandag 11 november 2024

 • maandag 2 december 2024

 • woensdag 6 november 2024

 • woensdag 27 november 2024

 • woensdag 11 december 2024

 • woensdag 8 januari 2025

 • woensdag 29 januari 2025

Rotterdam
NONONS Nieuwe Binnenweg 75-C 3014 GE Rotterdam

 • donderdag 17 oktober 2024

 • donderdag 7 november 2024

 • donderdag 28 november 2024

 • donderdag 12 december 2024

 • donderdag 9 januari 2025

We beginnen de coachend leidinggeven training om 9.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur.

beste coach opleiding van nederland

Veelgestelde vragen

 

Wat is de gemiddelde studiebelasting voor de training Coachend Leidinggeven?

De training omvat 5 dagen, verspreid over ongeveer 3 maanden. We vragen je om tijdens de training het boek “No-nonsense Leidinggeven” te lezen. Je krijgt enkele kleine huiswerkopdrachten die je tijdens reguliere overleggen kunt uitvoeren, dus het kost niet veel extra tijd maar heeft wel direct impact. Hoe serieuzer je met de training aan de slag gaat, hoe meer je eruit haalt.

Is de training bedoeld voor ervaren managers of ook voor startende?

De training is geschikt voor alle leidinggevenden, ongeacht de ervaring. Zowel nieuwe als ervaren managers profiteren van de praktische handvatten die de training biedt. Het belangrijkste is de bereidheid om te leren hoe je effectiever kunt zijn in je leidinggevende rol.

Wat is het verschil met de opleiding Coach Basics?

Coachend Leidinggeven focust op leidinggevenden die willen leren hoe ze coachingstechnieken effectief kunnen integreren in hun managementstijl. De Coach Basics is een geaccrediteerde opleiding gericht op het coachen zonder hiërarchische verhouding. In Coach Basics leer je de basis van coachen, specifiek binnen organisaties.

Moet ik per se leidinggevende zijn om deel te nemen?

De training is voornamelijk bedoeld voor leidinggevenden, (project)managers en HR-adviseurs. Als je binnenkort gaat leidinggeven, is het aan te raden om enige ervaring op te doen in je nieuwe rol voordat je deelneemt aan deze training.

Krijg ik een diploma?

Bij volledige aanwezigheid ontvang je op de laatste dag een certificaat.

Kan ik de training samen met mijn collega volgen?

Ja, dat kan. De inhoud van de training is vertrouwelijk en blijft binnen de trainingsruimte. Bij deelname van meer dan twee collega’s van hetzelfde bedrijf adviseren we contact op te nemen voor mogelijkheden, zoals een incompany-training.