coach opleidingen amsterdam utrecht

Leiderschap

NONONS gelooft dat iedereen er beter van wordt als je als manager jezelf en anderen beter snapt. Als je kunt reflecteren op jezelf kun je milder kijken en effectiever communiceren. Dit verandert alles. Je werk, je houding, de manier waarop je met anderen omgaat. Het verandert je leven. NONONS leiderschapsprogramma’s gaan we uit van coachend leiderschap: verantwoordelijkheid geven als het kan, verantwoordelijkheid nemen als het moet.

Anne Oosterbaan, Manager Vrijwillers en Relatiebeheer, War Child

“Een aanrader voor elke manager die te veel tijd kwijt is aan het oplossen van problemen op de werkvloer. Geeft inzicht in hoeveel hiervan je zelf in de hand hebt. Confronterend maar wel heel leerzaam! Met concrete eenvoudig toepasbare tools voor dagelijks gebruik. Nooit gedacht dat sommige zaken zo makkelijk konden zijn.” 

Rita Dekker, Coördinator Klant Contact Center, Gemeente Alkmaar

“Ik heb de opleiding al aan meerdere mensen aangeraden. Zowel intern als extern. De training is kort met verbazend veel effort. Ik vind dat alle leidinggevenden deze opleiding moeten volgen om zodoende allemaal hetzelfde beginpunt te hebben. Vervolgens kan dit beknopt met de rest van de organisatie gedeeld worden.

NONONS is de opleiding die je nodig hebt om je op het management pad te begeven. De handige tools en handvatten leren jou en je mensen die dingen die je  altijd al had willen weten.” 

Merle Hofstede, HR adviseur, Ikea

“Coachend Leidinggeven heeft mij in korte tijd meer inzicht gegeven in hoe ik medewerkers (en mijzelf) bewuster en verantwoordelijker kan maken in hun manier van werken. Meteen na de eerste dag had ik al meer mogelijkheden om mijn werk beter te kunnen doen op een uiterst prettige manier; met respect voor mijn medewerkers en mijn agenda.”

Wat het oplevert

 • Je leert hoe je het maximale uit je medewerkers kunt halen.
 • Je ontdekt hoe je medewerkers verantwoordelijk kunt maken voor hun eigen taak en werkgeluk.
 • Je leert  je eigen kwaliteiten en valkuilen als leidinggevende beter kennen, waardoor je er effectiever mee kunt omgaan.
 • Je leert om meer nieuwsgierig en empathisch te blijven, ook als je je ergert aan de ander
 • Je oefent met hoe je je medewerkers respectvol kunt confronteren met hun houding, gedrag of prestaties.
 • Je leert alles over de coachende houding en hoe je medewerkers kunt helpen ontwikkelen
 • Zo hou je zelf meer tijd en energie over voor de echt belangrijke, leidinggevende taken

Klantvoorbeeld leiderschapsprogramma

Klant: CBRE
Doelgroep: Alle leidinggevenden
Doel: Leidinggevenden handvatten te bieden om effectiever leiding te geven.
Traject: Na het vaststellen van de persoonlijke doelen van de managers stonden tijdens trainingsdagen thema’s als persoonlijk leiderschap, wat voor leider wil je zijn, welke stijlen zijn er en welke stijlen zijn je voorkeursstijlen centraal. Maar ook naar valkuilen voor managers: bij welke medewerkers en in welke situatie ben je minder effectief? Gesprekstechnieken als confronteren, beoordelings- en slecht nieuwsgesprekken voeren. En basiscoachvaardigheden om eigen medewerkers meer verantwoordelijkheid te geven en te kunnen helpen groeien. Tussen de trainingsdagen persoonlijke coachingsgesprekken met de trainer om te werken aan het persoonlijke leerdoel.
Resultaat: De managers hebben meer inzicht in hun eigen kwaliteiten en valkuilen als het gaat om leidinggeven.  Leidinggevenden zijn zich meer bewust van welke stijlen ze in kunnen zetten en hebben tools om lastige gesprekken te voeren. Ze weten hoe ze medewerkers kunnen helpen ontwikkelen.

leiderschap training opleiding amsterdam

Werkwijze

 • DOEN: NONONS opleidingen en trainingen zijn altijd interactief
 • Deelnemers gaan hierdoor altijd naar huis met nieuwe inzichten en toepasbare tools
 • Alles op een no-nonsense manier: luchtig maar scherp, praktisch maar goed onderbouwd
 • Gelooft dat alles leuker wordt als je jezelf en anderen beter snapt
 • Gelooft in de eigen verantwoordelijkheid van mensen
 • Gelooft dat je moet opstaan als je ergens mee zit
 • Helder en duidelijk. In onze programma’s en trainingen gebeurt echt wat.

Voor wie 

NONONS werkt voor profit en non-profit organisaties en voor start-ups. Voor directies, managers, medewerkers, teams.  Van persoonsgerichte leiderschapsprogramma’s tot teamtrainingen op vaardigheden. Passend bij de sector, de dagelijkse realiteit en bij specifieke knelpunten. No-nonsense producten die helderheid brengen en impact hebben. Waardoor er echt iets gebeurt.