Coach opleidingen, in-company trainingen en coaching

Ontdek hoe NONONS jouw organisatie helpt om effectieve leiders te ontwikkelen en eigenaarschap van teams te verbeteren

Wij van NONONS geloven dat iedereen regie kan nemen. Wat je situatie ook is, je kunt altijd een stap zetten om effectief en stevig met de situatie om te gaan. Hoe je dit doet, leren wij deelnemers in onze trainingen. In onze op maat gemaakte incompany trainingen op het gebied van leiderschap (voor directie, HR en alle andere leidinggevenden) maar ook op het gebied van persoonlijke effectiviteit voor medewerkers.  Zo helpen wij onze klanten als partner in groei door leidinggevenden en medewerkers handvatten te geven om zelfbewuster en effectiever te zijn. Door gedrag te kiezen in plaats van te doen wat je altijd al deed.

Gemiddeld geven
bedrijven ons een
9,5
en 98% raadt
NONONS aan.

HET BELANG VAN LEIDERSCHAP


Veel mensen worden ‘per ongeluk’ leidinggevende. Dan
groeit de beste medewerker door naar manager. Dan wordt er ook verwacht dat ze weten hoe je een goede leidinggevende bent. Hoe je eerlijk en duidelijk zijn, combineert met warm en menselijk. Hoe je aandacht geeft aan je medewerkers maar ook feedback geeft als het anders loopt. Maar dat is lastig. Dat lukt vaak niet vanzelf.  Dit vraagt veel reflectie, zelfkennis en vaardigheden.

In veel bedrijven zijn mensen niet altijd eerlijk tegen elkaar. Veel gesprekken worden niet gevoerd en mensen eerlijk aanspreken op gedrag wordt niet gedaan. 

Het gevolg hiervan is veel zaken onuitgesproken blijven en dat teams minder verantwoordelijkheid gaan nemen. Er wordt bijvoorbeeld geklaagd en geroddeld. Mensen voelen zich niet gezien en gewaardeerd. En dat is zonde, want uit onderzoek blijkt dat het verloop en verzuim voor een groot deel beïnvloed wordt door de kwaliteit van de leidinggevenden.

De NONONS belofte

In onze trainingen gebeurt echt wat. Deelnemers krijgen inzicht in zichzelf doordat we altijd eerst werken aan bewustwording. Wat kun je al wel, wat nog niet en wat belemmert je of wat zijn je valkuilen. Daarna geven we deelnemers altijd praktische tools om te doen wat nodig is. Dat kan een gesprekstool zijn, zoals: hoe voer je een eerlijk gesprek of hoe voer je een slecht nieuws gesprek. Maar ook: hoe geef je je grenzen aan of hoe ga je om met weerstand. We oefenen altijd. Met of zonder acteur, in grote of kleine groepen, maar wij geloven in leren door te doen. En de vaardigheden die we deelnemers aanleren zijn vaak makkelijk te begrijpen maar vaak moeilijk te doen. Door onze handige modellenkaartjes met simpele uitleg zorgen we ervoor dat deelnemers na de training alles nog eens makkelijk erbij kunnen pakken. Met onze trainingen voor alle lagen in een bedrijf zorgen we voor één taal en meer eerlijkheid onderling. Onze trainers zijn allemaal ervaren leidinggevenden, en door NONONS opgeleid tot coach en trainer. Ze zijn bijzonder eerlijk en scherp en werken allemaal op de typische no-nonsense manier: professioneel, stevig en helder, maar met luchtigheid en zelfspot. Zij zorgen ervoor dat het leren en het blunderen leuk blijft! Deelnemers geven onze trainingen daarom gemiddeld een 9,3 omdat alles wat ze leren direct toepasbaar is in de praktijk. (Ongelofelijk want de meeste deelnemers hebben deze incompany trainingen niet eens zelf uitgekozen).

Na een NONONS training

Heb je inzicht in je valkuilen
Je schiet niet meer in reflexen
Je neemt regie over je werk en leven
Je bent effectief in al je gesprekken
Je kent de verschillende stijlen van communiceren en leidinggeven
Je weet hoe je anderen kunt helpen ontwikkelen
Je kunt nieuwsgierig luisteren
Je weet hoe je eerlijk feedback geeft
Je kunt effectief omgaan met lastige reacties

NB: elke training is een programma op maat, dus wat deelnemers precies leren hangt af van jullie leerwens. We maken het programma altijd in overeenstemming met jullie, de klant.

NONONS werkt onder andere voor:

NO-NONSENSE LEIDING GEVEN


Ons boek No-nonsense leidinggeven krijgen deelnemers aan een leiderschapstraining erbij. Het beschrijft op de no-nonsense manier hoe je dat doet, effectief en zelfbewust leidinggeven. Hoe haal je het beste uit je mensen en uit jezelf? Je hebt als leidinggevende drie petten: die van leider, manager en coach. Hoe je die drie petten effectief inzet om het maximale uit je mensen te halen. Nadia beschrijft hoe je reflexen en valkuilen kunt leren vermijden. Zoals de neiging om te veel te helpen, te veel te vertellen hoe het moet, of je niet duidelijk uit te spreken. Met dit praktische, heldere boek vol anekdotes en voorbeelden leren startende én ervaren managers hoe ze hun teams kunnen laten bloeien. Ben je benieuwd of een training Coachend leidinggeven wat voor jullie bedrijf is en vind je het leuk dit boek alvast te lezen, neem contact met ons op en dan sturen we je gratis een exemplaar toe.

Renske Ter Borg

Coachend Leidinggeven vaardigheden

“De training was niet alleen informatief, maar ook erg leuk en het heeft me ontzettend veel inzichten gegeven die ik nu dagelijks kan toepassen, zoals hoe ik respectvol kan confronteren, slecht nieuws kan brengen en coachgesprekken kan voeren. De perfecte combinatie van theorie en praktijk maakte het geheel erg interactief en het oefenen van verschillende situaties en scenarios heeft ervoor gezorgd dat ik met meer zelfverzekerdheid leiding kan geven.”

Harry van de Wiel

Coachend Leidinggeven

“Ondanks mijn jarenlange ervaring was deze cursus enorm leerzaam en waardevol: door deelname leerde ik beter om te gaan met situaties en kwam er structuur in de manier van aanpak. Redelijk veel van de topics waren aardig bekend, echter versplinterd en gefragmenteerd in mijn hoofd. De cursus zette alles in een logische, begrijpbare en vooral direct toepasbare vorm neer. Aanrader!”