Relatiecoach opleiding | Relatie Expert | Amsterdam | Rotterdam

OPLEIDING TOT RELATIECOACH

De beste relatiecoach opleiding van nederland

 • 9 MAANDEN  
 •  €4.795,- 
 • MAX. 12 DEELNEMERS
  •  
  • Een complete relatiecoach opleiding
  • Alles wat je moet weten als je met stellen wilt werken als coach
  • Een helder stappenplan voor jou als coach, voor intake en sessies
  • Vol toepasbare skills, oefeningen en opdrachten die je stellen kunt geven
  • Onbeperkt en eindeloos toegang tot het online studieplein (ook na de opleiding)

Word jij enthousiast van echte verbinding? Wij ook! Bij NONONS zit het in ons DNA om mensen samen te brengen. Maar wat als die vonk soms moeilijk te vinden is? Dan biedt onze no-nonsense relatiecoach opleiding de uitkomst. 

NONONS maakt van jou de relatiecoach die stellen nodig hebben! Geen poespas, maar directe communicatie en praktische handvatten. In 9 maanden tijd stomen we jou klaar om elk stel, ongeacht hun situatie, te helpen hun relatie te verbeteren. We geven je de tools om van goede relaties nóg betere relaties te maken. Of het nu gaat om stellen die in zwaar weer verkeren of stellen die van een 8 een 9 willen maken: met onze opleiding weet jij hoe je dit aanpakt.

relatiecoach opleiding amsterdam rotterdam

Inschrijven

Starten met de opleiding

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Brochure aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Info bijeenkomst

Sfeer proeven

Relatiecoach worden

Zet jezelf in de startblokken en transformeer het leven van anderen met de opleiding tot relatiecoach van NONONS. Met onze no-nonsense en praktijkgerichte aanpak ontwikkel je vaardigheden op die je vanaf dag 1 kunt toepassen. We nemen je mee in de wereld van relatiecoaching, van de basisprincipes tot complexe dynamieken. Ontdek hoe je de kwaliteit van relaties versterkt, leer hoe je paren helpt om dichter bij elkaar te komen, en ontdek hoe je effectief navigeren in complexe verbintenissen.

Voor wie is deze opleiding tot relatiecoach?

Jij. Ja, jij! Als jij anderen wilt helpen bij hun relaties of als je de titel van relatiecoach of relatie expert wil dragen, dan is dit je pad. De opleiding sluit naadloos aan op de Coach Intensive of  Coach Expert cursus van NONONS. Maar, geen paniek als je dat nog niet hebt gedaan! Ook als je een andere coachopleiding op practitioner niveau hebt voltooid en veel ervaring hebt met begeleidende gesprekken, ben je welkom. Je kunt dan deelnemen door vooraf onze NONONS instroomcursus te volgen.

LV5 relatiecoachmethode®

In onze Relatiecoach opleiding leren wij jou te werken met onze relatiecoachmethode Liefdesvaardigheden in 5 stappen (LV5). Anne de Jong vertaalde de wetenschap, psychologische inzichten en kennis van relaties in deze heldere relatiecoachmethode. LV5 is gebaseerd op o.a. Gottman, IBCT, EFT en alle coachervaring van NONONS. Deze methode richt zich op kunnen, weten en doen! De LV5-methode biedt diepgang en geeft stellen zelfinzicht, kennis en handvatten zodat ze er direct mee aan de slag kunnen. Klinkt dat als muziek in je oren? Bekijk dan onze relatiecoaching voor meer informatie.

Studiebelasting Relatiecoach opleiding

Ben je bang dat je niet genoeg tijd hebt? Geen zorgen! Onze opleiding is zo ontworpen dat je ongeveer één dag per week aan de studie moet besteden. Tussen de opleidingsdagen door coach je, schrijf je verslagen en volg je supervisie en intervisie. Zo blijft er nog genoeg tijd over voor je andere verplichtingen. Nog vragen? Plan een “oriëntatiegesprek NONONS” in om al je vragen te beantwoorden en een glashelder beeld te krijgen van wat de opleiding inhoudt.

Wil je eerst een andere (coach)opleiding volgen? Kijk hier voor alle andere opleidingen.

Wat leer je in de relatiecoach opleiding?

De opleiding relatiecoach van NONONS is geen alledaagse opleiding. Wil jij relatiecoach worden, dan dagen we je uit om de complexiteit van menselijke relaties te doorgronden. Als jij de opleiding hebt afgerond, dan kun je:

 • Verschillende relatiepatronen herkennen en benoemen 
 • Inzicht geven in wat er tussen stellen gebeurt. 
 • Ineffectieve interacties doorbreken. 
 • Essentiële coachvaardigheden toepassen op het coachen van stellen.
 • Verschillende hechtingsstijlen herkennen en benoemen. 
 • Ruzies de-escaleren en stellen helpen dit ook thuis in te zetten. 
 • De balans in geven en nemen analyseren. 
 • Ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar maken. 
 • Omgaan met overspel, relatietrauma en vergiffenis.
 • Oefeningen geven die stellen helpen om thuis aan hun relatie te werken.
 • Je eigen stijl en visie praktisch toepassen in je relatiecoaching.
 • Zelfbewust en effectief blijven in het werken met stellen.

Het programma van de Relatiecoach opleiding

De relatiecoach opleiding bestaat uit verschillende onderdelen:

• Boek lezen Sorry Schatje (LV5-methodiek)
• De relatiebasics
• Verdieping
• Themadagen
• Praktijkdagen
• Intervisie
• Supervisie
• Coachgesprekken voeren met stellen
• Schriftelijke eindreflectie
• Mondeling examen

Hoe zien de dagen eruit?

Tweedaagse NONONS Instroomcursus voor mensen zonder NONONS coachopleiding
Dag 1 t/m 3 Relatiebasics
Dag 4 Verdieping
Dag 5 Praktijkdag
Dag 6 Thema Seksualiteit
Dag 7 Supervisie
Dag 8 Thema Overspel
Dag 9 Supervisie
Dag 10 Praktijkdag
Dag 11 Supervisie
Examen en afscheid

Tweedaagse NONONS Instroomcursus

Ben je nieuw bij NONONS? Geen probleem! Onze tweedaagse instroomcursus leert je onze unieke, eigenwijze visie op coaching. We brengen je snel up-to-speed zodat je moeiteloos kunt overstappen naar de relatiecoach opleiding.

De basics van de relatiecoach opleiding

Tijdens de eerste drie – aaneengesloten- opleidingsdagen storten we ons op relatiecoach vaardigheden. Je leert alle ins en outs van het coachen van stellen. Je leert de structuur van een intakegesprek met een stel, de structuur van het traject en de verschillende fasen in een relatiecoach-traject. Je leert ook een aantal specifieke relatievaardigheden als pendelen, reframen.

Verdieping

In deze dagen verdiep je op je eigen (relatie)triggers en krijg je oefeningen die je stellen kunt geven zodat ze leren reflecteren op gevoeligheden en blauwe plekken. Je leert omgaan met ruzie en gekibbel.

Themadagen

De themadagen gaan over belangrijke onderwerpen waar je als relatiecoach mee moet omgaan zoals overspel, trauma, vergeving, seksualiteit.

Praktijkdagen

Het werken met stellen is toch echt anders dan 1-op-1 coaching. Je coacht niet op de individuen maar op de interactie. Er is sneller sprake van overdracht en je wordt als coach sneller meegetrokken in strijd tussen het stel. Hoe blijf je onpartijdig? Zuiver blijven coachen kan alleen door veel te oefenen. Tijdens de praktijkdagen werken we in kleine groepen en word je geobserveerd terwijl je coacht. Je krijgt heel veel persoonlijke feedback van de opleiders, zodat je steeds beter wordt.

Intervisie

Je vormt zelf een intervisiegroep, daarmee kom je tijdens de relatiecoach opleiding vier keer samen en wissel je ervaringen uit. De bijeenkomsten plan je zelf en je werkt met eigen casuïstiek.

Supervisie

Tijdens de supervisiebijeenkomsten (halve dag) bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt als coach. De relatiecoach opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever te kunnen coachen.

Coachgesprekken voeren met stellen

Een goede relatiecoach worden betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de relatiecoach opleiding minimaal 4 stellen coachen. Je zoekt zelf stellen om mee te werken in deze periode. Meestal bieden deelnemers deze gesprekken tijdens de opleidingsperiode tegen gereduceerd tarief aan, zodat ze zich vrij voelen om te leren en te evalueren. Je kunt natuurlijk ook een medecursist en diens partner coachen tijdens de opleiding. Over elk van je coachingsgesprekken schrijf je een reflectieverslag.

Examen opleiding tot relatiecoach

Het examen van de relatiecoach opleiding bestaat uit twee onderdelen. Het schriftelijke examen is een reflectieverslag en gaat over alles wat je hebt geleerd, over het vak maar ook over jezelf als relatiecoach. Het mondelinge examen is een coachgesprek. Op de examendag coach je een stel (gespeeld door acteurs), waarbij een onafhankelijke examinator je beoordeelt.

 

Kosten opleiding tot Relatiecoach

De opleiding tot Relatiecoach bedraagt € 4.795,00 voor deelnemers die bij NONONS een practitioner en/of senior practitioner opleiding hebben gevolgd. De instroomcursus bedraagt
€ 695,00 en is speciaal voor zij-instromers. Deze bedragen zijn inclusief onbeperkt koffie & thee, een heerlijk verzorgde lunch, boek, modellenkaartjes en andere materialen. Ook krijg je onbeperkt (en eindeloos) toegang tot ons studieplein met de hand-outs en demonstratievideo’s.

NONONS Opleidingen BV beschikt over een CRKBO-registratie, daarom zijn de bedragen vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakketten

1. Wil je direct na de Coach Intensive of Coach Expert de Relatiecoach opleiding doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 9.261,- in plaats van € 10.290,- vrijgesteld van BTW.

2. Heb je ook de ambitie om als trainer te werken? Als je ook de Train Intensive wil doen na een van onze coachopleidingen, krijg je 10% korting op de totaalprijs.

De pakketprijs geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start aangeeft dat je twee opleidingen wilt doen.

Locatie

NONONS Amsterdam
Linnaeushof 6-1
1098 KH Amsterdam

NONONS Amsterdam is goed bereikbaar met het OV, het is op loopafstand van Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort. Je kunt ook op straat betaald parkeren of parkeren bij Q-Park Oostpoort en Parking Middenweg (ca 10 minuten lopen).

De Relatiecoach opleiding heeft in totaal 11 opleidingsdagen, een examendag en een diploma-uitreiking en duurt ongeveer 9 maanden. Voor zij-instromers hebben wij daarnaast een tweedaagse instroomcursus voorafgaand aan de start gepland. Intervisie plannen de deelnemers zelf vier keer tijdens de opleiding in.

We starten altijd om 09.30 uur en we ronden af om 16.30 uur. De supervisiebijeenkomsten duren een dagdeel: van 09.30 – 12.30 uur of van 13.30 – 16.30 uur. Supervisie subgroep C wordt alleen ingedeeld bij 12 deelnemers en anders komt deze subgroep te vervallen.

 

2024

 

 

Relatiecoach opleiding – januari 2024 – Amsterdam

 • instroomcursus zij-instromers dag 1 op donderdag 11 januari 2024
 • instroomcursus zij-instromers dag 2 op vrijdag 12 januari 2024
 • dag 1 t/m 3 Relatiebasics op woensdag, donderdag en vrijdag 24, 25 en 26 januari 2024
 • dag 4 Verdieping op woensdag 7 februari 2024
 • dag 5 Praktijkdag op woensdag 6 maart 2024
 • dag 6 Themadag op donderdag 28 maart 2024
 • dag 7 Supervisie groep A donderdag 25 april 2024 (middag)
 • dag 7 Supervisie groep B woensdag 24 april 2024 (ochtend)
 • dag 7 Supervisie groep C donderdag 25 april 2024 (ochtend)
 • dag 8 Themadag op donderdag 23 mei 2024
 • dag 9 Supervisie groep A donderdag 13 juni 2024 (middag)
 • dag 9 Supervisie groep B woensdag 12 juni 2024 (ochtend)
 • dag 9 Supervisie groep C donderdag 13 juni 2024 (ochtend)
 • dag 10 Praktijkdag op donderdag 4 juli 2024
 • dag 11 Supervisie groep A donderdag 12 september 2024 (middag)
 • dag 11 Supervisie groep B woensdag 11 september 2024 (ochtend)
 • dag 11 Supervisie groep C dinsdag 12 september 2024 (ochtend)
 • Examen en afsluiting/afscheid op vrijdag 27 september 2024

Relatiecoach opleiding – september 2024 – Amsterdam

 • instroomcursus zij-instromers dag 1 op donderdag 5 september 2024
 • instroomcursus zij-instromers dag 2 op vrijdag 6 september 2024
 • dag 1 t/m 3 Relatiebasics op maandag, dinsdag en woensdag 16, 17 en 18 september 2024
 • dag 4 Verdieping op dinsdag 8 oktober 2024
 • dag 5 Praktijkdag op donderdag 7 november 2024
 • dag 6 Themadag op dinsdag 26 november 2024
 • dag 7 Supervisie groep A dinsdag 10 december 2024 (ochtend)
 • dag 7 Supervisie groep B maandag 9 december 2024 (middag)
 • dag 7 Supervisie groep C dinsdag 10 december 2024 (middag)
 • dag 8 Themadag op donderdag 9 januari 2025
 • dag 9 Supervisie groep A dinsdag 21 januari 2025 (ochtend)
 • dag 9 Supervisie groep B maandag 20 januari 2025 (middag)
 • dag 9 Supervisie groep C dinsdag 21 januari 2025 (middag)
 • dag 10 Praktijkdag op donderdag 13 februari 2025
 • dag 11 Supervisie groep A dinsdag 11 maart 2025 (ochtend)
 • dag 11 Supervisie groep B maandag 10 maart 2025 (middag)
 • dag 11 Supervisie groep C dinsdag 11 maart 2025 (middag)
 • Examen en afsluiting/afscheid op vrijdag 11 april 2025
 • 9 MAANDEN
 •  € 4.795,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers

STARTDATA 

Amsterdam
24 januari 2024
16 september 2024

Check bij “Data & Tijden” voor alle data per opleidingsgroep.

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Whatsapp met Chantal
06 – 819 139 19
voor studie advies & vragen

relatiecoach opleiding amsterdam rotterdam
relatiecoach opleiding amsterdam rotterdam

9,3
cijfer dat studenten NONONS geven

beste coach opleiding van nederland

90%*
zou de coach opleiding Coach Intensive aanraden aan anderen
*percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

“DE JUISTE MIX TUSSEN THEORIE EN PRAKTIJK”

Marlieke Lens, zelfstandig Coach,
deelnemer Coach  opleiding Coach Intensive

“Ik ben heel blij dat ik mijn coach opleiding bij NONONS deed. Het is de juist mix tussen theorie en praktijk, tussen leren over anderen én jezelf en tussen serieuze inzet en plezier. Het heeft mij een fundament als coach gegeven, waardoor ik me nu een echte coach voel.”

Marlieke

coach opleiding intensive-nonons-ervaring

FAQ’s

Ben ik na de relatiecoach opleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Ben ik na de coach opleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Is de relatiecoach opleiding live en/of online te volgen?

Al onze coachopleidingen zijn in principe live bij NONONS Amsterdam of NONONS Rotterdam. NONONS houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM we houden uiteraard de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten de Corona-maatregelen aangescherpt of versoepeld worden, dan laten wij je weten wat dit voor onze uitgangspunten en protocol betekent.  

Daarnaast hebben wij een relatieopleiding die geheel online in groepsverband te volgen is via Zoom. Dit is dus ook volgens een roosterplanning en is de groep altijd online bij elkaar en de opleiding is inhoudelijk identiek aan onze live-opleiding. Zie voor meer informatie https://nonons.nl/online-coachopleiding-coach-intensive/

Onze Coach Cursus via NONONS Academie is alleen online te volgen en is een zelfstudie en geen volwaardige coachopleiding. Je wordt niet geobserveerd, krijgt geen persoonlijke feedback op hoe je coacht en ook geen diploma aan het eind. Mocht je dat wel willen, kijk dan eens naar onze geaccrediteerde opleidingen

Ik wil graag meer informatie over een coachopleiding. Wat kan ik doen?

Je mag altijd een oriëntatiegesprek inplannen met onze studieadviseur Chantal Kok. Je kan zelf een afspraak bij Chantal in de agenda plannen wanneer het voor jou uitkomt via https://nonons.nl/gratis-orientatiegesprek/. Als je liever direct belt, kan dit natuurlijk ook via 06-81913919.

Het is mogelijk om het informatieformulier in te vullen op onze website en dan belt Chantal jou ook even terug en/of stuurt zij je de specifieke brochures toe per e-mail. Op onze website bij de specifieke coachopleiding kun je ook altijd zelf onze brochure downloaden om het rustig door te lezen.

Ook organiseren wij gemiddeld per drie weken een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn live in Amsterdam of Rotterdam of online via Zoom. Onze bijeenkomsten zijn altijd gratis en kun je al je vragen stellen, kennismaken met NONONS en de sfeer proeven. Voor een overzicht van de data verwijs ik je graag naar https://nonons.nl/info-avond-coach-opleiding/.

Heb ik een bepaald niveau nodig om een coach opleiding te volgen?

Ja, dat is nodig. Kijk vooral bij de specifieke opleiding welk niveau wij vragen, maar hbo/wo werk- en denkniveau is wat wij vragen bij onze beste coach opleiding, de coach intensive. Als hierover twijfel is, kan je altijd met Chantal bellen om je individuele situatie te bespreken en te overleggen.

Kan ik overleggen met een opleider of oud-deelnemer van de relatiecoach opleiding?

Ja, dit is altijd mogelijk. Wij kunnen je in contact brengen met de specifieke opleider van die coach opleiding om (telefonisch) kennis te maken en inhoudelijk te overleggen. Ook is dit mogelijk met een oud-deelnemer die zijn of haar ervaringen kan vertellen over onze beste coach opleiding, de coach intensive. Chantal van NONONS kan je altijd meer over vertellen over de mogelijkheden.