Relatiecoach opleiding | Relatie Expert | Amsterdam | Rotterdam

OPLEIDING TOT RELATIECOACH

De beste relatiecoach opleiding van nederland

 • 9 MAANDEN  
 •  €5.495,- 
 • MAX. 12 DEELNEMERS
  •  
  • Een complete relatiecoach opleiding
  • Alles wat je moet weten als je met stellen wilt werken als coach
  • Een helder stappenplan voor jou als coach, voor intake en sessies
  • Vol toepasbare skills, oefeningen en opdrachten die je stellen kunt geven
  • Onbeperkt en eindeloos toegang tot het online studieplein (ook na de opleiding)

De relatiecoach opleiding is een praktijkgerichte opleiding. Je leert op een positieve, luchtige maar ook effectieve manier te werken met stellen die hun relatie willen verbeteren. De opleiding bestaat uit 12 opleidingsdagen verspreid over negen maanden. Het is een combinatie van theorie, praktijk en reflectie, waardoor je na afloop zelfbewust en zelfverzekerd aan de slag kunt als relatiecoach. De relatiecoach opleiding is gebaseerd op door NONONS ontwikkelde Geluksroute methodiek voor de liefde®.

relatiecoach opleiding amsterdam rotterdam

Inschrijven

Starten met de opleiding

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Brochure aanvragen

Gratis en vrijblijvend

Info bijeenkomst

Sfeer proeven

Inschrijven met STAP-budget

Ontvang € 1.000 subsidie op je opleiding

relatiecoach opleiding amsterdam rotterdam
relatiecoach opleiding amsterdam rotterdam

9,1
cijfer dat studenten NONONS geven

Opleiding tot relatiecoach

De relatiecoachopleiding is een praktijkgerichte opleiding. Je leert op een positieve, luchtige maar ook effectieve manier te werken met stellen die hun relatie willen verbeteren. De relatiecoach opleiding bestaat uit 13 opleidingsdagen verspreid over negen maanden. Het is een combinatie van theorie, praktijk en reflectie, waardoor je na afloop zelfbewust en zelfverzekerd aan de slag kunt als relatiecoach. De opleiding is gebaseerd op door NONONS ontwikkelde Geluksroute methodiek voor de liefde®.

Voor wie is deze opleiding tot relatiecoach?

 • Deze relatiecoach opleiding is voor coaches die een coachopleiding op Practitioner niveau met goed gevolg hebben afgerond, zoals de Coach Intensive van NONONS
 • We verwachten dat deelnemers minimaal 90 uur werkervaring als coach hebben.

Studiebelasting Relatiecoach opleiding

De studiebelasting is ongeveer een dag per week. Tussen de opleidingsdagen in coach je, schrijf je verslagen, volg je supervisie, intervisie en we sluiten de opleiding af met een mondeling en schriftelijk examen.

Wil je eerst een andere (coach)opleiding volgen? Kijk hier voor alle andere opleidingen.

Wat leer je in de relatiecoach opleiding?

• De verschillende relatiepatronen en hoe je stellen inzicht kunt geven in wat er tussen hen gebeurt.
• Het doorbreken van ineffectieve interactie (ongeluksroute)
• Essentiele coachvaardigheden voor het coachen van stellen, zoals pendelen, empathisch gissen, reframing en zachte emoties noemen.
• De verschillende hechtingsstijlen te herkennen en te benomen
• Je leert hoe je ruzies kunt de-escaleren en hoe je stellen helpt ook thuis dit in te zetten
• De balans in geven en nemen te analyseren
• Ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar te maken, zoals: macht, seks, opvoeding, geldzaken.
• Omgaan met overspel, relatietrauma en vergeving
• Het stel oefeningen te geven om tussen de sessies door te werken aan hun relatie

Je krijgt gedurende de relatiecoach opleiding een eigen kleur en een visie op het vak van relatiecoach en weet hoe je zelfbewust en effectief kunt blijven in het werken met stellen.

Het programma van de Relatiecoach opleiding

De relatiecoach opleiding bestaat uit verschillende onderdelen:

 • de relatiebasics,
 • verdieping,
 • thema- en praktijkdagen,
 • intervisie,
 • supervisie,
 • coachgesprekken voeren met stellen en het examen.

Hoe zien de dagen eruit?

Dag 1 t/m 3 De Relatiebasics
Dag 4 Verdieping
Dag 5 Praktijkdag
Dag 6 Balans in geven en nemen
Dag 7 Waarden en relatiecommunicatie
Dag 8 Seksualiteit en overspel
Dag 9 Praktijkdag
Dag 10 Overspel en vergeving
Dag 11 Praktijkdag
Dag 12 Supervisie
Dag 13 Supervisie
Examen en afscheid

De basics van de relatiecoach opleiding

Tijdens de eerste drie – aaneengesloten- opleidingsdagen storten we ons op relatiecoach vaardigheden. Je leert alle ins en outs van het coachen van stellen. Je leert de structuur van een intakegesprek met een stel, de structuur van het traject en de verschillende fasen in een relatiecoach-traject. Je leert ook een aantal specifieke relatievaardigheden als pendelen, reframen en omgaan met gekibbel. Je krijgt genoeg zelfvertrouwen om na deze drie dagen aan je eerste intakegesprekken te beginnen.

Verdieping

In deze dagen verdiep je op je eigen (relatie)triggers en krijg je oefeningen die je stellen kunt geven zodat ze leren reflecteren op gevoeligheden en blauwe plekken. Je oefent in het werken met stellen en krijgt feedback op hoe je coacht.

Themadagen relatiecoach opleiding

De themadagen gaan over belangrijke onderwerpen waar je als relatiecoach mee moet omgaan zoals overspel, trauma, vergeving, seksualiteit. Ook leer je werken met relatieopstellingen.

Praktijkdagen

Het werken met stellen is toch echt anders dan 1-op-1 coaching. Er is sneller sprake van overdracht en je wordt als coach sneller meegetrokken in strijd tussen het stel. Hoe blijf je onpartijdig? Zuiver blijven coachen kan alleen door veel te oefenen. Tijdens de drie praktijkdagen werken we in kleine groepen en wordt je geobserveerd terwijl je coacht. Je coacht een stel en wordt gecoacht en je observeert mededeelnemers terwijl zij coachen. Je krijgt heel veel persoonlijke feedback van de opleiders, zodat je steeds beter wordt.

Intervisie

Je vormt zelf een intervisiegroep, daarmee kom je tijdens de relatiecoach opleiding vier keer samen en wissel je ervaringen uit. De bijeenkomsten plan je zelf en je werkt met eigen casuïstiek.

Supervisie

Tijdens de supervisiebijeenkomsten (halve dag) bespreek je in een kleine groep met de opleider waar jij tegenaan loopt als coach. De relatiecoach opleider coacht jou en biedt handvatten om effectiever te kunnen coachen.

Coachgesprekken voeren met stellen

Een goede relatiecoach worden betekent ook uren maken. Daarom ga je tijdens de relatiecoach opleiding minimaal 4 stellen coachen. Je zoekt zelf stellen om mee te werken in deze periode. Meestal bieden deelnemers deze gesprekken tijdens de opleidingsperiode tegen gereduceerd tarief aan, zodat ze zich vrij voelen om te leren en te evalueren. Je kunt natuurlijk ook een medecursist en diens partner coachen tijdens de opleiding. Over elk van je coachingsgesprekken schrijf je een reflectieverslag.

Examen opleiding tot relatiecoach

Het examen van de relatiecoach opleiding bestaat uit twee onderdelen. Het schriftelijke examen is een reflectieverslag en gaat over alles wat je hebt geleerd, over het vak maar ook over jezelf als relatiecoach. Het mondelings examen is een coachgesprek. Op de examendag coach je een stel (gespeeld door acteurs), waarbij een onafhankelijke examinator je beoordeelt.

 

Kosten opleiding tot Relatiecoach

De opleiding tot Relatiecoach bedraagt € 5.495,-. Dit bedrag is inclusief onbeperkt koffie & thee, een heerlijk verzorgde lunch, boeken, modellenkaartjes en andere materialen. Ook krijg je onbeperkt (en eindeloos) toegang tot ons studieplein met de hand-outs en demonstratievideo’s.

Voor onze coachopleiding tot Relatiecoach is het mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Kijk hier voor meer informatie en de werkwijze van de STAP-regeling.

NONONS Opleidingen BV beschikt over een CRKBO-registratie, daarom is het bedrag vrijgesteld van BTW. Kijk hier voor meer informatie over de subsidies die je kunt krijgen met de STAP-regeling.

Heb je al de Coach Expert gedaan? Dan krijg je 10% korting op het totaalbedrag en betaal je slechts € 4.950,- vrijgesteld van BTW.

Voordeelpakketten

1. Wil je direct na de Coach Intensive de Relatiecoach opleiding doen? Dan krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan dus € 9.891,- in plaats van € 10.990,- vrijgesteld van BTW.

2. Heb je ook de ambitie om als trainer te werken? Als je ook de Train Intensive wil doen, krijg je 10% korting op de totaalprijs. Je betaalt dan € 7.641,- in plaats van € 8.490,-.

De pakketprijs geldt alleen als je direct bij inschrijving of binnen een week na de start aangeeft dat je twee opleidingen wilt doen.

Locatie

NONONS Amsterdam
Linnaeushof 6-1
1098 KH Amsterdam

NONONS Amsterdam is goed bereikbaar met het OV, het is op loopafstand van Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort. Je kunt ook op straat betaald parkeren of parkeren bij Q-Park Oostpoort en Parking Middenweg (ca 10 minuten lopen).

Relatie Expert opleiding – september 2023 – Amsterdam

 • De planning van deze opleidingsgroep laten wij z.s.m. weten!

Opleidingsdagen starten om 9.30 uur en we ronden af om 16.30 uur.

 • 9 MAANDEN
 •  € 5.495,-
 •  Min. 6 deelnemers
 •  Max. 12 deelnemers

STARTDATA 

Amsterdam
september 2023

Kijk bij “Data & Tijden” voor
meer info of in de Agenda

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Whatsapp met Chantal
06 – 819 139 19
voor studie advies & vragen

beste coach opleiding van nederland

90%*
zou de coach opleiding Coach Intensive aanraden aan anderen
*percentages gebaseerd op evaluaties onder deelnemers.

“DE JUISTE MIX TUSSEN THEORIE EN PRAKTIJK”

Marlieke Lens, zelfstandig Coach,
deelnemer Coach  opleiding Coach Intensive

“Ik ben heel blij dat ik mijn coach opleiding bij NONONS deed. Het is de juist mix tussen theorie en praktijk, tussen leren over anderen én jezelf en tussen serieuze inzet en plezier. Het heeft mij een fundament als coach gegeven, waardoor ik me nu een echte coach voel.”

Marlieke

coach opleiding intensive-nonons-ervaring

FAQ’s

Ben ik na de relatiecoach opleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Ben ik na de coach opleiding als coach direct gecertificeerd?

Nee, je certificeringsproces als coach doe je altijd zelf bij NOBCO. Je ontvangt als je slaagt voor onze coachopleidingen een EMCC-EQA geaccrediteerde diploma op foundation (Coach Intern), practitioner niveau (Coach Intensive) of senior-practitioner niveau (Coach Expert) en deze opleidingen zijn erkend door NOBCO. Een geaccrediteerde diploma op een van deze niveaus maakt het proces tot gecertificeerd coach bij NOBCO wel makkelijker, omdat je veel eisen kan afvinken met het aantonen van je geaccrediteerde diploma. Kijk voor meer informatie op NOBCO https://www.nobco.nl/pagina/vereisten-eia-keurmerk

Is de relatiecoach opleiding live en/of online te volgen?

Al onze coachopleidingen zijn in principe live bij NONONS Amsterdam of NONONS Rotterdam. NONONS houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM we houden uiteraard de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Mochten de Corona-maatregelen aangescherpt of versoepeld worden, dan laten wij je weten wat dit voor onze uitgangspunten en protocol betekent.  

Daarnaast hebben wij een relatieopleiding die geheel online in groepsverband te volgen is via Zoom. Dit is dus ook volgens een roosterplanning en is de groep altijd online bij elkaar en de opleiding is inhoudelijk identiek aan onze live-opleiding. Zie voor meer informatie https://nonons.nl/online-coachopleiding-coach-intensive/

Onze Coach Cursus via NONONS Academie is alleen online te volgen en is een zelfstudie en geen volwaardige coachopleiding. Je wordt niet geobserveerd, krijgt geen persoonlijke feedback op hoe je coacht en ook geen diploma aan het eind. Mocht je dat wel willen, kijk dan eens naar onze geaccrediteerde opleidingen

Ik wil graag meer informatie over een coachopleiding. Wat kan ik doen?

Je mag altijd een oriëntatiegesprek inplannen met onze studieadviseur Chantal Kok. Je kan zelf een afspraak bij Chantal in de agenda plannen wanneer het voor jou uitkomt via https://nonons.nl/gratis-orientatiegesprek/. Als je liever direct belt, kan dit natuurlijk ook via 06-81913919.

Het is mogelijk om het informatieformulier in te vullen op onze website en dan belt Chantal jou ook even terug en/of stuurt zij je de specifieke brochures toe per e-mail. Op onze website bij de specifieke coachopleiding kun je ook altijd zelf onze brochure downloaden om het rustig door te lezen.

Ook organiseren wij gemiddeld per drie weken een informatiebijeenkomst. Deze bijeenkomsten zijn live in Amsterdam of Rotterdam of online via Zoom. Onze bijeenkomsten zijn altijd gratis en kun je al je vragen stellen, kennismaken met NONONS en de sfeer proeven. Voor een overzicht van de data verwijs ik je graag naar https://nonons.nl/info-avond-coach-opleiding/.

Heb ik een bepaald niveau nodig om een coach opleiding te volgen?

Ja, dat is nodig. Kijk vooral bij de specifieke opleiding welk niveau wij vragen, maar hbo/wo werk- en denkniveau is wat wij vragen bij onze beste coach opleiding, de coach intensive. Als hierover twijfel is, kan je altijd met Chantal bellen om je individuele situatie te bespreken en te overleggen.

Kan ik overleggen met een opleider of oud-deelnemer van de relatiecoach opleiding?

Ja, dit is altijd mogelijk. Wij kunnen je in contact brengen met de specifieke opleider van die coach opleiding om (telefonisch) kennis te maken en inhoudelijk te overleggen. Ook is dit mogelijk met een oud-deelnemer die zijn of haar ervaringen kan vertellen over onze beste coach opleiding, de coach intensive. Chantal van NONONS kan je altijd meer over vertellen over de mogelijkheden.