Coachingstips voor managers - NONONS

Als je interne coach bent bij een organisatie, dan zul je veel coachvragen krijgen die direct of indirect gaan over werkgeluk. Ook in je eigen coachpraktijk kom je ongetwijfeld coachees tegen met coachvragen die te maken hebben met hun baan. Ze krijgen geen energie meer van hun werk, zijn hun motivatie kwijt, willen zich meer ontwikkelen, of een betere relatie met collega’s of hun manager. Werkgeluk heeft ook vaak te maken met een goede balans tussen werk en privé.

Wanneer schep je als bedrijf de juiste voorwaarden voor een succesvol team of een succesvolle organisatie? Hoe weet je of je medewerkers zich tevreden voelen en of ze zich goed kunnen ontwikkelen?

In onze training Coachend Leidinggeven komen deze vragen over werkgeluk aan bod. 

 

Zes vragen over werkgeluk

De Britse schrijver en businessconsultant Marcus Buckingham deed jarenlang empirisch onderzoek naar hoe medewerkers hun werkomgeving ervaren in succesvolle organisaties. Hij ontwikkelde daarvoor zes essentiële vragen. Deze vragen/factoren correleren met succes. Als mensen deze vragen met ‘ja’ beantwoorden dan ervaren ze werkgeluk en dat bevordert hun prestaties. Het zijn vragen die je goed kunt gebruiken in je werk als (interne) coach.

1. Ik weet wat er qua taakuitvoer van mij wordt verwacht.

2. Ik heb de middelen en instrumenten om mijn werk op de juiste manier te kunnen doen.

3. Ik heb elke dag de gelegenheid om te doen waar ik het beste in ben.

4. Ik krijg elke week erkenning of een compliment voor iets dat ik goed heb gedaan.

5. Ik heb het gevoel dat mijn leidinggevende mij waardeert als persoon.

6. Er is iemand op mijn werk die mij stimuleert in mijn ontwikkeling.

 

Wil je dat je medewerkers meer werkgeluk ervaren?

Deze zes vragen en voorwaarden passen ook goed bij de leiderschapsstijl Coachend Leidinggeven. Wij geloven dat je werknemers meer werkgeluk ervaren als ze meer verantwoordelijkheid krijgen voor hun eigen taken, ontwikkeling en werkgeluk. 

In onze training Coachend Leidinggeven leer je deze aspecten over werkgeluk

Hulp nodig bij een
complex coachingstraject?