Ruzie over opvoeding - NONONS

Het opvoeden van kinderen is zoiets als samen met je partner zonder Google Maps rijden op de Route périphérique rond Parijs. Ruzie gegarandeerd. Terwijl het ergste dat je kan overkomen op die rondweg, is dat je een verkeerd afslag neemt en ineens in een buitenwijk van de Franse hoofdstad staat in plaats van voor de deur van je hotel. Soit. Bij onze kinderen kan er wel iets meer misgaan. 

Kinderen opvoeden maakt ons onzeker

Je grootste angsten en controlemechanismen komen naar boven. En die zijn anders bij je partner. De een is als de dood voor klimrekken, wodka en scooters, de ander maakt zich juist druk of de kleine wel naar het vwo kan en of hij sociaal wel mee kan. Kinderen opvoeden, we weten het allemaal, maakt ons onzeker, boos op de kinderen en soms boos op elkaar. Ruzie over opvoeding komt wel eens voor. Terwijl je beide ook het meest van je kinderen houdt. 

In de praktijk zie ik dat veel van onze relatiegesprekken gaan over ruzies en gedoe rondom de opvoeding van kinderen. Wat doen we dan? 

Onderzoek naar ruzie over opvoeding van je kinderen

Eerst onderzoeken we de interactie.  Partners zien het patroon en dit geeft al lucht. Daarna gaan we verder met verdieping op elkaars waarden en angsten. Door (weer) naar elkaar te luisteren word je ook weer milder en snap je elkaar meer. En we eindigen met acties waardoor het weer soepeler loopt tussen jullie en ook met de kinderen. Wil je meer weten? Bekijk onze relatiecoaching pagina

Ruzie over opvoeding