Relatiecoaching Amsterdam Oost/Watergraafsmeer - NONONS

RELATIECOACHING AMSTERDAM

 

Relatiecoaching is gericht op het verbeteren en verstevigen van jullie relatie. Je relatiecoach helpt jullie om erachter te komen of er ergernissen zijn die jullie opgelost willen hebben. Vaste patronen of terugkomende ruzies die je wil doorbreken.

De relatiecoach kiest geen kant maar onderzoekt samen met jullie wat elk van jullie kan doen om goed voor jezelf en voor de ander te zorgen. Je leert jezelf en je partner beter kennen en gaat eerlijkere gesprekken voeren.

Dit werkt voor:

  • ongelukkige stellen;
  • stellen die soms denken aan uit elkaar gaan;
  • maar relatiecoaching werkt ook voor stellen die het heel goed hebben samen, maar juist willen werken aan de puntjes op de i.

Een soort onderhoudsbeurt voor je relatie, zeg maar.

  • Leer jezelf kennen

  • Leer elkaar kennen

  • Puntjes op de i

  • Relatie versterken

  • Eerlijke gesprekken

  • Vind samen oplossingen

Hoe ziet een relatiecoaching traject er uit?

1. Intake relatiecoaching

Het traject start met een intake, jullie vullen vooraf ieder apart een intakeformulier in en komen vervolgens samen naar het intakegesprek. In het intakegesprek onderzoekt de coach met jullie wat precies jullie doel is met het traject. Ook kijken we naar wat jullie belangrijk vinden in het leven, naar jullie waarden. En of die doelen en waarden met elkaar overeenkomen. Als jullie beiden willen starten aan het traject wordt het eerste gesprek gepland.

 

Relatie coach Amsterdam
Relatiecoaching Amsterdam Oost

2. Interactie onderzoek

Vervolgens gaan we tijdens de gesprekken inzoomen op wat voor jullie lastige situaties zijn. We kijken dan vooral hoe de interactie tussen jullie verloopt. Het gaat er niet om wie er gelijk heeft, maar wat het patroon is dat er tussen jullie ontstaat. En als we daarnaar kijken, bespreken we het gedrag, dus wat doen jullie nou precies. Hoe verloopt een ruzie? Welk gevoel triggert dat gedrag. Waarom word jij of je partner boos, verdrietig, teleurgesteld of tegendraads.

3. Waarom ben je zo?

Vaak is er een reden waarom je reageert zoals je reageert. Je hebt bepaalde principes, of normen en waarden. Of je bent opeen bepaalde manier opgevoed. Ook kan het zijn dat je uit eerdere relaties conclusies hebt getrokken. We bespreken dit en bekijken bij jou en je partner wat de invloed daarvan is op het hier en nu.

Relatiecoaching Amsterdam
Relatiecoaching Amsterdam

4. Communicatievaardigheden

Nu we dit weten, kunnen jullie jezelf aanleren om in jullie gesprekken eerlijker en kwetsbaarder te zijn. De coach helpt jullie om op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek te gaan, ook als er iets kwetsend of vervelends gebeurt. Je oefent tijdens relatiecoaching ook hoe je in de heat of the moment het beste kunt reageren.

5. Oplossingen voor probleemgebieden

In de meeste relaties zijn er een paar onderwerpen die gevoelig liggen. Of waar veel ruzies over gaan. Tijdens het relatiecoaching traject kiezen we samen een oplossing voor hoe dit thema achter jullie kan komen te liggen.

Relatiecoaching Amsterdam
Relatiecoaching Amsterdam

6. Geluksroute stappen

Jullie worden getraind in de 5 stappen van de Geluksroute. Je leert beide regie te pakken op een situatie waarin je gekwetst wordt, je niet gezien voelt of waar je in je reflexen gaat handelen. Je leert ten alle tijden kiezen voor de Geluksroute in plaats van de ongeluksroute. 

7. Relatiebooster

In een relatie ga je op een bepaald moment teveel je eigen pad op en doe je te weinig vernieuwd of verrassend en kan de sleur erin komen. In ons coachingstraject staan we ook stil bij de zogenaamde booster. En gaan jullie elkaar weer anders zien door nieuwe dingen te gaan ondernemen

Relatiecoaching Amsterdam
Relatiecoaching Amsterdam

8. Borging

Als we af gaan ronden, kijkt de coach met jullie terug naar welke inzichten jullie hebben opgedaan in het traject en wat jullie anders zijn gaan doen. Ook kijken we samen naar de toekomst en maken we een plan zodat terugval voorkomen wordt.

Wil je worden teruggebeld?

Laat dan je naam en telefoonnummer achter.