Wanneer helpt relatietherapie? - NONONS

Wanneer werkt relatietherapie

Ik vermoed zo dat ik niet de enige ben die het woord ‘relatietherapie’ altijd associeerde met problemen, zwaarte en ruzies. Voor veel bevriende stellen die samen in therapie gingen, bleek het hooguit een tijdelijke oplossing die even voor een opleving zorgde (‘we praten weer heel goed met elkaar’) maar in de praktijk was het een als oplossing vermomde oneway street richting het eind was.

Te laat in relatietherapie

De meest voor de hand liggende reden waarom relatietherapie niet werkt voor de lange termijn? De meeste mensen gaan vijf jaar te laat in relatietherapie. Er is al te veel slib is ontstaan om de relatie nog aan de praat te krijgen. Nu ben ik er als psycholoog en coach altijd van overtuigd geweest dat mensen de regie over hun leven kunnen nemen of terugnemen. Als mensen zichzelf kunnen veranderen, waarom zouden twee mensen hun relatie dan niet kunnen veranderen? 

De geluksroute voor de liefde

Ik besloot de geluksroute voor de liefde te ontwikkelen. Waarom zou ‘relatietherapie’, om het woord nog maar een keer te gebruiken, naast verdiepend, spannend en intensief niet ook leuk en licht kunnen zijn?  Ik wilde een vorm van relatietherapie ontwikkelen waarmee je de relatie kunt verdiepen en waar je, ook als het goed gaat, veel aan hebt

Lichte relatietherapie-vorm

Deze methodiek is niks zwaars en niks naars, het is geen one way street richting het einde. Integendeel: sinds we de Geluksroute bij NONONS gebruiken, heb ik veel stellen samen gelukkiger zien worden door te praten met elkaar, elkaar nog beter te leren kennen, door kwetsbaarder durven te zijn naar elkaar, door samen veel te lachen tijdens de gesprekken en ja, soms vallen er ook tranen.

Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd: De Geluksroute als relatietherapie-vorm brengt de zachtheid terug in relaties. De komende maanden gaan we met NONONS de methodiek nog verder verfijnen. Daarom bieden we de methode aan stellen aan tegen sterk gereduceerd tarief. Hebben jullie zin om samen je relatie de booster te geven die je verdient, of misschien wel nodig hebt? Meer informatie op https://nonons.nl/relatiecoaching-amsterdam-oost-watergraafsmeer

PS: Wacht niet tot over vijf jaar. Het leven samen is veel te waardevol.