Onrust bij Coachee als coach - NONONS

Heb jij ook meer onrust bij de ene coachee dan bij de ander? Dit kan verschillende oorzaken hebben, daarom gaan wij uitleggen hoe de onrust ontstaat en hoe je het kunt oplossen. Zodat er bij elke coachee de rust ontstaat die nodig is. Ben jij benieuwd naar tips om deze onrust tegen te gaan?

Hoe ontstaat onrust bij een coachee?

Af en toe heb je een coachee waarbij je meer onrust voelt dan bij de ander. Je onderbuikgevoel vraagt zich dan af of het helpt en klopt wat je doet als coach. Het gevoel wat je hebt komt vaak voor bij startende coaches, zij zullen het toeschrijven aan zichzelf. Terwijl het ook veel kan zeggen over de coachee.

Het is van belang dat je als coach blijft kijken en luisteren. Wanneer je bij een coachee onrust begint te voelen is het goed om even pauze nemen en vanuit de helikopter view te kijken naar wat er gebeurt tussen jullie. Zo voorkom je dat je vast zit en alleen vanuit de ‘ik’ positie kijkt.

Onrust bij coachee voorkomen

Heb je als coach de beschikking over een eigen rustige ruimte? Het is fijn om voordat je gaat coachen vast in de ruimte gaan zitten, dan creëer je rust voor jezelf. Heb je straks een coachee waarbij je vaak onrust voelt? Neem dan even rust in de ruimte waar je gaat coachen.

Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de ruimte waar je coacht. Doe je dit vaak in je eigen coachruimte, ga je bij je coachee thuis coachen, of ga je liever naar het bos? De onrust die je voelt bij sommige coachees kan te maken hebben met de locatie. Wat werkt goed voor jou?

onrust bij coachee

Laatste tips

Een laatste tip die kan helpen tegen de onrust is meer structuur krijgen voordat de sessie begint. Lees bijvoorbeeld even de aantekeningen van vorige keer door en probeer in te zoomen op je coachee. Wie is het, waar heeft hij last van en waar liggen zijn krachten.

Wanneer je stil hebt gestaan bij je coachee kun je naar jezelf gaan kijken. Hoe voel je je? Ben je nog fit? Voel je onrust? Als je merkt dat je van te voren onrust voelt kun je ademhalingsoefeningen doen om tot rust te komen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vraag ‘Ben ik geschikt als coach?’ kun je verder lezen op onze website. Wil je de cursus volgen? Of ben je op zoek naar tips om een betere coach te worden? Check dan onze opleidingen in Amsterdam of Rotterdam.  Of kom naar een informatie avond.